Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na jednu stranu máte pravdu. Na druhou stranu, když bylo máslo za 60 Kč, tak se lidi smáli plánu Bohuslava Sobotky na zřízení úřadu pro regulaci cen potravin. Když ale člověk porovná ERÚ a tento plán, tak vlastně přes 10 let tu akceptujeme úřad pro regulaci cen elektřiny, ale smějeme se, když se má zřídit úřad stejného charakteru pro regulaci cen potravin.

0 0
možnosti

Autor snad odpustí, ale dle mého názoru je blb.

0 0
možnosti
Foto

Když vám stát ukradne víc jak 50 % toho co vyděláte, nemůžete si tak snadno kupovat kvalitní potraviny.

1 0
možnosti

Typický blábol člověka odtrženého od reality.

Lidi potřebují jíst každý den a ne jenom jedenkrát, dvakrát za týden. Což by lidi s průměrným či podprůměrným příjmem čeklo, kdyby kupovali potraviny podle Cieglera.

Jinak spousta místních producentů svoje produkty mnohonásobně pradražuje. Myslí si, že lidi jsou ovce zblbé zelenou propagandou a že když na ty své produkty napíšou Bio a Eko a nějaký místní regionální název nebo tak nějak, že můžou dát dvojnásobnou cenu a lidi budou n to stát frontu. Přitom to jsou často stejné hnusy a sr..ky, jako ty levné nastavované produkty v supermarketu, akorát 2 - 4 x dražší.

Od místních producentů občas nakupuji, ale jen od těch, co nelžou a přiznávají, že to produkují normálně klasickým způsobem a kteří nasazují cenu jen přijatelně vyšší oproti supermarketu. A zpravidla od nich jsou ty produkty ineošizené a chutné.

1 2
možnosti

Vždy podpořím kvalitu, bez ohledu na místo, kde se vyrobilo, uzrálo. Až bude Czech made nej ze všech bude bodovat i u mě. No a všichni nejsou na tom tak skvěle jako pan autor...jen k doplnění...Rv

0 0
možnosti

Pokud šetřílky myslíte nákupčí maloobchodních řetězců, tak super. Český jogurt na pultu vždy najdu, na rozdíl o zeleniny a ovoce. Stromy jsou všude obsypané třešněmi, ale naše supermarkety berou ze Španělska. Mrkev zase z Itálie nebo Nizozemí, tam tedy ještě doplní kamion vejci. Meruňky už na jihu Moravy také začali sklízet, ale musíte pro ně k nějaké silnici ke stánku, v maloobchodní síti je nenajdete. Stejně jako české bylinky, ty se tedy dají sehnat u Vietnamce nebo v hobbymarketu. Česko je rybníkářská velmoc, ale na pultech máme sladkovodní ryby z Maďarska a Kazachstánu. Pak se divíme, že máme plné silnice kamionů a ve výsledku nás těch pár korun ušetřených za zahraniční produkci vyjde mnohem dráž.

4 0
možnosti

P84e71t85r 69B36ü20r78g89e80r

12. 6. 2018 15:40

Jen jednou jsem si koupil cosi z Kosteleckých uzenin - protože jsem nechtěl stát ve frontě před pultem.

Jíst se to ale nedalo, a i kočky se ošklíbaly.

2 0
možnosti

Doufám, že jen planě nežvaníte a sám půjdete příkladem a přesvědčíte celou vaši pijáckou partu v Masných krámech aby nemísto Jamesona odnynějška konzumovilai výhradně Českou kmínku.

2 0
možnosti

Proč kmínku? Hammerhead, GoldCock, Trebitsch.. atd.

0 0
možnosti

T37o16m54á46š 83P18í89c19l

12. 6. 2018 14:39

Přiznám se, že mi to také trvalo (jsem pořádný skrblík), ale v současné době už je u mě poměr potravin nakupovaných u regionálních výrobců takový, že se za to nemusím stydět. A většinu té "konfekce" kupuji aspoň v Jednotách a Coopech. Jen taková poznámka, ty cenové rozdíly nejsou až tak zásadní, jak píšete. Především u uzenin je rozdíl v ceně za vakuovaný hnus a za dobrou uzeninu od místního řezníka, ve které to maso i vidíte, skutečně nepatrný. U pečiva a mléčných výrobků už je to trochu výraznější. Ale často to bývá tím, že ten jogurt je i o dost větší :-)

1 0
možnosti

Ziegler, jako vždy, žvaní odbornou kvalifikací nevypracované, nepodložené skutečnosti a souvislosti, ale jen svojí zmatenou myslí, nesmysly.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3311
  • Celková karma 27,04
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz