Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Pět týdnů dovolené by bylo fajn.

2 0
možnosti
AM

A10d68a83m 30M41a61l77ý

6. 3. 2021 9:11

A co 10 týdnu dovolené?

Šéfe, dejte mi 10 týdnů dovolené!

2 0
možnosti
DR

Určitě se všichni shodneme na tom, že jsou nyní důležitější věci. Nicméně když tohle odmyslíme, tak co je na návrhu na 5 týdenní dovolenou komunistického? Ale raději se neptám, to víte opět jen vy.

4 1
možnosti
JK

Pře rokem 1989 bylo méně než 4 týdny dovolené. Autor to má s komunismem nějak popletené.

1 0
možnosti

R^ Klasický populismus před parlamentními volbami. Komunisti doufají, že podobnými aktivitami si vylepší šance na setrvání v Parlamentu. A nějací troubové, kteří jim na to skočí, se bohužel určitě najdou.

13 0
možnosti
JK

A není populistické také to, že všichni státní zaměstnanci mají mon 5 týdnů (U SŽDC dokonce 6) nehledě na jejich pracovní výkon? A my jim ten 5 týden snad neplatíme z daní???

0 0
možnosti
RK

A co zaručená mzda? Pojďme, to dáme. Budou ty volby, ne?;-D

3 0
možnosti

Tu někdo v soukormých firmách dodržuje? Dobrý vtip;-D

0 0
možnosti
PD

A musíme vůbec chodit do práce? To ranní vstávání je nelidské. Stačí, když budou pracovat úředníci (cca 500tis).

0 0
možnosti
Foto

Tak si najděte místo práce zaměstnání a budete v pohodě.

1 0
možnosti
JR

J44a33n 94R74á15ž

5. 3. 2021 18:00

Současný právní rámec je postačující pro zachování nároku na minimální délku dovolené. Zaměstnanci si mohou, a také to dělají, v dobách, kdy se pudniku daří, sjednat v kolektivních smlouvách dovolenou delší

Návrhy odborových bossů a populistických politiků na prodloužení zákonem zaručené minimální délky dovolené jsou, zejména v této době, zcela nesmyslné

7 1
možnosti
Foto

Článek jsem nečetl, stačí mi nadpis. Proč by nemohlo být 6 týdnů dovolené a 4-denní pracovní týden? Alespoň by lidi měli na melouchaření v týdnu o jeden den navíc, a na větší projekty by si mohli vzít v práci volno. Pro rozvoj ekonomiky ideální. Spousta lidí, co na to teď nemají čas, by zase začala podnikat. třeba i po garážích a kočárkárách, jako v devadesátkách. Tzn. já bych byl jednoznačně pro. Nesmíte se na věc dívat jenom kapitalistickou optikou, jakože pracovní síly musí přijít do roboty odpočatý. To pak dopadne tak, že dělají jen v té robotě a ve zbytku času grilují a lejí pívo, protože na nic jiného /tj. jiného ve smyslu větší iniciativy ale i odpovědnosti/ jim nezbyde čas. Dejme lidem prostor a oni projeví iniciativu. Ostatně, jinak ten střední stav u nás nevybudujeme a budeme se stále točit v kruhu, tak jako třeba teď.

2 2
možnosti
RK

Kdybych nevěděl, že si z toho děláte zadel, tak ....;-)R^

3 0
možnosti
VP

V78í17t 39P16r71č86í56k

5. 3. 2021 17:42

Článek jsem nečetl, stačí mi nadpis. Proč by mělo být komunistickým šílenstvím něco, co je v západní Evropě běžný standard?? Něco, co u nás poskytuje svým zaměstnancům téměř polovina firem dobrovolně jako benefit??

Pokud se neodprostíme od takového uvažování, zůstaneme navždy banánovou republikou, levnou montovnou uprostřed Evropy. Kdyby tu takoví Zieglerové udávali tón diskuze vždy, dodnes bychom patrně měli desetihodinovou pracovní dobu šest dnů v týdnu a o placené dovolené bychom si mohli nechat jen zdát. Podotýkám, že KSČM nesnáším, ale tohle je totálně mimo.

4 9
možnosti
JZ

V USA není dovolená stanovena zákonem, ale pouze kolektivními smlouvami, a nejedná se o montovnu. :-)

6 0
možnosti
JF

Vznik kibuců byl ovlivněn myšlenkami Aharona Davida Gordona - sionistického filozofa, který od počátku 20. století hlásal nutnost Židů se vrátit k fyzické práci a obdělávání půdy. Jinými slovy Kibuc rovněž není od slova kibicovat. Další inspirací pro vznik kibuců byly pracovní oddíly Gdud ha-avoda (גדוד העבודה), které ve 20. letech 20. století prováděly v Palestině veřejné práce a které byly organizovány jako komunita mladých sionistických dělníků.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,66
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz