Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No tak naše ulice a další v naší vesnici, ale ještě ne všechny, se dočkaly až po dvaceti letech. A silnice třeba kolem Prahy, úplná katastrofa, nemůžou se tam vyhnout dvě dodávky. Bohužel, už to ani není otázka peněz, nemá to kdo udělat a tak se flikuje a flikuje. Rusko nehájím, v podstatě mě nezajímá, ale poměry u nás mě rozčilují. A jen tak mimochodem by mě zajímalo, jak to Fiala s Bartošem chtějí zařídit. A neargumentujte mi prosím Babišem, ten byl jen jedním z mnoha, a přeci jen mu snahu nelze upřít, ale výsledek nic moc.

0 0
možnosti

U nás na jihu Čech máme silnice v dobrém stavu. Je třeba to řešit přes kraj.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Hrobařka Evropy jim asi sotva pomůže, ale vy pane autore doufám že už jste založil sbírku. ;-D

2 4
možnosti

Tak to v Rusku už je těžké zoufalství, když žebrání u "hrobařky Evropy" o asfalt.;-D

1 1
možnosti
Foto

Ani v Česku nejsou silnice v ideálním stavu, viz

"Středočeské okresky už nepřipomínají silnice ani s hodně velkou dávkou tolerance. Jsou místa, kde si jen vybíráte menší výmol, na kterém autu ublížíte míň"

Zdroj: https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/rolls-silnice-cesko-defekt.A210609_134821_automoto_fdv

2 0
možnosti

My nežebráme v Německu. :-)

3 2
možnosti

Pamatuji vyprávění mého dědečka a jeho vrstevníků, kteří bojovali za 1.SV na ruské frontě nebo byli v Rusku v zajetí. Většinou je přiděli na práci na nějaký statek na vesnici a nikdo je nehlídal. Jeden vyprávěl, jak se v místním potoce zvedla voda a odnesla dřevěný mostek. Lidé se brodili přes potok, Marně jim ten český zajatec říkal: "Vezmem pilu a sekery, uděláme nový mostek!" Mávli nad tím rukou a dál se brodili přes potok.

Byl jsem na Sibiři, viděl jsem vesnice. Velmi málo domků bylu upravených, většina byla ve špatném stavu. Kdyby ten muž po příchodu z práce nepil vodku, ale přiložil ruku k dílu, do roka by měl domek jako klícku.

Bohužel toto platí pro celou splečnost.

6 3
možnosti

A44l52e65š 29N42o59v62á49k

11. 6. 2021 17:13

My se počítáme mezi vítěze nebo poražené? Silnice se u nás asfaltují za peníze německých daňových poplatníků...

2 7
možnosti

P15e35t60r 75B83u98r55i46a68n

11. 6. 2021 23:54

My se počítáme mezi vítěze a ne, neasfaltují za peníze německých občanů.

3 1
možnosti
Foto

Tak mi napadá, co bude dál. Pokud se jim takto podaří donutit úřady k nějaké aktivitě, tak to bude jako otevření Pandořiny skříňky. Každá další vesnička z těch cca 10.000 pak pochopí, že jejich jedinou šancí bude psát do Německa.

Takže to možná soudruzi vyřeší po socialistickém způsobu - slíbí, že se určitě tím budou zabývat a že to dají do plánu, momentálně to ale nejde, tak musí občané ještě nějakou (neurčitou) dobu vydržet. No a ono to nějak vyšumí...:-)

3 0
možnosti

J93a78n 52M95a80r20e91k

11. 6. 2021 15:39

Absolutně nefandím Rusákům, před nimi jsem i odešel z Česka, ale když vidím to video a na něm ty dobře živené t'otky, jak tri butylky vodky, tak se tam špatně nemají.

0 0
možnosti

Ta vesnice není gulag, takže lidé tam haldy neumírají, ovšem veřejný sektor jaksi nefunguje.

1 0
možnosti

R^R^R^

Nejhorší je, že podle komunistické ideologie a podle zkušenosti se Sovětským svazem agresivní ruská imperiální země jim může pomoci, až ožebračí okolní země, jako tomu bylo za Sovětského svazu!

:-)

6 1
možnosti

Když vezmu princip dotací EU, kde většinu ze všech požadavků nakonec zaplatí Němci ... pravda, oni si to z ostatních zase vyberou přes "volný trh" ... tak jsme na tom v postatě jako ti Rusové, také žádame poražené o příspěvky na postavení silnic. Jediný rozdíl je tedy asi v tom, že my tu válku nevyhráli, ale byli jen osvobozeni. Nicméně, buďme rádi, pořád se máme daleko lépe, než ti Rusové.

2 4
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,43
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz