Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Je mezi námi příliš mnoho tupců, kterým na budoucnosti státu nezáleží! Zvítězí myslící lidé nad prospěcháři?

:-)

2 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

I37v24o 34C33i93l54i50c75h

2. 10. 2021 8:39

Zasloužená karma R^

3 1
možnosti

Tak Babiš "populista" je, ale kdo navrhl nějakou reálnou důchodovou reformu? Tkzv. druhý pilíř i podle odborníků byl výhodný jen pro úzkou část populace. Také proto se neujal, nejen že ho ti zlí ANO a socdem smetli.

Jinak byste měl uvést i fakt, že ČR dává na důchody z HDP méně než je průměr EU. Jsme v první části peletonu ...

1 0
možnosti

P31e89t26r 53B88u15r32i58a43n

2. 10. 2021 13:02

Druhý důchodový pilíř byla ta nejlepší reforma, kterou tu konečně někdo zavedl. A to, že byl ještě k tomu výhodný pro část střadatelů, konkrétně mladších a s vyšším příjmem, byl jeho další klad. Koneckonců pro to byl vymyšlen, aby ti, kteří si spoří privátně měli ze svého počínání bonus. Protože začít postupně oddělovat privátní důchodové účty od průběžného pilíře je základním smyslem reformy průběžně financovaných důchodů. Mimochodem tento argument víc než o čem jiném názorně ukazuje, jak průběžný pilíř okrádá ty, co do něj přispívají více. Ovšem ani ostatní na tom netratili. Byli by zhruba na svém, ovšem s určitou jistotou. Argument, že byl tedy pro někoho výhodnější, je jen ze sféry závisti.

A neujal se v masové míře proto, že ČSSD ještě před jeho uvedením gaunersky strašila budoucí střadatele, že jakmile se dostane k moci, pilíř zruší a peníze jim zabaví. To byl politický banditismus v přímém přenosu.

1 2
možnosti

Samozřejmě souhlas. Velmi rád čtu Vaše blogy, mám na věci dost podobné názory a Vy to umíte dobře popsat. Jenom se trochu divím, že nezablokujete toho trolla Zavadila. Plevelí tu od rána do večera nejen na Vašem blogu ty svoje bolševické keci a diskuze se tím pádem nedá číst.

8 0
možnosti

Na tom, že je důchodová reforma potřeba, se asi shodneme všichni. Nicméně, je k ní zapotřebí široká politická shoda, nikoli protlačení parlamentem o jeden nebo dva hlasy, jak to předvedla ta slavná Nečasova hrůzovláda.

2 4
možnosti

P72e69t67r 96B87u85r50i39a83n

2. 10. 2021 13:04

Druhý důchodový pilíř byla ta nejlepší reforma, kterou tu konečně někdo zavedl. A přehlasování v parlamentu je základ parlamentní demokracie. Nikoliv povinná shoda všech stran, což je nereálná utopie.

A mimochodem, ona Nečasova "hrůzovláda", jak jste to vtipně nazval, snížila zaměstnancům výrazně daně.

2 1
možnosti
Foto

Apriori za problematické důchody nemůže Babiš, ale mnohými tak velebená demokracie. Kdyby si politici nemuseli "kupovat" hlasy voličů, tyhle hlouposti by nedělali. Každé zvýšení platů či důchodů je nakonec provázeno zvýšením cen zboží a de facto k žádnému zlepšení živ. úrovně nedochází.

2 3
možnosti
Foto

Pane Ziegler, ten váš mínus tam byl okamžitě jak jsem to zveřejnil. Nechápu jak je to možné. To mi koukáte přes rameno?

0 0
možnosti
Foto

Řekněme si to narovinu. Všechny ty nejasnosti kolem Bečvy vyplývají z toho, že těsně po zjištění havárie nikdo z odpovědných lidí nenašel odvahu odebrat vzorky vody z výpustě firmy DEZA.

6 2
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Dnes jsem našel ve schránce obálku bez mého jména. Údajně pochází od Babiše a její obsah je prý důvěrný a tajný. Styl nápisu na obálce mi připomíná ony známé "a důvěrné" vzkazy na léky na prostatu. Obálku jsem ani neotevřel a hodil ji rovnou do koše. 8-o

1 0
možnosti
Foto

Taky jsem podobnou "tajnou" obálku ve schránce měl, skončila stejně, ale nabízely se v ní nějaké zlaté mince.

1 0
možnosti

Fungující důchodovou reformu Babiš se Sobotkou zrušil před pěti lety. Bez náhrady. Nic nového nezavedl. Nebýt toho, reforma už mohla skoro deset let fungovat a v dohledné době už mohla dávat nějaké výsledky.

Babiš je přímo zodpovědný za to, že tomu tak není a až stát opravdu bude muset důchody snižovat, bude to jen a jedině jeho vina.

8 1
možnosti
Foto

Přesnější bylo napsat Sobotka s Babišem.

0 0
možnosti

L73i54b81o86r 13B24í32l32e46k

1. 10. 2021 16:39

Chybí vám tam Brabec, opět někde schovaný v koutku, aby mohl na háček opět zauzlovat žížaly, tenhle darebák je ještě větší skvrna v české politice, největší potvory disponují tím, že se dokážou včas ztratit z dohledu, tohle je ten velký faul, pořád byl levá ruka Babiše, ten jeho špičatý nos všude ve sněmovně trčel, kampak se nám chlapec vytratil?

3 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

  • Počet článků 3311
  • Celková karma 27,03
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz