Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

P79e20t65r 59L66a69n58g80e65r

16. 8. 2019 10:42

Omlouvám se vážený pane Zieglere, už musím končit. Děkuji za dobrou zábavu v diskuzi. R^;-D

Zase někdy příště, až budu mít čas.:-)

1 1
možnosti
JZ

Stačí si zadat https://www.dent.cz/zdravotnicka-zarizeni/?q=Olomouc&g=on&pnp=on a našel jsem pět zubařů v Olomouci, kteří přibírají nové pacienty. :-)

0 0
možnosti
PL

P81e24t50r 83L32a56n51g58e46r

16. 8. 2019 10:22

To je opravdu moc dobrý, plných pět stomatologů s volnými místy ve stotísícové Olomouci.

A v Budějicích jste nedávno psal, že máte dokonce celá tři uzenářství, kde se dá koupit kvalitní uzenina.8-o8-o8-o

1 1
možnosti
JZ

Bezdomovci a žebráci by li v socialistickém Československu. To, že o nich nepsalo Rudé Právo, neznamená, že nebyli.

3 1
možnosti
PL

P78e71t60r 86L17a25n74g77e26r

16. 8. 2019 10:04

Jistě, že byli, byli zpravidla ve vězení nebo v ústavech, proto byli vidět velmi málo.

Ale přesto je ten váš argument stejný, jako když někdo napíše "vy taky bijete černochy".

1 1
možnosti
JZ

Je úsměvné, jak se tady někteří snaží i za pomocí lží obhájit minulý režim. Jeden můj dobrý už starší kamarád inženýr chemie to řekl jasně: nebylo kde bydlet, nebylo nic k dostání. On ví, o čem mluví, protože, když pracoval v pardubické chemičce, tak než dostal místo na ubytovně, přespával na nádraží v odstaveném vagónu. Nebylo, kde bydlet, můj brácha marně čekal na byt několik let, bydle s ženou a dítětem u tchyně a i kvůli tomu se jim rozpadlo manželství. Lidé neměli, kde bydlet, volné byty nebyly. A koneckonců bráchova dcera, tedy moje neteř si s partnerem, který se za ní přistěhoval s přítelem, pronajali cenově dostupný byt okamžitě.

Za socíku nebyly k dostání ani tak základní věci, jako toaletní papír nebo dámské hygienické vložky. Nemluvě o celonočních frontách na auta nebo barevné televizory.

5 0
možnosti
JZ

Upřesní, neteř s přítelem si v Brně pronajali cenově dostupný byt okamžitě.

0 0
možnosti
Foto

Zasloužená karma :-) dnes spousta lidí "utrpěla účelovou ztrátu paměti", je třeba připomínat.

5 0
možnosti
Foto

Pane Hladíku Paragraf prizivnictvi za komunist, zám velmi, ale velmi dobře. Po Helsinkách už nebylo jednoduché někoho stíhat za příživnictví.Muselo se prokázat, že tím, že nechodil do práce ohrozil provoz socialistického podniku. Jak to dokázat, když se jednalo o osoby, které v rámci plné zaměstnanosti zametaly dvůr a odvážely špony od soustruhů. Oznámení musel podat podnik a ten vždy sdělil, že jim žádná škoda nenastala. Stejně to bylo u tak šlapek zvaných E 55. Buď se na oko provdaly a jejich manžel sdělil do protokolu, že manželku uživí a nepřeje si, aby pracovala, anebo holka si sehnala práci uklizečky a ty uklízely v noci a úřednice a jiné ženské si rady přivydělaly a tak šly uklízet zas ně. Vrátnému to bylo jedno a když prudil, tak se mu něco šouplo.

4 0
možnosti
Foto

Ročenka CIA uvedla, že v polovině 80 let výkonnost československé ekonomiky dosahovala téměř výkonnosti ekonomiky západoněmecké.

Co je psáno, to je dáno.

1 7
možnosti
Foto

CIA postupoval při výpočtu výrobních kapacit v ČSSR a jejich využití velmi jednoduše, vzal do úvahy výši národního produktu USA a velikost výroby elektrické energie, kterou k tomu bylo nutné vyrobit. Podle toho, kolik elektrické energie (jde o neskladovatelnou komoditu, určenou vždy k okamžité spotřebě, dané okamžitou poptávkou) vyprodukovalo ČSSR odhadoval velikost jejich národního produktu. Byla to hausnomera, ale byla nutná ke zvyšování obranných výdajů USA.

3 0
možnosti
JK

J59a77n 77K58o14z27á88k

16. 8. 2019 1:39

To nikdo nechce slyšet. Komunisti byli obrovské neštěstí pro tento stát, ale vládci této země za těch třicet let také. Jsme opět pouze levnou pracovní silou a kolonií někoho jiného.

1 4
možnosti
JK

J71a25n 21K62a77r74a53s83e31k

15. 8. 2019 21:59

Pycha predchazi pad ...

Ja bych s tou pravdou prece jen jeste trochu pockal. Faktem je, ze za poslednich 30 lez se Cesko nepotkalo skutecne s zadnymi vetsimi ekonomickymi problemy. Po revoluci se privalil cizi kapital, investovalo se, stavelo, budovalo. To vydrzelo 10 let a prisel internet. Dalsi konjunktura. Az teprve 2008/9 to poradne svetove prasklo, ale stredni Evropy se to opet skoro vyhlo. Svedlo se to na Recko a zacaly se tisknout penize.Zase zadna tvrda krize.

Jestlize budeme mit i nadale tolik stesti, tak pak je mozno se tem komunistum posmivat. Nedej ale boze, aby prisla skutecna krize, kterou nikdo v Cechach jeste nevidel. Krize, kdy stoji na ulici i ti schopni. Jak jsem napsal - casto pycha predchazi pad ....

2 0
možnosti
Foto

Socialismus byl setsakramentsky drahý experiment předurčený ke krachu. V něčem připomíná Evropskou unii. Na papíře obě teorie nevypadají špatně. V praxi se však projeví slabiny a to i díky neschopnosti lídrů, kteří to měli či mají na starosti.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,46
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz