Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

EU nemá žádné vlastní peníze, žádné fondy. EU má pouze peníze vybrané od členských států, které přerozděluje.

1 0
možnosti
Foto

Kdepak ta EU ty peníze vezme, že tak velkoryse rozdává? Ona má nějaké továrny nebo vlastní banky, či co?

4 0
možnosti
Foto

Zaplatí je danovy poplatníci nejbohatších zemí...a tady se za pomoc bude ještě na EU plivat...

2 6
možnosti
MB

Proboha, vy ale rozehráváte hry..

Až jsem se musel podívat, co ten Klaus vlastně plácnul.. Celý inkriminovaný výrok zní:

"Václav Klaus ml.

@VaclavKlaus_ml

Od chvíle, co epidemie přeskočila z Asie do Itálie ji považuji za vážnou věc. Nebudu proto teď kritizovat vládu, co udělala pozdě, brzy, zmateně či jinak. Jinou vládu nemáme (EU jako u všech vážných věcí je “na dvě věci”), tj. respektujme přijatá opatření."

A co je na tom? Můžu souhlasit nebo nesouhlasit ..ale kde vidíte nějaké nepravdy a lži? Vcelku běžný názor. Pro to vaše rozčilení?

No ano. Polozapomenutý a zneuznaný Telička po tom výroku ihned vystartoval aby rozehrál nějakou "mediální bitvu" :

"U Klausů měli vždy problémy se znalostmi o tom, jaké EU má či nemá kompetence. Naopak měli vždy jasno v tom, že žádné další kompetence EU mít nesmí, i kdyby to dávalo smysl. Ale tweet s blábolem, to ano. "

Ale stojí to za to? Je něco v tom Klausově výroku, čeho se dá chytit? Vždyť je to úplně nesmyslné vyvozování něčeho z ničeho. Fantasmagorie.

Telička by působil jako Don Quichote v boji s větrnými mlýny. Ale pokud existují takoví ochotní šiřitelé takovýchto blábolů jako vy, pak to má asi nějaký smysl..

8 1
možnosti
JH

A čemu se vlastně v případě Jana Zieglera divíte?:-)

Tenhle autor je mnohem lepší, nežli politruk, co má v armádě na starosti Politické Školení Mužstva

8 1
možnosti
RW

Proč píšete nesmysly a lžete??

Věta "„EU jako u všech vážných věcí je na „dvě věci" je NÁZOR s tím se dá souhlasit nebo nesouhlasit, ale je nesmysl hodnotit názor podle pravdivosti.

Druhá podstatnější věc je chování EU - "Pravdou také je, že EU intenzivně pomáhá s koordinací pomoci členským státům a také mezi nimi sdílí všechny informace, které jí ony poskytnou." - nedokážete napsat konkrétně JAKÝ orgán EU se zabývá koordinací a co přesně koordinuje - nic takového se totiž neděje. Je to právě naopak - tady jsou pro ilustraci dva dnešní titulky ohledně chování EU: "Bruselu se nelíbí uzavírání hranic - Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v pátek zpochybnila efektivitu úplného uzavírání hranic".

"Koronavir je test, jsme v největší krizi od války, uprchlíky musíme přijmout, říká šéf Evropské obranné agentury".

Takže lhář je někdo úplně jiný ne Klaus jr.

14 1
možnosti
Foto

Klaus junior jistě není žádný hlupák, aby nevěděl o co jde. Opět jen hloupě lže. Měl by se naopak radovat z toho, že každý stát si řeši problém sám a je to pouze v jeho kompetenci jakým způsobem to udělá. Kdyby do těchto státních kompetencí EU jakýmkoliv způsobem zasáhla, bude junior jako první řvát jak nám "Brusel" diktuje a jaká je to totalita....senior na stejné téma také předvedl, ovšem ty jeho bláboly už lze omluvit senilitou.

2 11
možnosti
AM

Pitomost jako obvykle. Koordinace se mohla EU chopit v předstihu, ale to by nesměla řešit hlouposti. Tady mohla obrovsky zabodovat ale naopak potvrdila svoji pomalost.

1 0
možnosti
JV

J79i77r22i 51V33r58a80b89e15c

13. 3. 2020 14:19

Jiní to umí a nemusí žebrat u EU ,Babiš a jeho kumpáni vše prožrali i s rezervou

Německá vláda schválila finanční injekci ve výši půl bilionu eur, tedy 13 bilionů korun

4 4
možnosti
VM

Je sice pravda,že boj s koronavirem je věcí států EU,ale pak se paní předsedkyně EK nemusí rozčilovat nad dočasným uzavřením hranic.

8 0
možnosti
MK

Promiň Honzo, ale nelhal

„EU jako u všech vážných věcí je na „dvě věci“, napsal doslova ke koronavirové záležitosti.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=747135

Vizhttps://http://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/eu-koronavirus-ministri-vnitra-eu-chorvatsko-cesko-svedsko.A200313_112601_zahranicni_jhr

7 3
možnosti
JZ

Václav Klaus lhal, tečka.

2 10
možnosti
ZZ

kdepak asi eu ty miliardy vydělá, že tak rozdává? to máme pro vybrané zemědělství ve vybraných zemích miliardy, tady na zabydlení se teroristů v Evropě miliardy, teď na chřipku miliardy, nemluvě o prebendách pro zaměstnance, funkcionáře a něco taky těm europoslancům, jejich asistentům a provozní náklady toho divadla, taky miliardy, brčka a štouradla do uší nepočítám

9 2
možnosti
JV

J43i61r41i 51V37r87a56b97e64c

13. 3. 2020 14:25

Jsi ještě státy co do EU platí a jí neplundrují jako jiné.( npř. V4)

2 5
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,70
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz