Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J59a15n 55M69a53r41e65k

29. 9. 2021 18:48

Pětina mladých by chtěla monarchii, protože nemá ponětí o tom, co je monarchie. Je to jen taková recese. Kdyby v Česku byla nastolena monarchie, nadávali by na ni zrovna tak, jako na nynější 'demokracii'...je to totiž v Českých genech, že se chce vždy to, co tam není.

4 0
možnosti

Nadavate Vy vzhledem ke svemu puvodu, co "subject of her royal majesty Elisabeth the 2nd. queen of Canada" na monarchii?

2 0
možnosti

Na panovníka momentálně nemáme v tuzemsku nikoho vhodného. Pokud máte pocit, že ano, tak napište jména.

0 0
možnosti

Vhodný panovník pre Česko by bol podľa mňa niekto z členov európskych kráľovských rodín

Napr. člen švédskej korunnej rodiny ideálne princezná Victória s manželom vojvodom Danielom,

možno aj člen z dánskej korunnej rodiny....

2 0
možnosti
Foto

Stejně by šlo jen o parlamentní monarchii a král by byl stejná figurka jako prezident. Sám bych preferoval obdobu jakési Rady starších, kdy by stát řídila skupina velmi moudrých a čestných lidí a nemusela by ani být příliš početná.

1 0
možnosti

R^

Slušný monarcha je lepší než závistivý, nenávistný, mstivý a lhavý prezident!

Především potřebujeme změnu politiky a ukončení vrcholící korupce a protekce!

Změnu politiky dokáží jen PirStan a Spolu!

Pak teprve hledejme program a budoucnost!

:-)

1 9
možnosti

P85e36t89r 59N75e16d14v35ě50d

29. 9. 2021 18:12

Pokud je to ironie, pakR^R^R^

Pokud není, přesně jste popsal jak to bude v případě, že demoblok dá většinu. Hurá, odstavili jsme Babiše a teď budeme muset vymyslet co dál, teď už pouhá kritika Babiše nebude stačit. Takže opět R^R^R^

2 4
možnosti
Foto

Česko na svých volených parazitů dost. Není žádný důvod k tomu, vymyslet si jeste parazita nevoleneho, nedejbože celou familii, jako je tomu např. v Británii!

3 6
možnosti

No nevím, když vidím problémy takového anglického či španělského dvora, děkuji, nechciRv

2 2
možnosti

Raději problémy španělského a britského dvora než burana a vidláka na Hradě, kterého tam máme teď.

7 4
možnosti

V tom případě jsem mladý!!!!!!!!!!!!!!!!! Hurá!!!!!!!!!!!!!!R^

0 0
možnosti
Foto

Z pohledu těch, kteří dávají přednost menšímu vykořisťování a cení si prozíravosti a individuální odpovědnosti víc než krátkozrakosti a nezodpovědnosti, znamená přechod od monarchie k demokracii nikoliv pokrok, ale civilizační úpadek. Stejně jako králové nemohou vykonávat svoji vládu, pokud většina veřejnosti neakceptuje takovou vládu jako legitimní, tak ani demokratičtí vládcové nepřetrvají bez podpory veřejného mínění. Podobně i přechod od monarchie k demokracii je třeba vykládat tak, že nejde v zásadě o nic jiného než o změnu veřejného mínění. Ve skutečnosti až do konce první světové války převažující většina evropské veřejnosti považovala vládu panovníků za legitimní.

Legitimita monarchie je zřejmě nenávratně ztracená. Ani by nebyl takový návrat skutečným řešením, neboť monarchie bez ohledu na jejich relativní klady také vykořisťují a také přispívají k orientaci na přítomnost.

Pohrávání si s myšlenkou monarchismu, je způsobeno absencí přirozené elity – nobilitas naturalis jejíž úkolem je ochrana soukromého vlastnictví, spravedlnosti a vytváření vzorů důstojnosti, vkusu a ctnostného jednání, k němuž by mladí lidé mohli vzhlížet.

0 2
možnosti
Foto

Já jsem také legitimista a monarchista, ale bojím se, aby si prostý lid nevybral za krále Babiše.

3 0
možnosti

Krále vždy volila jen elita národa! :-)

3 0
možnosti

Krále nikdo nevolí, ten jest z Boží milosti. Vzhledem k povaze národní se nebojím, že by tenhle nápad dopadl jinak než taškařicí.

Ono to vypadá jako touha po vyšší autoritě, která podobna Mesiáši z nebe sestoupí, vody moře blbství otevře a kmen český přes moře zoufalství a pouště zhovadilosti do země zaslíbené převede, ale je to spíš příznak dětinské neschopnosti ten báglík občanský s tíhou odpovědnosti životem nésti.

Autor je chlapík znamenitý, který pro svobody osobní tu a tam horuje, zdá se mi podivné, že by on před nějakou vyčichlou celebritou v pokoře poklekal.

Milý Zieglere, než počnete pro Korunu a Děti české horovat, zajděte si na jedno s Petrem Placákem, ať víte, do čeho jdete...

3 2
možnosti

To už rady bylo milý Dubovský a v pohodě. :-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS