Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takzvaná jihoafrická mutace koronaviru je do jisté míry schopná „prorazit“ ochranu vytvořenou po očkování vakcínou od firem Pfizer a BioNTech, zjistila izraelská studie. Infekci u očkovaných způsobuje častěji, než jiné varianty.

U pacientů naočkovaných dvěma dávkami však byla prevalence varianty osmkrát vyšší než u neočkovaných - 5,4 % oproti 0,7 %. To naznačuje, že vakcína je proti jihoafrické variantě méně účinná než proti původnímu koronaviru a takzvané britské mutaci, která tvoří téměř polovinu všech případů v Izraeli.

Společnosti Pfizer a BioNTech se prozatím k výsledkům testů nevyjádřily. 1. dubna však s odvoláním na aktuální údaje studií uvedly, že je jejich vakcína při prevenci nákazy covidem-19 účinná přibližně na 91 procent. Pokud jde o jihoafrickou variantu, uvedly, že ve skupině 800 studijních dobrovolníků v Jižní Africe, kde je mutace rozšířená, bylo devět případů nakažených - všichni dostávali placebo. Mezi těmito devíti případy bylo šest nakažených jihoafrickou mutací. Menší účinnost dávky Pfizeru proti této mutaci už prokázaly předchozí studie, přesto je ochrana, kterou vakcína nabízí, stále vysoká.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/izrael-pozoruje-znepokojivy-trend-nakaz-jihoafrickou-mutaci-u-ockovanych-150327#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=XteQ0SIw8gL-202104121141&dop_id=150327&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

:-/

0 0
možnosti

Jo Rusáci dodali jakýsi lektvar, který s vakcínou nemá nic společného. Normální dodavatel by se omluvil zaplatil odškodnění za vícenáklady stáhl si zmetek a nabídl slevu na další případnou dodávku.

Co udělali Rusáci? Obvinili Slováky, že si vůbec dovolili otevřít bedny a ověřit si dodaný materiál a z toho, že schválně poškodili Rusko vyvodí z toho důsledky, zváží případné sankce na Slovenko a požadují vrácení.

Už je vám jasné, jak je to s bratry Rusáky, jakákoliv smlouva je cár papíru, svěřit jim dostavbu jádra, tak je tato země celá v područí despotického diktátora.

1 1
možnosti

Dělat kontrolu vakcíny v neakreditované laboratoři, která ani neví co má kontrolovat, je skutečně prapodivné.

;-D;-D;-D

0 1
možnosti
Foto

Úsměvný článek. Vy se samozřejmě vždy očkujete na vlastní riziko, a je úplně jedno, zda jakási EMA tu vakcínu schválí či nikoli. Pokud dojedete na krevní sraženinu způsobenou AstrouZenecou, nevymohou Vaši pozůstalí nic ani na Ministerstvu zdravotnictví, ani na EMA, ani na EU Lampárně v Bruseli. Takže směle do toho, AstraZeneca čeká !

2 1
možnosti

K69a44r83e51l 77B32o57k

9. 4. 2021 19:27

Velice dobře napsaný blog.

0 2
možnosti

Takový úderný, co ?

Za mrtvé na coronavir v Evropě mohou Rusové, jejichž vakcína nesmí být aplikována potřebným !!!!

Trochu mi to připomíná onen známý Čapkovský román, kde

Dr. Galén sdělil, že vynalezl nový lék. Dvorní rada mu na to odvětil, ať se drží osvědčených metod a používá vakcíny schválené EMA. Z toho důvodu nemohl léčit pacienty jeho novým způsobem, protože odmítal sdělit, v čem spočívá jeho nový způsob léčby.

:-(:-(:-(

0 0
možnosti

U Vás mohou Rusové i za to že svítí slunce;-D

3 1
možnosti

Podle new york times od února testovala astrazeneca přidávaní sputniku do jejich vakcíny pro zlepšení účinnosti. Původní astrazeneca měla při registraci 79% ale už má 81 % účinnost.Nikde jsem nenašel jak dosáhli lepší účinnosti jestli statistická chyba při registraci nebo sputnik.

1 0
možnosti

Těch pár dobrovolníků se sPUT(I)Nikem nás nezachrání.

0 0
možnosti

Ona ani ta Čaputka k tomu nijak nepřispěla, když řekla:

Na základě obou prostudovaných dokumentů konstatuji, že toto tvrzení není pravdivé. Důvodem požadavku na vrácení byla jiná skutečnost,“ dodala Čaputová.

A teď si to každý může přebrat jak chce.

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Výňatek ze zprávy o auditu výroby vakcíny:

"The audits and investigations also flagged a persistent problem with mold in areas required to be kept clean, poor disinfection of some plant equipment leading to growth of bacteria, the repeated approval of raw materials that had not been fully tested, and inadequate training of some employees."

Není to ovšem z výroby Sputniku, ale z továrny v USA vyrábějící vakcinu AstraZeneca a začínající vyrábět vakcínu Jhohson and Johnson. A nepíše to Russia Today, ale The Times...

2 0
možnosti

Tak když to píše Deník N, tak to musí být pravda. Ve studii uveřejněné v Lancelu je ale uvedeno, že vakcína se dodává ve dvou formách. Celé jsem nečetl - ale skutečně je to tam. Ostatně je to i informace volně přístupná a odzdrojovaná na wikipedii. U vakcín nic neobvyklého - třeba vakcíny na neštovice. Pfizer na freeze-dried formě také pracuje. U té freeze-dried formy sputníku chyběla třetí fáze testů. To "chyběla" proto, protože jsem to četl nějaký ten týden zpět.To je celé. A teď tomu dát nějaký dobrý spin. Třeba že je to uplně jiná vakcína. ;-) Slováci dostali to co si koupili. To že nakupoval idiot kterému to chce kdekdo osolit je prostě fakt.

1 0
možnosti

Slováci objednali vakcínu a dostali neidentifikovatelný lektvar. Když si, jako odpovědný příjemce, ověřili kvalitu, zděsili se, že by to měli vpravit do vlastních lidí a odmítli to. Co je na tom k nepochopení.

1 1
možnosti

Nápad nového ministra zdravotnictví očkovat Sputnikem dobrovolníky v Česku mi moc košer nepřipadá. V podstatě budou dělat Rusům pokusné králíky. Ale pokud se do těch testů přihlásí naše rudá pátá kolona, nic proti tomu.:-)

2 0
možnosti

Nedávna s velkou slávou proběhlo v budějicích, jestli se nepletu, testování vakcíny na bereliozu. To jen tak mimochodem. Pro koho a kdo se toho zůčasnil mi nepřijde podstatné. Za mě R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 3311
  • Celková karma 26,78
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz