Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Tak mne napadá, jak by asi Izrael vypadal za pár let, pokud by opravdu byli Židé vyhnáni. Asi by to byl smutný pohled na zdevastovanou zemi. :-/

2 0
možnosti
Foto

Ale ono by se jednalo o devastaci toliko z našeho pohledu.

0 1
možnosti

Přesně. R^R^ Dokud bude existovat Izrael, nebudou Palestinci spokojeni.

3 0
možnosti
JK

Měli možnost mít svůj stát hned po válce. Židé se té možnosti chopili a z pouště vytvořili prosperující stát. A několikrát si ho ubránili i vojensky. Takže jak vidno jde to, když se chce.

0 0
možnosti
JZ

Já uvádím pádný důvod proto, aby Jeruzalém zůstal nedělitelný jako hlavní město Izraele. Když východní Jeruzalém okupovalo v letech 1948 - 67 Jordánsko, Židé měli ke svým svatým místům, např. Západní zdi, zakázaný přístup, synagogy, židovské hřbitovy i domy byly ničeny. Když Izrael v roce 1967 osvobodil východní Jeruzalém, muslimové měli i nadále svobodný přístup na Chrámovou horu. Chrámová hora je v současnosti pod muslimskou správou. Izrael je garantem svobodného vyznávání náboženství pro Židy, křesťany a muslimy.

2 0
možnosti
VF

On Vám to zdejší znalec na vše, pan Horner, vysvětlí. Už přidal svůj článek.

0 0
možnosti
DR

Takových blogových všeznalců je tu ovšem daleko víc, že. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Po posledním teroristickém útoku je pověst Spojených státu velmi špatná, asi by bylo rozumně, kdyby Izraelci zapojili do řešení V. Putina R^

0 8
možnosti
PK

Zcela obecně, bez ohledu na sympatie, pokud se tvoří nějaký plán, je třeba, aby byly u stolu min. obě zainteresované strany a pokud se tak nestane bude to vždy končit jako deklarace čehosi a kohosi..

4 0
možnosti
Foto

A co když jedna strana se k tomu stolu vytrvale odmítá dostavit?

7 0
možnosti
JK

J21i44r19i 77K67u17c72e40r48a

30. 1. 2020 18:42

Velmi fandím Izraeli, který dokázal nesmírnou pracovitostí "vydupat" z celkem nehostinné země kvetoucí oázu, kde se daří zemědělství i průmyslu.

Ale - pokud tedy chce kdokoliv cokoliv udělat pro Palestinu, tak otázka Jeruzalému je prostě neuralgický bod. Podle mne je to totéž, jako kdyby Hitler válku vyhrál nebo remizoval, časem pod tlakem mezinárodního společenství zklidnil hormony a na otázku obsazení Čech a Moravy řekl, že si zaberou všechno po Český Brod a naše hlavní město bude Nový Bydžov. Vzdali bychom se Prahy? No, asi spíš než Palestinci Jeruzalému. Takže pokud jim vůbec něco chceme nabízet - a že by si lidé v tom regionu klid zasloužili na všech stranách - těžko se jim divit, že tuhle ohlodanou kost nechtějí.

3 16
možnosti
EK

Palestinci nemají na Jeruzalém žádný nárok.

8 3
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,48
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz