Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P51e94t12r 51B82u23r26i47a33n

28. 2. 2020 13:21

Karma. Navíc by se zavedenou regulací vylouplo xx nových triků, jak to obejít. Např. současně s nájemní smlouvou podepsat i pronájemní smlouvu na vybavení bytu a tam by ten chybějící doplatek k nájmu byl uveden.

0 0
možnosti
JZ

Poprosil bych pana Standu Nováka o vysvětlení. Lajkuje totiž příspěvky, které jsou jak pro regulaci, tak proti regulaci nájemného. Tak, jaký má na problematiku vlastně názor? :-)

1 0
možnosti
MK

Standa Novák nemá názory na příspěvky, ale plusuje/mínusuje podle jména.

1 0
možnosti
JK

Evidentně ji tohle napadlo ve chvíli, kdy zvedala ruku pro ombudsmana Křečka.

0 0
možnosti
LC

Karma, není co dodat. Je si tak přemýšlím, co v téhle záležitosti nastane, až příští rok usedne do premiérského křesla pan profesor Fiala. Bez pirátů vládu nesestaví a ti mají na tuhle věc jasný názor.

3 1
možnosti
Foto

J20i12ř38í 42F47e42i37x

28. 2. 2020 7:54

Kdo by ho volil, tenhle beztvarý je nevolitelný...

3 0
možnosti
AK

Já v tom nic šíleného nevidím.

Pokud ty byty budou patřit městu nebo obci, ať si nájemné klidně regulují.

Proč ne?

3 0
možnosti

Ne. Obce jsou povinny řádně hospodařit - pronájem majetku pod tržní cenou takovým hospodařením není, zvlášť když nesleduje žádný veřejný zájem ale pouze finanční zájem vybraných jedinců.

1 0
možnosti

R^

Co chcete od baby, která se neumí oblékat?

:-)

2 0
možnosti
LH

První bylo vedení Prahy...

3 0
možnosti
Foto

Navíc bych uvažoval o účelnosti obecních bytů s nájmem podle potřeb obce.

2 0
možnosti
AM

Regulace nájemného není v Evropě myslím nic neobvyklého.

1 3
možnosti
Foto

Případ odškodnění za regulaci nájemného se v roce 2005 dostal na stůl Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku (ESLP). Přibližně 5 tisíc stěžovatelů požadovalo celkovou náhradu ve výši téměř 50 mld. Kč. Po průtazích (mimo jiné ze strany českého státu) ESLP 9. února 2017 rozhodl v modelových případech 3 pronajímatelů o náhradě škody celkem ve výši 2,19 mil. Kč.Usnesení ESLP nabylo účinnosti a tři stěžovatelé z modelových případů by měli dostat odškodnění bez zbytečného odkladu. Dalších téměř 50 mld. Kč by k lidem mělo putovat záhy

2 1
možnosti

Paní Maláčová patří k těm, co si myslí, že hodnoty vznikají regulací a zdaněním. Z hlav, jako je tahle, nikdy nic rozumného nevypadne. A ještě ji podezírám z potměšilosti, že sama někde nějaký byteček pronajímá. Proti čemuž bych nic neměl, ale ať je aspoň zticha.

9 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz