Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Chápu, jak to myslíte, ale je to hodně složité. Plátci daní se určitě nerovnají zodpovědným, a ne každý příjemce sociálních dávek je nezodpovědný.

Mám známého (VŠ), který zjistil levárny v práci u jednoho podřízeného. Ten se ale znal s náměstkem, takže známý dostal na vybranou - buď bude mlčet a dál ty zlodějiny krýt nebo se bude pakovat. Nevěřil tomu a trval na svém, ale z práce ho nakonec vypakovali na základě vymyšlených důvodů a od té doby nemůže (i kvůli věku) sehnat odpovídající práci, protože logicky uklízečku dělat nechce. Takže bych ho ještě dál netrestal tím, že mu bude odebráno právo volit...

0 0
možnosti

Dyškriminácia !!!

Vy chcete Mariku, Eržiku a spol. zbavit legálně volebního práva ?

;-D

0 0
možnosti

Kazdý příjemce dávek by měl mít na formuláři před podpisem vytištěné prohlášení, že si uvědomuje, že se mu na dávky skladají daňoví poplatnici. Že za davky děkuje a že má úctu k těm, co se mu na dávky skládají. A že udělá vše pro to, aby nemusel o dávky žádat a aby mohl svými daněmi vrátit penize, které dostal.

0 1
možnosti
Foto

týká se to i nemocných?

1 0
možnosti

I89v89a96n 69J77i94r26e28š

28. 10. 2021 10:46

Kdyby se volilo podle zaplacených daní, a já bych nebyl proti, to by bylo panečku překvapení pro pravicové strany, když by jim ubylo 60% voličů od OSVČ, kteří nějaké placení daní znají jenom z doslechu, ale o to víc křičí o své důležitosti a přínosu.

1 0
možnosti

Takové OSVČ to ovšem státu všechno vrátí v podobě minimálních důchodů.

0 0
možnosti

V demokracii by měly mít všechny vrstvy obyvatelstva možnost volit své zástupce do Parlamentu. Je na státu, aby nemakačenkové tvořili co nejmenší voličský elektorát. Zbavit volebního práva důchodce je nesmysl. Každý nich není tak omezený, aby viděl vše jen přes prizma výše své penze. Nehledě k tomu, že kdyby jejich hlasy ubyly, výrazně by se to projevilo na procentuálním zisku extrémistických stran typu SPD.

0 0
možnosti

J80a37n 42R79á34ž

28. 10. 2021 10:31

Za názor, že SPD je levicová strana, čímž jste se odlišil od hlupáků, kteří trvale označují tuto stranu jako pravicovou, dokonce i jako krajně pravicovou, dávám karmu.

PS. Souzním s tím, co jste v článku napsal, ale najít kritéria pro klasifikaci "zodpovědného občana s právem volit" není a nikdy nebude jednoduché. Takže právo volit musí zůstat všem.

0 0
možnosti

typický bolševický myšlení, ať můžou volit jen ti se správným názorem. Je neuvěřitelný, jak se to ta špína už ani nesnaží maskovat... ;-DRv

0 0
možnosti

Škoda, že s takovými názory se pojí akorát snaha uškodit nějaké straně. Přitom i tady platí, že nabídka pokrývá poptávku.

0 0
možnosti

Vy jste komunista každým coulem, jen to o sobě nevíte.

0 0
možnosti
Foto

R64o26m60a69n 80K80o78z25e15l

28. 10. 2021 6:29

Ve volbách by pak asi posílila levice, protože by nemohlo volit mnoho podnikatelů, kteří na přímých daních zaplatí nízkou částku, také studenti volí spíše napravo. Ti, co se vyhýbají práci, tak volit nechodí.

1 0
možnosti

Navíc KSČM vypadla, takže autor ani nemusí mít strach, že by jim přibývaly hlasy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3311
  • Celková karma 26,77
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz