Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dlouhodobý program genocidy malého a středního podnikání, nastavený Babišem, se v plné nahotě projevil v covidové krizi. Každému úředníkovi je dlouhodobě vštěpováno, že jakákoliv i nejmenší pomoc těmto "zlodějům" je důsledně trestána a za házení klacků, za iniciativní perzekuci a šikanu je povýšení. Takže když Babiš vyhlásí pomoc podnikatelům, pro státní správu to je pokyn k sestavení souboru překážek a nastavení systému schvalování, kterým projdou lehce jen vybraní (někým doporučení) a zbytek má buď smůlu, nebo se výplata odročí na neurčito.

3 2
možnosti
Foto

S autorem souhlas R^.

Jen člověk zcela neinformovaný může tvrdit, že vláda zvládla pomoc podnikatelům. Jediná opravdu flexibilní a bezproblémová pomoc byla tzv. "Pětadvacítka". Vláda sice vyhlásila podpůrné programy, ale některé se vzájemně vylučovaly - např. podnikatel si mohl zažádat buď o podporu pro sebe nebo o podporu na platy svých zaměstnanců. Nebo program, kdy po 10 minutách od jeho vyhlášení byl objem pomoci vyčerpán. Těch případů chaosu v "pomocích" bylo plno...

Při čtení posledního odstavce jsem si vzpomněl, jak mi přišel před půl rokem mail s textem "Dle zaručených informací získalo státní podporu 100 % postižených firem. Průzkum se prováděl mezi firmami v holdingu Agrofert.".

6 2
možnosti

P66e46t34r 31N45e71d46v71ě22d

18. 7. 2021 17:58

Především hoteliéři a restauratéři ....nebyli tito podnikatelé první, kdo propouštěli a nečekali vůbec na nic? A nemají teď tak trochu problémy obsadit své pracovní místa? Nevyprávěl Vám nějaký ten podnikatel jak hned vyhodil dobrého kuchaře? A ten kuchař si našel místo ve školní jídelně a už se mu nechce vrátit?

Já uznávám, že tyto obory to měli nejspíš nejtěžší, ale mnozí to zvládli. Co ta panika, když jim to povolili provozovat? Nestíháme, doděláváme rekonstrukce....

6 5
možnosti
Foto

Doufám, pane Nedvěde, že do hospod nechodíte. Já být hospodským a mít Vás tam, tak bych.....

4 3
možnosti
Foto

Karma, už na začátku pandemie jsem psala, že Babiš boj proti ní zneužije a využije ve své vyhlazovací válce proti podnikatelům a živnostníkům. Bohužel jsem se nemýlila.

7 4
možnosti

Němečtí podnikatelé si stěžují na úplně stejné problémy, jaké zde popisujete pane Zieglere. Byrokracie, zdlouhavé jednání s úřady, pomalá pomoc.;-):-P;-(

5 2
možnosti

Lžete pane Doležele. V Německu byla pomoc rychlejší. O hodně. Vím to také od Čechů, kteří v Německu pracují.

6 2
možnosti

P66e64t54r 89B43u14r59i92a24n

18. 7. 2021 14:56

Je to tak, karma. Jen mnozí zarytí kobližníci si naivně myslí, že tady šlapalo všechno jako na drátkách a vláda obesílala všechny mailem s dotazem, kdo potřebuje ještě pomoct.

10 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS