Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A smysl tohoto dalšího protiruského blogového výkřiku je (kromě potěšení té Vaší stále stejné nadšeně plusující eskadry) Vaší jaký?

1 1
možnosti
Foto

Souhlas, že RF není přímo klíčový obchodní partner. Určitě ale zatím patří mezi ty důležitější - náš export činil v r.2019 podle ČSÚ 98,8 mld. Kč.

Zajímavější je ale spíše trend u našeho dovozu z Ruska - 127,7mld. Kč v roce 2018, 115,1mld. v roce 2019 a vloni už jen 67,4mld. Kč. (údaje ČSÚ)

Za článek karmaR^

0 0
možnosti

Tady záleželo na aktuální ceně ropy a plynu - a v r. 2020 byly tyto ceny nejnižší.

0 0
možnosti
Foto

Všichni děláme kompromisy. V osobních vztazích i v pracovních. Moudře nebo méně moudře, důstojně nebo méně důstojně. Člověk je příliš komplikovaný, bez kompromisů se nelze vyhnout konfliktům. Kompromisy musejí dělat mezi sebou politici i státy. Takže jde "JEN" o ty meze, jejichž překročení hrozí ztrátou respektu i sebeúcty. Nejsme přece v situaci jako před Mnichovem. Nemusíme nikomu zobat z ruky. Ani EU, ani nikomu jinému. Jediná cesta je, aby ti, kdo za nás jednají s okolním světem, měli dostatek úcty k nám i k sobě samým. A jak už kdysi říkali Židé, někdy i prodělek je kšeft. Dokonce může být záchranou před zmarem, úpadkem, morálním marasmem.

1 0
možnosti

Máte pravdu. Rusko je klíčový partner pro USA.

1 0
možnosti

J50i90r67i 77P79i61l74n16y

9. 11. 2021 12:23

A pro Německo. Akorát naši rusobijci budou ti praví bojovníci za pravdu a lásku.

3 1
možnosti
Foto

R^:-) ,,Normální státy také oddělují byznys od politiky." V tom se nejen autor poněkud mýlí, neb politika a byznys de facto jedno jsou;-)

1 0
možnosti

Pravda, proto nám v minulosti občas někdo zavřel kohoutky. ;-D

0 0
možnosti
Foto

J65a46n 66Š46i33k

9. 11. 2021 8:21

Karma karmovatá :-) Hezký den

1 0
možnosti

Zkuste si připočítat k Vašim číslům platby za ropu a plyn a jste úplně jinde.

I když argument že plyn a ropu nakupujeme na burzách (a tvrdě platíme překupníkům ) stejně tyto suroviny pochází z Ruska .

4 3
možnosti

No ale kupujeme je na burzách (a vyjde to levněji, než přímo z Ruska, jinak by to nikdo nedělal)...představa, že Rusko přestane do Evropy posílat plyn kvůli ČR je směšná...Navíc, jak je možné, že Rusko posílá k nám ropu a plyn a přitom jsme jejich úhlavní nepřítel??!!

5 2
možnosti

Miloš Zeman, se očekávaně znemožnil. Za jeho největší blamáž považuji zahraniční politiku, obchod. Obchod je projev zúčastněnosti, rovnoprávných partnerů. U Ruska a Číny následně převeden do nových forem politického boje .

Čína předvádí svou asijskou mazanost. Rusko zase, svou tradičně hrubou tupost. Země je předurčena k blahobytu. Neděje se. Přednost má vzpomínání, že před 76 lety, někoho porazili. Už ta představa! Čím by Rusko bylo, bez plynu a ropy? Odpověď je jednoduchá. Je zaostalou zemí i s plynem a ropou.

Závěrečný dotaz. Může ve Švýcarsku zvítězit socialismus? Může - ale škoda tak krásně země. Jsou úspěch Číny výrazem komunistické ekonomiky? Nejsou, jde o kapitalistickou cestu. Pouze se ji říká socialistická ...:-)

13 4
možnosti

Jaroslave, o tom není sporu. Problém je, že Rusko obchodovat nechce. Stačí mu k tomu málo. Dodržet dohody "Z Minska". Sankce odpadnou. Uznat, že loupí, Krym, Ukrajinu. Že jejich politika k ničemu prostě nevede. Za cara Mikoláše zaostalí - Za cara Vladimiroviče zaostalí. Rusko bude velmocí. Až my sami v domácnostech. Budeme mít jejich, osvědčené a oblíbené zboží. Země, která si doposud neumí vyrobit vlastní motorku? Máme být zasypáni potravinami, elektronikou, sekačkami a bazény na zahradu. Levným a kvalitním autem. Módou, riflemi, obleky a svetry konče. Ta Vodka, to nevytrhne ... :-)

5 5
možnosti

No Rusko není náš významný obchodní partner a to je špatně. Je to velký trh a nechávat ho našim eurosoudruhům je špatně. Orientovat se jen na EU je špatně. Je třeba diverzifikovat.

14 4
možnosti

Právě jste excelentně předvedl, že autor má pravdu. Plácáte o tom, že "přenecháváme ruský trh eurosoudruhům", aniž byste to jakkoliv doložil.

13 3
možnosti
  • Počet článků 3312
  • Celková karma 26,79
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz