Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J32i12r19i 29D35v39o55r10a76k

15. 7. 2019 23:23

No nevim, ale davat 4nasobnou umyslnou vrazdu s, bezpochyby prasackou, dopravni nehodou by me nenapadlo 8-o, natoz srovnani dvou zemi a srovnavani, ktera je v tomhle smeru civilizovanejsi X Pro me Karma ani nahodou Rv

2 2
možnosti

Tady to ale bohatě stačí, jedná se přece o zlé Rusko.

1 4
možnosti

Vybavuje se mi 8. červen 1972, kdy jistý Lubomír Adamica zastřelil kapitána letadla Jana Mičicu. NSR asi nebyla civilizovaná země - dle výkladu pana Zieglera - když ho odmítla vydat zpět do ČSSR (nic na tom nemění skutečnost, že Adamica po doručení rozsudku v německém vězení spáchal sebevraždu - jeho komplicové vydáni také nebyli a nejdéle po sedmi letech byli propuštěni na svobodu. Ve finále je pak Václav Havel omilostnil). Pochopitelně mi bude o hlavu omlácen politický podtón celého únosu, nechť je ctěná libost. Je to jen jeden z příkladů, že nic není černobílé a při odsuzování je třeba postupovat s ohledem na jiné případy.

3 5
možnosti

Pane Krali,

zkuste si zjistit jak to vsechno bylo a nepapouskujte tu prosim clanky z rudeho prava.

Ti unosci byli podle mezinarodniho leteckeho prava potrestani v zemi kde pristali. Vydani nebyli v prvni rade uz proto, ze v CSSR by jim hrozil trest smrti.

Nebudu vam zadny politicky podton otloukat o hlavu, ale vyslovene komunistickou propagandu.

;-(:-/;-(

A navic marne hledam souvislost s tematem clanku.

8 1
možnosti

Kdo učinil chybu a proč? To je kardinální otázka obdobných kauz, například by se mohla týkat i jakéhosi prince, který se také velmi lehce a bez trestu vypařil.???

5 0
možnosti

smutné.jak asi musí být rodičům když přišli o dceru i o naději že bude viník potrestán;-€ vám karma

3 0
možnosti

Asi jako v mnoha dalších případech, kdy si pachatel po nějaké době klidně chodí po světě a může se postiženým smát, jak si to dobře zaonačil... A nemusí to být zrovna v Rusku.

2 2
možnosti

Bude mít soudce, který ho pustil na kauci nějaké potahovačka? A s jakým výsledkem?

4 0
možnosti

Nejsem právník, ale pokud soudce stanovil kauci v souladu se zákonem, nejspíš mít problémy nebude. Pochopitelně pokud na to neměl obžalovaný nárok, pak asi soudce bude mít problémy.

1 1
možnosti

Nabízím trochu jiný úhel pohledu. Ruské úřady mohou argumentovat, že spravedlnost soudů v zemi nepřátelské Rusku neměří všem stejným metrem. Rus, i když pod vlivem, za usmrcení osoby při "neúmyslně" způsobené automobilové nehodě, dostane devět let natvrdo, zatímco český občan za úmyslný, opakovaný pokus o vraždu, vyfasuje podmínku, "protože "to tak nemyslel a pomáhá na národním výboře". Ještě bych samozřejmě mohl připomenout jistého pana Janouška, toho času na svobodě...

Samozřejmě, že je prasárna propustit toho chlapa na tak směšnou kauci, ale jak vidno, tyto a jim podobné kauzy "Milionu spravedlivých" evidentně nevadí.

Nedávno jsem potkal kamaráda. Jeli z Luhačovic a těsně za horizontem je sejmul v protisměru jedoucí borec, který předjížděl kolonu a prostě to nestihl. Jen díky tomu, že kamarád zastavil prakticky na fleku a měl Oktávku, odnesl to i s manželkou "pouze" těžkými zraněními s dlouhodobým léčením s tím, že se sotva dobelhá k doktorovi. No a řidič, který měl prostě větší auto a kliku? Jezdí dál, ani mu nesebrali řidičák. Prý do ukončení vyšetření nehody. Borec se to snažil uhrát na prášky, zdravotní problémy atp., ale to, že na plné čáře předjížděl před horizontem je naprosto jasné i každému řidičskému zařátečníkovi. Takže nevím, nevím, jestli obstojí dělat z této záležitosti politickou kauzu celosvětového významu.

5 4
možnosti

Napsal jste to přesně - jsou známy případy, kdy někdo za volantem díky nedbalosti zabil a vyvlékl se z toho mimosoudním vyrovnáním. Pravda, mrtvého nikdo neoživí, ale leccos to vypovídá. Gubin se vymlouval na důsledky hádky a antidepresiva, ovšem jinou věcí je, že v takovém stavu vůbec za volant sednout neměl. Na druhou stranu znám spoustu lidí, kteří jezdí v ještě horší kondici a když je někdo chytne, tak jsou ještě arogantní. Babička jednoho mého známého říkala, že dokud se nebudou takoví grázlové bát, tak s nimi nikdo nic nesvede.

1 1
možnosti

:-) ..........hlavně si, pane autore, neberte presidenta do svých sprostých úst! Rozumem mu nesaháte a ni po kotníky! RvRvRv

2 8
možnosti

Kdybyste Stando Nováku rozuměl psanému textu, tsk byste zjistil, že pouze cituji názor čtenáře. ;-D A jenom hloupi lidé neumí rozlišit podstatné od nepodstatného. :-)

9 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS