Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rusko je velká země s obrovským potenciálem, plná chytrých a pracovitých lidí, navzdory tomu co se o mužících tvrdí. Jenže Rusové si nechali ukrást svobodu, mnozí si nedokázali představit existenci Ruska bez silného vůdce a nechali krutého asociála toužícího po absolutní moci za každou cenu, aby ovládl represivní složky a armádu. Jedině díky ním se drží u moci za cenu nejkrutějších zásahů ve stylu Stalina. Jenže ve všech mocenských složkách slouží synové právě těch co se víc a víc propadají do velké bídy. Ekonomickému propadu Ruska neumí Putin zabránit, takže jediný způsob, jak udržet morálku v silových složkách je vyrobit vnějšího nepřítele, takové ostré cvičení u hranic, kdy vojáci nevědí zda nejdou náhodou do přímé bitvy, je dobré, ale nejde to dělat věčně. Čas od času je nutné skutečně válčit a přinášet opěvované oběti. Válka kdesi v Sírii je dobrá, ale pro obyčejného Rusa moc daleko, zato obsazení Ukrajiny, to by bylo super, do smrti (Putina) by měl režim z čeho krmit propagandu. Jenže je tu háček, porážka by znamenala další genocidu mocných, jak je v Rusku zvykem po převratu. Navíc NATO je mnohem silnější než ruská propaganda hlásá a rudá armáda mnohem slabší, aby se mohla soupeři jen zčásti vyrovnat. Rozdíl je to, že státy NATO nepotřebují obsazovat násilím cizí území a nepředstavují pro Rusko přímé ohrožení. To udržuje stav víceméně stabilní i když Putin stále testuje hranice možného, lhaní a podrazy jsou jeho běžné nástroje. Napětí v Rusku roste a Putin se moci dobrovolně nevzdá, to je problém pro celý svět.

3 1
možnosti

Problem je, ze tito diktatori kdyz jim zacne tect do bot jsou schopni vseho. I obetovat vlastni narod. Adolf Hitler tvrdil ke konci valky ze narod ktery nedokaze zvitezit neni hoden existovat.

A takovy argentinsky general Videa kdyz zavlekl zemi do krize kterou nedokazal zvladnout napadk Falklandske ostrovy.

Aby i komunisti rozumeli, Malviny.

2 0
možnosti

Car Putin je - v rámci ruské tradice - hodný, to jen jeho bojaři jsou špatní! A Vy, pane Zieglere, nekalte svou propagandou ruskou vod/k/u a klidný život členů Klubu přátel Putina a jeho cářství ... ;-)

4 1
možnosti

O CCCP i Rusku jsem si nikdy nedělal iluze. Putin reprentuje určitý politický styl a systém, ale s naší demokracií by to tam nebylo lepší. Asi jako s nadějemi do arabského jara. Bloger tady zmiňuje úspěchy Ukrajiny, ale miliony jich makají v Rusku. Asi se tam mají lépe. Pracuji v organizaci kam si chodí cizinci vyřizovat dokumenty, překlady, ověřování notářem. Ukrajinci - stavba, Ukrajinky - úklid. Rusové a Rusky málo - ale jsou to "gentlemani" a dámy.

5 4
možnosti

Statisíce Rusů odcházejí ročně do ciziny.

5 2
možnosti
Foto

Informace je třeba podávat tak, aby čtenáře obohatily a zvýšily jeho povědomí o probíhajících dějích a událostech. Mlácením prázdne slámy a vršením svých utkvělých představ stylem páté přes deváté toho nedosáhnete Rv

7 9
možnosti

Ale my si na to u vas uz zvykli. Nas,kteri nemusime cekat na vyslani povelu to neprekvapi.

6 3
možnosti
Foto

Karma. Ta poslední věta: Krym naš. Bohužel je to mentalita Rusů, že za to jsou schopni tohle skousnout. Není to jen o věrchušce, je to i o lidech. A o to to je smutnější.

9 4
možnosti

Nejen Krym! Všechny státy bývalé východní Evropy Rusové považují za území svých zájmů! :-)

6 7
možnosti

R^

Bude líp, slibuje Putin, bude líp, slibuje Babiš. A jak to bude doopravdy?

:-)

5 3
možnosti

Autor je suverénním moderátorem diskusí pod svými blogy. :-)

3 3
možnosti
Foto

I53v20o 76C88i42l85i13c13h

1. 8. 2021 17:48

Vy už ode mne z minulosti víte, že s mazáním komentářů nesouhlasím a osobně ctím právo každého se veřejně ztrapnit dle libosti. Je to jen a pouze vizitka dotyčného, ale pokud je ten komentář smazán, tak už si nikdo nemůže zpětně ověřit jak moc se ten dotyčný ztrapňoval. Ale je to zde Vaše území, takže Vaše rozhodnutí samozřejmě plně respektuji.

4 3
možnosti

Je to divne ze z toho raje odchazeji. Zrovna jsem se dival na stranky naseho mesta.

Einwohnerzahl 168 876 Bewohner, davon 27973 Russischstammige. Ale docela tak pravda to nebude, protoze zrejme za Rusy povazuji asi i ty byvale Sovijetbürger. Taxikar kterej mne vozil do nemocnice byl sice z Tbilisi, ale tvrdil ze pred Einbürgerung ze mel ruskej pas.

2 1
možnosti
Foto

I38v84o 72C41i30l49i80c66h

1. 8. 2021 16:20

Samozřejmě karma R^

4 5
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,67
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz