Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nesorávné a neobjektivní hodnocení - J.V.Stalin řešil globální politiku a ne kdejakého subalterního důstojníka. Navíc, zatčený byl deportován v souladu s aktuální jurisdikcí, kdy na osvobozeném území platily zákony toho, kdo dané území dobyl a převzal nad ním kontrolu, až do doby převzetí odpovědnosti lokální vládou. Takto tomu je všude na světě. Státní moc tedy deportovala svého občana a postavila jej před řádný soud, který zhodnotil činy zrádce 10-ti lety vězení, a to, že byl přeběhlík současně občanem ČSSR mu v té chvíli bylo platné jako mrtvému zimník Rv

0 4
možnosti
JZ

Zase mimo Macku, jako vždycky. A děkuji, že jste přiznal, že nás SSSR dobyl a nikoliv osvobodil. ;-D;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

Pane Fardo . Nerozporuji to co píšete. Faktem je ,že všechno to zlo co přináší válka jde na účet Němců. Oni tu dobyvačnou válku začali a vraždili i civilní obyvatelstvo po celou cestu na východ. Jen na Ukrajině postříleli na jednom místě za dva dny 30000 židů a naházeli je do výkopu.

1 1
možnosti
JZ

Rusové v letech 1940-41 povraždili v Pobaltí statisíce lidí a za to Němci nemohli. Rusové zavinili v třicátých letech hladomor na Ukrajině a Také bez účasti Němců.

1 0
možnosti
VV

Diky za clanek a pripomenuti hrdiny. Vzdy kdyz neco podobneho ctu vzpomenu si jak jsme ve kole vzdy na zacatku prvni hodiny museli uciteli hlasit kdo chybi.

Kdyz v pondeli spoluzacka hlasila Olina Tvrda chybli ozvalo se od katedry ne ta nechybi, ta uz k nam do skoly chodit nebude.

Teprve v osmasedesatem jsem se od pana ucitele Kreissingera dozvedel, ze v sobotu v noci jejich domek prepadlo jakesi komando a celou rodinu odvleklo nekam do Ruska. On jeji tatinek totiz byl rusky emigrant Tvjerdyj a diky tomu ze si vcas jmeno pocestil je neodvlekli hned v petactyricatem.

2 0
možnosti
PZ

Děkuji za připomenutí. Vám velká karma.

3 0
možnosti
Foto

Každý den píšete článek proti Rusku. Uniká vám,že to bylo Německo kdo začal válku a má na svědomí zavraždění 360000 naších občanů. Byli to hlavně Rusové kdo nás osvobodil a asi 300000 jich tady položilo život.

0 6
možnosti
JZ

Na území bývalého Československu padlo asi 140 tisíc vojáků Rudé armády, mezi nimi nebyli jen Rusové, ale i Ukrajinci, Bělorusové Gruzínci a další. A ani to nemůže být omluva pro barbarské a zacházení s čs. občany. A kdybyste pořádně četl, já přece vzdávám hold rodilému Rusovi. :-)

8 0
možnosti

Sice jsem také přívržecem toho, že jsme se v září 1938 měli bránit, ovšem kdo ví, jak by to nakonec dopadlo? Paradoxně právě SSSR byl jediný, kdo nám byl ochoten pomoci, ale Beneš v obavách z toho, že budeme označeni za viníky nové války, nakonec nepožádal. Bylo to správné rozhodnutí? A správné pro nás? Těžko dnes říct, každopádně Beneš si jako politik umyl ruce (nikoliv naposledy).

0 10
možnosti
JZ

SSSR nám ve skutečnosti v roce 1938 nechtěl přijít na pomoc. To už je dávno známá skutečnost. A to, že Sověti unášeli čs. občany v roce 1945 do kolegů je neomluvitelný zločin.

10 0
možnosti
OU
TR

Výborné! R^

Rudý zrůdy!! ;-O

8 0
možnosti
  • Počet článků 3311
  • Celková karma 26,78
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz