Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Končí evropská civilizace?

Římské impérium skončilo na morální destrukci společnosti, na nedostatek úcty k pravdě a druhému člověku, na vyprázdněném náboženství, na nekonečné byrokracii, na nepředstavitelných širokých sociálních dávkách, na neochotě pracovat (na práci si najímali cizince a měli otroky, které ovládali), na neochotě bojovat za svou zem (najímali si žoldáky), na přírodní katastrofě ve střední Asii, která dala do pohybu Huny, a na lstivou politiku, která se jim vrátila jako bumerang.

Vy dnes připomínáte sociální dávky a byrokracii. Jak blízko máme ke konci naší civilizace?

Po rozpadnutí římského impéria byl chaos, který pomáhal postavit svatý Augustin svou výzvou k pravdě a pokoře, a svatý Benedikt svým heslem "Modli se a pracuj!" vyzývajícím k pracovitosti. Nechybí nám dnes ta pokora a ta pracovitost?

:-)

2 0
možnosti
Foto

ba ba, dnes máme více než 3x tolik úředníků než za Husáka

1 2
možnosti
PK

Hodně byrokracie vzniká tím, že část tzv. podnikatelů jsou šmejdi. Asi se shodneme, že dotace, doplatky by neměly být - ale bohužel např. v oblasti bydlení jen čistý trh není reálný.

1 2
možnosti
JP

A brání vám něco postavit si vlastní sídliště a pronajímat tam byty za lidovou cenu? Začněte koupí jednoho bytu, přidejte další, pak přijde na ředu jeden panelák, pak další - a bude z vás lidumil.

Víte, proč je bydlení tak drahé? Zkusil jste někdy rekonstruovat byt? Víke, kolik peněz se nacpe do povinné údržby, prevence a do revizí? A teď si představte, že ubytujete lidi, co se jim v noci z bytu záhadně ztratí radiátory. Přijde zima a oni chudáci ve VAŠEM bytě umrznou! Takže vezmete peníze a necháte nainstalovat ty radiátory nové. A hele, další jaro opět záhadně zmizely. Tak necháte namontovat další ... a zvednete nájem, protože na třetí radiátory už nemáte.

0 0
možnosti
Foto

Stát se nemá starat o to, co lidé vyrábí a kdo s kým obchoduje. Stát je hlavní příčinou toho proč jedni bohatnou a jiní stagnují.

1 0
možnosti
JS

Ono je to možná trochu dané tím, že když se má řešit nějaký problém nebo téma, tak nejdřív dojde k nějakému obecnému, řekněme strategickému rozhodnutí, které bývá často v pořádku. Pak se to někomu zadá ke konkrétnímu vyřešení, ten nebo ti to začnou přetřásat ze všech stran a jak vymýšlí, co se s tím dá dělat, tak už se zabývají jen tím JAK to řešit a zapomenou PROČ se to vůbec má řešit. A to JAK začne žít svým životem, jeho tvůrci ho rozpracovávají dál a jeho detaily dají rozpracovat někomu dalšímu, který už vůbec nezvažuje PROČ se to vlastně dělá. Přitom se zjistí, že na to stávající kapacity nestačí a další detaily (pokyny, manuály, formuláře apod.) dají vypracovat někomu ještě dalšímu, případně na to vyhlásí veřejnou zakázku. A tak to jde dál a dál, až vznikne nový úřad, který tomu má dělat správu a administrativu. A už se to tak zakoření, že s tím nikdo nehne. Původní smysl se zcela vytratí a je z toho akorát buzerace.

2 0
možnosti

To je to levičácké inženýrství s absencí svobodných, přirozených vztahů! To je konec naší civilizace! :-)

2 0
možnosti
SB

O jaké byrokracii v EU tady píšete?

Když jiní lidé, například já, v těchto diskusích vyjadřujeme názor, že EU je byrokratický moloch, který Evropu ničí, tak jsme označováni za bolševiky a putinovce.

Takže existuje šílená byrokracie v EU, nebo ne?

Nebo ona existuje, ale mluvit o ni mohou jen vyvolení, kam vy patříte a já nikoli?

0 1
možnosti
JZ

J80a14n 72Z81i32e71g37l30e32r

18. 10. 2019 12:59

EU má ovšem také výhody, jako volný pohyb zboží, osob a kapitálu. Já se nebojím kritizovat EU, pokud si to zaslouží, ale potřeba problematiky posuzovat v kontextu. A také máme rovněž šílenou byrokracii v ČR a to vlastní vinou, kterou nemůžeme svalovat na Brusel.

4 0
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,70
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz