Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J22a15n 56H31o33r47n72í19k

10. 7. 2019 13:49

Tak to je fakt hustý :-).

Pan Okamura do toho tepe hlava nehlava. Jak může někdo vypustit takovouhle hloupost na veřejnost, to fakt nechápu.

Vám R^.

4 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Jo nálepkování jiných vám jde pane Zieglere , ale jak je to na vás, to mažete. Jste arogantní namyšlený ...

1 1
možnosti

Pan Havlů, až budete schopen konkrétních reakcí a nikoliv pouze osobních útoků, tak to bude v pohodě. Jenom nuly argumentují místo ad rem ad hominem. :-) Rozumíte tomu?

3 0
možnosti

koukám, tady se maže jak na běžícím páse... achjo

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Tak to jsou přesně slova Toimia Okamury

"Dnes si připomínáme upálení mistra Jana Husa. Největšího českého reformátora a jednu z největších a nejzásadnějších osobností našich dějin. Je příznačné, že zatímco Masarykova první republika i čeští obrozenci v boji za svobodu a suverenitu našich národů se otevřeně a velmi hlasitě k mistru Janovi hlásili, tak dnešní elity Jana Husa pomíjí mlčením.

A je příznačné, že Jan Hus není mezi význačnými českými osobnostmi na vnější fasádě Národního muzea. Jak včerejší, tak dnešní páni dobře vědí, proč o Husovi raději pomlčet.

Jan Hus jako první u nás přinesl dvě zásadní myšlenky, které odstartovaly celoevropskou reformaci a boj za svobodu a rovnost, jak občanskou tak sociální. Hus kázal dvě pravdy - lidé jsou si všichni před bohem rovni a pán, který je špatný, má být svržen, ať je to král, nebo papež. Ne Mojžíš, ne král pozemský, ne papež! Jejich nařízení nezavazují, nejsou-li ve shodě s přikázáními Kristovými.

Jan Hus hlásal jinými slovy absolutní přímou demokracii, kdy lidé mají přirozené právo svrhnout špatné vládce, nebo odmítnout špatné zákony. Tohle právo lidu mít svrchovanou moc nad svou zemí a svými životy je dodnes elitami i u nás občanům upíráno."

Ten poslední odstavec je absolutní hloupost. Hus nehlásal absolutní přímou demokracii. On naopak nezpochybňoval feudální uspořádání feudální společnosti a právo feudálů vládnout podaným. Takže typická okamurovská demagogie.

2 1
možnosti

1. "Hus kázal dvě pravdy - lidé jsou si všichni před bohem rovni a pán, který je špatný, má být svržen, ať je to král, nebo papež."

... takze Hus hlasal to same, co SPD - odvolatelnost vladcu - politiku.

2. Otazkou je, jestli by pro Husa byla prijatelna varianta jejich odvolavani skrze primou demokracii. To ja nevim, nejsem odbornik na Husa a jeho nazory. Vy tvrdite, ze Hus byl pro feudalizmus a zaroven chtel spatne vladce odvolavat... to mi prijde na feudalizmus podivne. Pokud se moc dedila, kdo by je odvolaval? Ve feudalizmu se to snad takto nedela. Jedine nejaky koncil, rada, ktera by hlidala cistotu nazoru... tezko rict.

Celkove jste podle me nedodal dostatek argumentu pro podporu vasi teze. Jste si opravdu na 100% jist, ze by Hus odmitl primou demokracii, jako zpusob k odvolani tech politiku? V kazdem pripade, pokud se Okamura v tomto spletl, udelal nespravny zaver, tak to vas opravnuje jej nazvat pitomcem, blbcem? A jak nazvete ty vedce co podepsali placlivou vyzvu a napadli lidi, kteri udajne nespravne predhazuji uprchlikum, ze budou vrazdit, znasilnovat... a co se brzy po tom stalo? Teroristicke utoky, vrazdeni a znasilnovani, co mame dodnes. Podle uvazovani Okamurovych odpurcu by ti vedci meli byt oznaceni uplne stejne jako Okamura. Ale to ne, urazet budeme pouze kritika multikulturalizmu a islamizace. To hned muzete urazet kritiky stalinizmu, nacizmu, pokud v necem udelaji chybu.

0 1
možnosti

Husovi do úst přímou demokracii, Žižkovi do rukou gulomet. Míra retardace obdobná.

4 1
možnosti

Mazání urážlivých příspěvků je v zájmu dotyčných pisálků. Jinak by je smazali admini a bylo by to horší. A mohu ujistit, že admini o nich vědí. :-)

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

A poprvé vidím, že někdo maže příspěvky v diskuzi. O to víc by mě zajímalo, co tak strašného tam bylo.

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Rozdělení společnosti a zařazení každého člověka bylo pro Husa stanoveno Bohem. Proto by ho nikdy nic jako přímá demokracie ani ve snu nenapadlo.

4 0
možnosti

Takže nikdo z diskutujících nebyl schopen vyvrátit, že Okamura přirovnáním Husa k stoupencům přímé demokracie hlásá nesmysly.

3 1
možnosti

To by si chtelo precist cele vyjadreni Okamury a pak hodnotit. Napriklad je mu medii i blogery pricitano, ze oznacil komunizmus za nejdemokratictejsi system, co neni pravda... takze ti novinari i blogeri by mohli byt soudne oznaceni za hlupaky? Pan Drahos a vzdelanci z Vyzvy vedcu by take mohli byt podle toho prikladu soudem oznaceni (schvaleno oznaceni nekoho jineho) nejak hanlive... proste to si soud nemuze dovolit, aby zneuzil nejakeho rekneme spatneho nazoru, nazoroveho vyvoje se spatnym zaverem, k odsouhlaseni hanlive prezdivky.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS