Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

P89e66t50r 93L82a53n62g90e52r

20. 1. 2020 18:21

Fanatický způsob, kterým, (pane) Zieglere, podáváte informace je odporný. K tomu to mazání v diskuzi. Vy prostě máte pod kůží totalitní myšlení bez ohledu na to, jak kritizujete komunisty, nacisty,islámisty či rusáky.

2 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

MK

A milý pane autore, víte třeba o tom, že v současném Rusku nedávno dostali všichni staří olympionici rentu pro zasloužilé? Zatímco u nás jsem zaregistroval, že ne a třeba Radomír Soumar, gymnasta skončil mezi bezdomovci a veslař Kozák také..):-(

1 0
možnosti
JZ

Bezdomovců je v Česku kolem 1% populace, v Rusku 2,67%. A mezi bezdomovci žijí v Rusku i mnozí váleční veteráni.

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JK

Pamatuji reálné socialistické zdravotnictví, zadarmo nebylo téměř nic. I té obvoďačce se dávala aspoň bonboniéra i víc, aby se přimluvila v nemocnici. V nemocnici dostal primář svoje, doktor i hlavní sestra, jinak měli i sklepní lůžka. Za každé místo k operaci a také za operaci samotnou, JIPka jen za všimné, když jde byli řádně dajní, tak i pooperační kontroly no a zvláštní příplatek za zařazení do seznamu na lázně. O lázeňství "zadarmo" se už rozepisovat nebudu.

Ti stejní co za totáče platili jak za voly, dnes křičí nejvíc, když mají legálně něco připlatit.

Výdrž obyčejných Rusů je legendární, jen se čas od času objeví nějaký jejich "spasitel" a pak teče hodně krve.

3 1
možnosti
Foto

Nevím, ale byl jsem zřejmě hrdinou, když jsem nikdy nedal úplatek, a přesto mně vždy lékařská peče byla poskytnuta v jakž takž odpovídající kvalitě, pouze byl problém snad v tom, že lidé byli vyhazování do práce ještě dříve než se uzdravili. Po té stránce byl se závodními doktory opravdu problém. Tlačili na ně z vedení podniku. Jenom jednou se se střetl s pokusem, že mi odborný doktor řekl o úplatek, respektive to naznačil. Přeřadil mě k jinému, s nímž jsem byl spokojen. Paradoxem je, že ten korupčník po roce 1989 se stal na dlouho ředitelem jednoho významné nemocnice.

1 0
možnosti
JU

J23a62n 98U83l84r16i58c57h

20. 1. 2020 8:55

Mne se nejvíc líbí vaše starost o ruské občany kterými zároveň pohrdáte. Ano máme se lépe než lidi v Rusku to snad vi kazde malé dítě. Vy se porad potřebujete utvrzovat o tom jak je to v Rusku strašné, nevím co vám nebo vaši rodině udělali Rusové ale tohle uz je trochu komické. Jestli si myslite ze u nás se neliší dostupnost léčby podle věku tak jste naivní. Jsme na tom sice lépe ale perfektní to neni. Možná by bylo lepší se porovnávat s vyspělými zeměmi a ne si zvedat sebevědomí na Rusku které ma k vyspělým zemím stále hodně daleko.

Jinak vám přeji hezky den.

3 0
možnosti
JP

Nedělejte si iluze ani o našem zdravotnictví. Babička má makulární degeneraci (onemocnění zraku). Proti nemoci jí pomáhaly bojovat speciální injekce. Pojišťovna je platí, ovšem jen v případě, že je pacientovi méně než 75 let. Pak už může oslepnout.

1 3
možnosti
PN

Pokud porovnám co je v Rusku a co je u nás, tak jsem rád za to, co je u nás. Komunisté vždy maximálně relativizovali jakoukoliv informaci. Tak se prosím do toho Ruska odstěhujte ;-D

Žil jsem tam 5 let, není to zase tak dávno, co jsem odešel a zodpovědně můžu napsat, že to tam nikdy nebylo kdoví jaké, ale teď se to tam zhoršuje a to rapidně.

4 0
možnosti
Foto

Zieglere, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Jinde byste byl jako autor znemožněný. Tady ne. Ale jak se říká, žádný strom neroste do nebe.:-/

2 5
možnosti
LF

L28u16k14a33s 85F33i78k68r

19. 1. 2020 18:31

No vy se znemoznujete pravidelne. A podle osloveni oponenenta se stale chovate jako komunisticky lampasak, kterym jste byl. Rv

4 3
možnosti
Foto

ten kdo někdy navštívil ruské zdravotnické zařízení ví své. Kdo ne, tak doporučuji navštívit. Zejména zubaře, to je zážitek na celý život. Ale i nemocnice by pro většinu zde diskutujících byl adrenalinový zážitek. Celá debata by následně vypadala zcela jinak, pokud by ovšem diskutující přežili....;-)

6 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Ti co jsou mladí, by neměli kritizovat zdravotnictví za komunismu. Když jsme začali platit korunu za recept, to bylo křiku a dnes doplácíme všude. Prý nám pojišťovny peníze vrátí, směšné, většina léků do této skupiny nespadá, tedy si je platíme. Znám mnoho lidí, kteří rezignují a začali používat přípravky vyrobené doma, po vzoru našich babiček, protože jim důchod nestačí pokrýt, mimo jiné, předražené léky.

Přijde stáří a s ním ruku v ruce i nemoci, tomu se neubrání nikdo, mohl býti sebeopatrnější, hlásí se genetika, tu nikdo nepřechytračí, civilizační choroby a také ty, na které jsme si zadělali svým způsobem života sami.

Jsou projekty, do kterých se nesmyslně investují peníze, které později chybí.

Není to tak jen v Rusku, ale i u nás a všude jinde ve světě. Dokud se tady tomuto velkému byznysu nenakoukne pod pokličku, nic se nezmění a budou to vždy pacienti, kteří na to doplatí. Na zdravotnictví jdou nemalé peníze, teď jen najít ty černé díry, kde jich pěkná hromádka skončí.

5 0
možnosti
VC

Vy vůbec nevíte o čem mluvíte. Nebyly léky na vysoký krevní tlak na diabetes atd. atd. atp. Lidi proto umírali na infarkty často i brzy po padesátce.

Proč řešíte recept za korunu apod.? To nikoho nezajíma. Opravdu nemocný člověk dá rád tisíce popř. všechno co má, aby byl zdravý. A za komunistů to bylo tak, že přístup ke kvalitním lékům a metodám prostě neby a hotovo.

O úrovni zdravotnictví nejlépe vypovídá délka dožití. V roce 1989 jsme byli daleko za vyspělými zeměmi (Rakousko, Německo). Proč je asi v dnešní "hrozné době" průměrné dožití o tolik delší než bylo před 30 lety? A podivejte se, jak je na tom s dožitím Rusko. Tohle je pravdivý ukazatel. Nikoliv ty vaše báchorky.

10 2
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,67
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz