Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Stupidní jako celý přístup vlády vedené chaotikem. Politici (ale i epidemiologové) nemají koule se vší pokorou přiznat, že je i nás epidemie zaskočila, že nevíme, co je skutečně účinné v prevenci, léčbě, že neumíme vytipovat skutečně ohrožené osoby, že nevíme zda je racionální očkovat nejstarší, nebo spíše mladší, kteří přenášení atd... Prostě "scio nescio". Místo toho se prsí, jak oni nás zachrání, a pokoušejí si honit politické body. Tuším, že nakonec Okamura, který stojí stranou, na tom nejvíce vydělá.:-(

0 0
možnosti
Foto

Bůh je mi svědkem , že AB and comp tedy vůbec nemusím a doufám , že další novoroční projev už pronášet nebude. Taky soudím , že jeho dosavadní opatření vůči COVIDu jsou chaotická a víceméně málo účinná.

Ale - co teď ? Babo raď ! Omezení mobility lidí je opravdu nevyhnutelné. Vláda měla na výběr v podstatě dvě možnosti. Buď hranice správní ( okres , obec) , nebo perimetr.

Dejme tomu že by dali perimetr - třeba 10 km. Pan Bicera by( stejně) nemohl na golf , p Flaška by mohl do lesa za barákem a nemohl do centra Prahy. Takže opakuji - babo raď!

P.S. Ráno jedu služebně přes hranice asi 4 okresů , budu mít různá potvrzení od objednatele mé ( časově nutné zítra) činnosti , potvrzení zaměstnavatele : tak jsem zvědav.

0 0
možnosti

Jeste ze tu nejsou pomery jak v Asii a Oceanii. To by bylo poctem obavytel Cesko uz polovicni protoze druhou polovinu by kleplo nebo by jim preskocilo a hodili by si to. ;-D;-D A o cem ze to blabolim?

Jeden nakažený poslal dvoumilionový novozélandský Auckland do lockdownu

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/novozelandsky-auckland-ceka-tydenni-uzavera/2001972

Dokazete si vy co se tu placate po zadech predstavit ze by se takhle kvuli jednomu nakazenemu zavrela cela Praha na tyden? ;-D;-D

0 0
možnosti

Vláda si koleduje o velký průšvih,tohle nesouvisí s demokracií nebo diktaturou,tj.proti zdravému rozumu.Hamáček s Blatnym zřejmě nechodili do školy,když neví,že viry mutují.Nikdo nepopírá covid ani jeho nebezpečnost,ale způsob,jaký s ním vláda bojuje je idiotský,způsobí více škody než koronavirus.

4 0
možnosti
Foto

Připomíná mi to klasickou truhlářskou hlášku: furt to řežu a furt je to krátký. ;-D

10 0
možnosti
Foto

vidíte. A za dr. Husáka jste mohl chodit kam jste chtěl

0 7
možnosti

Miroslav Macek udělal vtip.:-P

1 0
možnosti

P59e55t38r 47N36e73d83v18ě12d

27. 2. 2021 17:43

Stupidní šikana? Nebo nepochopení přání " zůstaňte doma" ? Dochází vůbec někomu, že jen zmenšení možnosti potkávání se a tudíž přenosu může vést k zpomalení šíření?

4 5
možnosti

Ano, zmenšení možnosti potkávání se vede ke zpomalení šíření. Otázka ovšem je, jestli zabránění rozptýlení lidí do přírody je tou správnou alternativou "zmenšení možnosti potkávání se", když na druhé straně se lidé hromadně (a na těsno) potkávají v MHD a potravinových super- hypermarketech.

7 0
možnosti
Foto

Karma! Já už o tom taky přemýšlel. Až se oteplí, vyrazím na kolo. Bydlíme na kraji Prahy a do lesa je to pár set metrů. Jenže ten les už v Praze není. Takže mám cyklit v ulicích naší městské části, kde potkám nejen víc aut, ale i víc lidí, než v lese, který je mi zakázán?

Musím konstatovat, že vláda ve svém chaosu již tradičně nezklamala.

9 0
možnosti

nevydržíte 3 týdny bez kola? a dýl to nikdo neudrží....

1 0
možnosti
Foto

Tuhle stupiditu ani nemá smysl rozebírat. Tento týden jsem si byl třikrát zahrát golf na Hluboké, vzdálené 38 km od bydliště, ale v sousedním okrese. Člověk vypadne z domova, přijde na veselejší myšlenky, jede tam sám autem, prochází se tam sám a zpátky zase jede sám. Absolutně bezpečná zábava a zakázaná.

4 0
možnosti

A tim se jeste chlubite?

0 2
možnosti

Stupidita zákazu vycházek mimo katastr obce vynikne při pohledu na katastrální mapu. Hranice katastru obcí jsou typicky totožné s hranicí lesa. Žiji v části obce na okraji katastru, takže do lesa chodíme již "do jiné obce", která začíná pár metrů za posledními domy, a co hůře, o kousíček dál i do sousedního okresu. Legálně bych mohl jít do lesa přes celé město na 5 km vzdálený lesnatý hřeben, ale do "našeho" lesa teoreticky nesmím. Samozřejmě to nikdo nebude dodržovat ani hlídat, a většina lidí možná o přesné poloze hranic katastru ani neví. Na běžných mapách není zobrazena.

Při tvorbě integrovaných dopravních systému si této problematiky byli odborníci dobře vědomi a i nejlevnější jízdenky platí pro dvě sousední zóny. Určitě by šlo najít formulaci pro rozumný pobyt venku a také pro nákupy lidí z obcí na hranici okresu, kteří to mají blíž do obchodu v sousedním okresu než ve vlastním. Takto se ukazuje, jací naprostí diletanti nám vládou.

4 0
možnosti
  • Počet článků 3312
  • Celková karma 26,79
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz