Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P45e38t31r 64L31o18r20e34n80c

17. 2. 2021 19:52

A copato, že ste dneska 17.2. nepovololil diskuzi?;-)

0 0
možnosti

Je srandovní, jak tady kremrole se snaží zoufale lhát a zpochybňovat fakt, že Rusové nedodali potřebné údaje ke Sputniku. Nejdřív tvrdili, bez důkazů, že ano, teď dokonce tvrdí, že dodali více údajů, než ostatní. To už je k popukání. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Koneckonců, my si tady můžeme psát co chceme, ale rozhodovat budou jiní. :-)

2 0
možnosti
Foto

Já nechápu vystupování těch, kteří (nejen zde) plédují za Sputnik a doufám, že se touto vakcínou samozřejmě nechají naočkovat, a klidně ještě dříve, než EMA vydá dobrozdání.

1 0
možnosti
Foto

Sputnik, neboli Gam-COVID-Vac ( rusky : Гам-КОВИД -Вак) nelze seriózně hodnotit, protože nejsou zveřejněna nebo komukoliv odpovědnému dodána finální data. Ruská strana podle informace EMA k 10.02.2021 nepožádala o přezkum a registraci této své vakcíny. Pokud alespoň trochu vnímáte realitu a jste schopni posoudit běh událostí, tak byste měli vědět, že zatím je tato vakcína nepoužitelná a až na další působí nevěrohodně. Momentálně je to pouhé politikum, jak je obecně na základě postupu ruské strany také hodnocena.

Pokud jí někdo chcete, budiž vám tento přípravek lehký.

0 1
možnosti
Foto

Co se vám, pane Zieglere, na této ryze korektní informaci nelíbí?8-o

1 0
možnosti

Vedoucí epidemiologické jednotky pařížské nemocnice La Pitié-Salpêtrière profesor Eric Caumes si myslí, že míra nežádoucích účinků vakcíny Pfizer je příliš vysoká: „Nikdy jsem neviděl tak vysokou míru nežádoucích účinků vakcíny,"

„Ve vakcíně Pfizer může být problém," domnívá se Caumes, „míra nepříznivých účinků je výjimečně vysoká. U mladých lidí je více nežádoucích účinků než u starších lidí, a to ještě více po druhé dávce než po první. Data z laboratoře Pfizer hlásí mnoho vedlejších účinků: „15,8% lidí ve věku 18-55 let mělo během 7 dnů po druhé injekci horečku 38°C. A 45% z nich muselo užívat léky proti horečce nebo bolesti. 55% lidí bolí hlava, 62% únava.

https://www.sortiraparis.com/news/coronavirus/articles/237986-pfizer-vaccine-a-worrying-level-of-adverse-effects-professor-caumes-says/lang/en

Bohužel těch jobovek už bylo na vakcinu Pfizer uvedeno hodně včetně úmrtí.

Vy máte to štěstí, že pravděpodobně dostanete vakcínu, kterou jste si vybral. Jiní takovou možnost nemají.

2 0
možnosti

Vina je na straně Ruska, které není schopné dodat potřebné informace. Stejné problémy jako s EMA má i v Brazilii. Takže neschopnost dodat potřebné informace je vina Rusů.

2 1
možnosti

Stejná báchorka jako o tom, že rusové nedodali výsledky 3 fáze testování ?

Až je zveřejnil prestižní časopis The Lancet, tak přišla EMA s novým střelivem.

;-D;-D;-D

0 2
možnosti

Jedná se o to, že tady rusofilové lhali, že Rusko požádalo o registraci. Evidentně nepožádalo a prokazatelně nezveřejnilo potřebné informace. :-)

3 2
možnosti

Viz pan Vaněk, který situaci věcně a přesně popsal.

Pominu li kontakty výrobce v loňském roce, tak letos :

„Společnost RDIF podala žádost a registraci vakcíny Sputnik v EU 29. ledna 2021 a začal proces předávání informací do EMA v rámci postupného přezkoumávání.

Následně vypuklo pozdvižení v EU, že EMA nepostupuje průhledně a proto EMA upravila až od tohoto data svoje zásady zveřejňování a připustila že od tohoto data s RDIF problematiku konzultuje.

Nicméně do svých stanov si EMA vložila text, že o registraci může žadatel požádat až na základě souhlasu vydaného EMA.

( Do té doby se na případné žádosti nebere zřetel )

;-D;-D;-D

1 1
možnosti

I kdyby byla ruské vakcína nejlepší ze všech, Evropu si něčím takovým ohrožovat nedáme.

Nejde přece o to, aby se snižoval počet nakažených a mrtvých, ale o naše nejvyšší a nejhumánnější hodnoty.

Kdyby byla nakonec nějakým omylem schválena, je třeba na její dovoz uvalit embargo a stanovit přísné sankce za porušení.

Tím by se dalo zase potvrdit, že za všechno může Putin.

5 4
možnosti

Ruská vakcína není nejlepší ze všech.

1 0
možnosti
Foto

Očkování Sputnikem v Evropě stejně není na pořadu dne, i kdyby byl Sputnik dvacetkrát schválený. Rusové nemají dostatečné výrobní kapacity ani pro vlastní potřebu. Možností by byla asi licenční výroba, ale k té je nejspíš delší cesta.

Jinak souhlasím, že neschválená vakcína nemá v použití co dělat. Otázka je jen v tom, nakolik se do případného schválení míchá politika. Pan Šimek níže tvrdí, že Rusům nevěří, jeho volba, ale mě moc nedává smysl takové jednání, kdy si Rusové údajně u EMA zažádali o schválení, ale následně, podle médií, nedodali potřebné informace.

Naopak smysl by mi dávala zdržovací taktika EMA, kdy si šetří byznys století pro evropské nebo spřátelené firmy, třeba tím, že schválení té konkurenční zdržuje.

1 2
možnosti

Klepl jste hřebíček na hlavičku !!!

I při pandemii jde EU především o peníze !!!

;-(;-(;-(

1 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS