Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Arabové mají v Izraeli větší práva než v arabských zemích.

0 0
možnosti
DK

"Právo na existenci" je ten samý pojem, jako "právo na bydlení". Tudíž zcela absurdní. Každý by si měl svou existenční válku vybojovat sám, a nikoli s pomocí druhých. Židé si svůj stát nevybojovali sami. Vybojovali jim ho jiní. Cikáni si také byty nevybjovali sami. Vybojovali jim je jiní. Pokud má někdo na něco právo, ať si ho vybojuje vlastním úsilím.

0 1
možnosti
ŠT

S většinou Vámi napsaného lze souhlasit, až na tu Vaši poslední větu, která je podstatnou lží: "Pravdou však je, že Izrael nemá zájem o konflikty a opakovaně svým arabským sousedům nabízí mír výměnou za uznání své existence." Chování Izraele mi přijde spíše jako arogance ze strany technologické a vojenské mocnosti, která v rámci ochrany svých zájmů zcela běžně porušuje mezinárodní úmluvy. Nemám nic proti státu Izrael a jejím obyvatelům (včetně arabských a drůzských menšin), nýbrž proti těm několika pohlavářům, kteří dlouhá léta určují kurz arogantní izraelské zahraniční politiky. Kam se hrabe takový Trump, Berlusconi a další na pana Netanjahua. :-P

1 1
možnosti
JR

J20a97n 84R75i29c42h37t29e86r

13. 9. 2019 12:47

Jsem antisemita a fašista, když si myslím, že Sněmovna by se zejména v současné době, před schvalováním státního rozpočtu, měla zabývat podstatnějšími věcmi než nicneříkajícími rezolucemi?

2 0
možnosti
RK

A proč jen Izrael? Stejně by to mělo platit pro Rusko, Čínu, Írán, Severní Koreu atd.

0 0
možnosti
OM

Na tyto země jsou uvaleny sankce kvůli jejich politickému (diktátorskému) režimu a ne kvůli národnosti tak jak to je u Izraele.

1 0
možnosti
JS

Dle některých diskutujících je vidět že lidská paměť je krátká ale blbost nekonečná Rv

1 0
možnosti
PL

P98e89t15r 31L45a43n29g23e12r

12. 9. 2019 15:46

Hodně emotivní článek na úkor racionality. Rv

8 6
možnosti

Emoce jen stříkají. Bohužel, v tomto konfliktu ani jedna strana není svatá, i když je pravdou, že větší překážkou míru je Palestina

3 1
možnosti
Foto

Jaký je HDP Izraele a jaký Palestiny, podle toho je nutné posuzovat míru odpovědnosti.

0 8
možnosti
VM

Myslím si, že nelze vše stále schovávat za utrpení, genocidu a antisemitizmus. A nelze antisemitizmem neustále omlouvat všechny kroky Izraele.

On totiž ani zákon nemůže pravdu umlčet.

8 9
možnosti
VM

A ještě jeden postřeh ;-D

Ani mínusy nemohou pravdu umlčet ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,44
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz