Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Všechny komunistické zločiny do roku 1990 měly být potrestány jednotlivě a důsledně a NE uznat KSČ(m)za demokratickou stranu.Všichni kdo měly v roce 1990 volební právo měly žádat o vyřazení KSČM z voleb teď jsme potencionálně všichni voliči KSČM.Hanba mě za to fackuje.

1 0
možnosti

Je smutné, když se střílí do nezbrojených demonstrujících lidí... je také smutné, když se toho zmocní propaganda a pouze u někoho, jako dnes u komunistů, se z toho dělá výjimečná zrůdnost. U První republiky, za které se zastřelilo na demonstracích o hodně víc lidí, se to úplně ignoruje, a stejní lidé, kteří to dnes těžce vyčítají těmto komunistům, tuto První republiku idealizují, čili tím i ignorují, zlehčují o hodně víc obětí zastřelených na demonstracích v její době.

Je to hnus, takovéto překrucování dějin, a tito překrucovači dějin se označují lidumily a demokraty... z toho nic dobrého nekouká. Komunisté sami sebe také označovali demokraty a lidumily, tak si nemyslete, že jste v tomto nějací vynalézaví.

Tito novodobí totalitáři, dnes velcí antikomunisté, zatím nemají jasné jméno... někteří jim říkají "liberální demokraté", jejich šéfům "globalisté", jejich systému "korporátní socializmus", nebo "korporatokracie", přičemž se u jejich šéfů v podstatě jedná o tu samou skupinu, která pomáhala zavádět vládu bolševiků v Rusku, a dodnes sponzorují extrémisty po celém světě (islámské, nacistické, nacionalistické) za účelem dobývání, ovládání, nebo alespoň ochromení cizích území, aby "nedělala problémy".

4 7
možnosti

To myšlení je nějak ujeté, že? :-)

7 4
možnosti
MJ

Panu Zieglerovi karma a jenom dodatek pro zde diskutující voliče vrahů - já jsem komunistobijec a byl bych Vás ,co se do Vás vejde ale bohužel můj věk už mi to nedovoluje.

9 1
možnosti
JZ

Co říci k některým diskutujícím, kteří podle příspěvků nebo lajků, například pánové Novák nebo Marek a další, schvalují okupaci vlastní země a vraždění Čechů. Takovému jednání se ve slušné společnosti říká kolaborace a vlastizrada.

12 0
možnosti
Foto

I25v24a71n 40M36a23r28e63k

22. 8. 2019 13:28

Vážený pane Zieglere. Ve vší slušnosti Vás žádám o odkaz na příspěvek, ve kterém schvaluji okupaci naší země, či vraždění našich občanů. (Mimochodem, netýkalo se to jen Čechů, jak mylně tvrdíte)

Pokud mi nedoložíte svá tvrzení, obrátím se na redakci.

3 6
možnosti

Dne 4. února 1931 se začal v brzkých odpoledních hodinách v obci Ledvice[3] nedaleko Duchcova formovat dav demonstrantů, přicházejících z města i blízkých menších obcí. Zhruba ve dvě hodiny se vydal průvod, v jehož čele stál senátor KSČ Petr Stránský, směrem k centru Duchcova. Jeho cílem mělo být zprvu náměstí v centru města, kde se měla konat úředně nepovolená demonstrace, neboli „tábor lidu“. Kordon nezaměstnaných dělníků české i německé národnosti, čítající 150 až 500 osob,[3] byl od počátku sledován skupinou 12 četníků, dohlížejících na průběh pochodu. Krátce před třetí hodinou odpoledne došlo celé shromáždění k železničnímu viaduktu na jižním okraji Duchcova. V úzkém prostoru silničního podjezdu čekala na procesí četnická uzávěra, která měla za úkol nevpustit demonstranty do města. Po výzvách k rozchodu vznikl mezi stávkujícími dělníky zmatek, zapříčiněný nejspíše stísněným prostorem bez možnosti snadného úniku v místě střetu, i skutečností, že byli obklíčení zepředu skupinou deseti četníků pod vedením Ferdinanda Emmera, i zezadu již zmíněnou jednotkou dvanácti četníků, která průvod od počátku sledovala.

V nastalé vypjaté situaci došlo k potyčce mezi předními řadami demonstrantů a četníky. V obžalobě proti Stránskému údajně stojí, že Emmer vyzval dav k rozchodu a dodal, „že do Duchcova nebude nikdo puštěn.“ Lidé ho však ignorovali, chytili se za ruce a „se schýlenými hlavami postupovali proti četníkům“.

Četníci vytáhli pistole a aby neozbrojené demonstranty drželi v bezpečné vzdálenosti, tak začali střílet do demonstrantů, bylo zasaženo mnoho osob. Na zem padlo nejspíše devět dělníků, z nichž tři na místě zemřeli. Jednalo se o Josefa Kadlece (30 let), Josefa Studničku (27 let) a Aloise Lamače (32 let). Těžce zraněný devatenáctiletý Antonín Zeithammer zemřel téhož dne v nemocnici. Všichni čtyři mrtví byli nezaměstnaní.Češi do Čechu nic nového,historie se opakuje.

2 8
možnosti
JZ

Četníci začali v Duchcově střílet v sebeobraně, protože demonstranti na ně začali házet kameny.

7 0
možnosti
Foto

A na oslavu padesátého výročí 21. 8. 1969 si soudruh Zeman pozval soudruha Filipa na dýchánek.

7 0
možnosti
RS

R59u13d48a 57S82l34a56v96í23k

22. 8. 2019 10:38

Aby společně zavzpomínali na skvěle provedený zásah. :-P

1 0
možnosti
AJ

Bude 30. výročí od sametové revoluce, doufejme, že se snad už nikdy nedočkáme další okupace, pro změnu třeba od Číňanů, vzpomeňme - r. 1938 okupace Němci, po 30 letech r. 1968 - Rusáci........

3 0
možnosti
Foto

Děkuji za podrobné zpravodajství České televize o okupaci z roku 1968 a brutalitě našich domácích komunistů - vlastizrádců při potlačování demonstrací v srpnu 1969. Národ reagoval důstojně, s velkou snahou dát najevo odpor a nesouhlas s okupací. Ale byl dvakrát převálcován tanky. Na Václavském náměstí v Praze se demonstranti v srpnu 1969 dlouho nedali zlomit. Dokonce to po určitou dobu vypadalo, že náměstí ovládnou. Odpoledne pak nařídil ministr obrany Martin Dzúr nasadit ve městech proti demonstrantům tanky. Tomu už neozbrojení lidé nemohli odolat. Ale velká čest jim! V[>-]V

A strašlivá hanba zůstává jak okupantům tak těm, kdo s nimi kolaborovali a sami začali iniciativně lámat páteř lidem své vlastní země.

9 0
možnosti

Marek Trizuljak. Hanba i všem kteří v těch dnech šli do práce místo do ulic hájit naší státní svrchovanost.A především hanba takzvaných reformních komunistu především oni měly i za cenu ztráty osobní svobody ba i života neměli přijmout fakt okupace.[>-] Reformu ano ale umírat pro ni nechaly za sebe obyčejné lidi.

1 3
možnosti
Foto

Petřík má o vlastním národu ale strašné mínění. Podle jeho logiky přítomnosti Gripenu v Pobaltí toto Pobaltí okupujeme. Takže jsme okupanti a on se nestydí býti Čechem.

10 0
možnosti
PB

R^ Karma. Jen jste mě svým posledním odstavcem utvrdil v tom, že některé blogy vyhlášených levicových blogerů nemá cenu číst dál, než po jméno autora.

5 1
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,50
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz