Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Tak si představuji, že kdyby nějaké jihočeská dudácká kapela uspořádala v Budějicích společné vystoupení s valašskou cimbálovkou, stejně byste mezi publikem našel někoho, kdo by spolu s vámi nadával na Rusy.

Je to váš jediný koníček, tak si užívejte.

5 3
možnosti
DR

R^

A těm srbům, jak jsme to nandali. ;-D

0 1
možnosti

A víte, kdo jsou naši historičtí nepřátelé podle Dr. E. Beneše?

2 2
možnosti
Foto

Poláky naprosto chápu, jejich historická zkušenost jim velí mít na svém území co největší možnou ochranu, takže americké základny chápu jako pojistku proti možnému "novému Krymu".

Rusko má problém s tím, že nepoznalo nikdy demokracii. Těch pár měsíců po pádu cara nestačilo a soudruh Uljanov nastolil nový carismus, který trvá doposud. Rusové velebí cara, ať se jmenuje jakkoli a budou stále snít o tom, že v okolí nejsou suverénní země, ale dočasně neobsazené gubernie. Jejich přístup se sochou maršála Koněva v Praze to dokladuje víc než jasně.

R^

4 2
možnosti
JN

Já sice Poláky taky chápu, pokud jsem o jejich historickou nevraživost proti Rusům, ale, že bych si k nim přisedl v hospodě, to se mi asi ještě nestalo.

1 1
možnosti
PK

Poláky naprosto chápu

4 0
možnosti
JJ

J28a32n 43J72a40n70u44š56k64a

13. 9. 2019 23:13

Jen maž Jeňýku

2 1
možnosti
Foto

R^R^R^ Karma! Velmi dobře!

Řadu věcí vnímám podobně, od mládí čtu ruské autory, miluji mnohé filmy, hudbu...

Ale také moji prapředci utíkali v 18. století z východní části Polska před neuvěřitelně brutálními masakry, které páchali Rusové. Prostě to tak je. Ve vědomí obyvatel střední Evropy je paměť těchto věcí živá..

Nejsem ani "rusofob" ani "rusobijce", ale v Evropě zůstal jeden velký národ, který se dodnes nevzdal svých dobyvačných choutek spasitelského komplexu a prazvláštních pocitů nadřazenosti. Je životně nutné mít se před ním na pozoru. Velmi na pozoru.

Německo se radikálně obrátilo, úplně se odvrátilo od své někdejší rozpínavosti, dodnes se kaje za hrůzy, které spáchalo za druhé světové války. Němečtí představitelé se i dnes upřímně a hluboce omlouvají.

Na rozdíl od toho Rusko se dál chová agresivně, co šest-sedm let přepadá své sousedy a zabírá jejich území. Tak to prostě je.

10 3
možnosti
JM

Němci měli dlouho nejhorší pověst v Evropě, jako národ agresívní. Změna přišla po dvou prohraných válkách, hlavně té druhé, kdy se prostě změnit museli. A nebylo to hned, i Němcům to trvalo dobrých 25-30 let, což znamená, že změna přišla až s novou generací, ta válečná generace se změnila jen částečně a možná i jen navenek. A to Němcům dost ke změně myšlení pomohla prosperita. I Japonsku velmi pomohla tvrdá americká okupace, kdy ovšem Američané jednali fér. Toto Rusové nezažili. Byl to po rozpadu SSSR pád, ale ne totální pád na hubu.

Rusko tak trochu připomíná meziválečné Německo - za všechny problémy může někdo jiný, je zde touha získat zpět ztracené postavení. Takže dle mého názoru se Rusové změní dlouhodobým vývojem, nebo - a to raději ne, má jaderné zbraně....

6 1
možnosti
Foto

to jste se asi bavil s nějakými primitivy když nečtou knížky

2 5
možnosti
Foto

I10v47a14n 94M39a48r96e90k

13. 9. 2019 20:48

Tedy bez urážky p.Jene. Vy musíte mít na ty Rusy až neuvěřitelné štěstí. Já, ač žiji pár metrů od Luhačovic, jsem o Rusa "nezakopl" už třicet let. V každém případě Vám ty neustálé peripetie s nimi vůbec nezávidím . Do háje, nemají tam oni u vás nakonec někde hnízdo ? 8-o;-(

9 10
možnosti
PT

P14e75t20r 27T84o90m79e75k

13. 9. 2019 22:28

Tak já o ně v Praze zakopávám hodně často a ať jde u turisty nebo o rusáky v Praze žijící, většinou se k Čechům chovají jako prasata.

6 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

DR

Nahlédnu a fakt "krásná" diskuze. ;-D Tudíž nebudu rušit a popřeji krásný večer.

6 1
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,67
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz