Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Kde vzít peníze na pomoc podnikatelům, Už jsem to a tady říkal, zrušení nesmyslných opatření, jako jsou jízdné zadarmo pro seniory a studenty, dočasné zmrazení valorizace důchodů a osekání sociálních dávek.

0 0
možnosti
Foto

Jako OSVČ jsem se živil od roku1991, kdo si platil vyšší odvody dobrovolně, má i větší důchod. Považuji za nehoráznost zmrazení valorizace důchodů. A když se nepracuje, nejsou zisky, ztráty tato vláda jednoznačně garantovala uhradit. tak co byste chtěli po ní navíc ?

0 0
možnosti
VM

Plně s Vámi,pane Jene,tentokrát souhlasim,dokonce si myslim,že by se mohly pomalu otvírat nějaké malé provozovny.Na druhou stranu se budeme muset hodně uskromnit,odpustit si dovolené v daleké cizině....ale v Česku jsou také nádherná místa,v jižních Čechách třeba Rožmberk,Jindřichův Hradec(Krýzlovy jesličky),Český Krumlov,Písek a České Budějovice,věřte nebo ne,ve všech těchto městech jsem byl,jsou ovšem i jiná krásná místa v Česku.

3 0
možnosti

S rozhodnutím o úlevu od omezování občanů bychom měli počkat, dokud nebudou nákazy spočítány v desítkách tisíc! Uvolnění by mělo nastat až po promoření společnosti a dostatečným vznikem protilátek. :-)

1 0
možnosti
Foto

Ale kde na to vezme? Z daní, co živnostníci neodvedou?

3 5
možnosti
Foto

Z daní a odvodů, které jim živnostníci odvedli!

5 1
možnosti
Foto

Protože jsem též býval živnostníkem, přemýšlel jsem, co by v dané situaci pomohlo mně.

Tak např. se mi jeví zbytečné zavírat některé provozovny či prodejny, kde šíření nákazy hrozí minimálně, zejména ve srovnání s velkoprodejnami.

Další by mělo být prominutí daní a pod. pro dobu bez výdělku z důvodů zákazu činnosti. Rozhodně řešit úhradu provozních nákladů, poskytnout bezúročné půjčky atd. Problém je, že by se to muselo dělat od případu k případu, a to naše administrativa není schopna zvládnout. Tudíž se zvolí plošné opatření na základě politického rozhodnutí - a už je oheň na střeše.

R^

8 0
možnosti
Foto

Mně by jenom zajímalo, z čeho ten stát to oškodnění bude platit, když jedině živnostníci jako jediní produktivní jedinci přispívají na daně. Ostatní společenské třídy jsou sterilní, tedy nic nevytvářejí, pouze přerozdělují, že ano.

Ale současně platí, že je záhadou, z čeho ty náhrady se budou vypočítávat, pokud to bude na základě přiznaných tržeb a příjmů za minulé tři roky, tak se ty škody budou blížit k nule.

1 4
možnosti
Foto

Á, generátor náhodných slov je tu ;-D

3 2
možnosti
PL

P54e57t29r 42L97a32n69g76e77r

27. 3. 2020 17:30

Tak názorově souhlas. Jako téměř vždy. Také jsem se včera v diskuzi podivil nad velkým množstvím nenávistných a závistivých reakcí.R^

Jen ty podivné fráze, které pane Zieglere potřebujete, abyste něco sdělil jsou příšerně komunistické, hlavně to "ruce pryč" z titulku článku. :-(

2 0
možnosti

R^

Plně souhlasím! Bohužel je tu již více než jedna třetina občanů, kteří jsou hecováni v komunistické závisti a nenávisti skrze desinformační servery a skrze maily kolující mezi komunisty, starci a práce neschopnými občany! Tyto štvavé maily rozesílají nejen komunisti, ale i okamurovci a zemanovci. Ta nenávist vůči schopným a pracovitým lidem v naší zemi roste!

:-)

4 2
možnosti
LT

Chybí mi tu smajlík s facepalmem.......

Myšlenka celkem dobrá, bohužel je jasně cítit politické zaměření no a ta poslední věta, ta to totálně zabila. Škoda, příspěvek měl celkem nakročeno být velmi dobrým.

2 2
možnosti
Foto

Je nesmírně nechutné že do živnostníků tady šijou především důchodci, kterých se vůbec nic netýká, výše jejich penzí zůstává nezměněná, nic dělat nemusí, o nic se starat nemusí, žádnou odpovědnost nemají. Penze jsou jim placeny z peněz těch živnostníků, které tak nenávidí a ještě se jim tu škodolibě vysmívají, že jim ubývají zakázky.

11 1
možnosti
LH

Důchdoců se vůbec nic netýká??? no tak to jistě....

1 3
možnosti
KK

S těma zabíjačkama, to bylo ještě v minulém století, ne? Vždyť už to skoro vymizelo.

1 2
možnosti
VS

Kdy naposled jste byl na moravské dědině?

4 0
možnosti
  • Počet článků 3312
  • Celková karma 26,79
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz