Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Chcete odsoudit? Katolictví, Vaše partnerky a Vaše podmínky pro platnost manželství? I když je chyba kdekoli, člověk nikdy nemůže zradit svůj slib lásky. Lidství dostává v našem moderním katolictví další ránu. Ani nevěra není důvodem, aby člověk opustil člověka.

0 0
možnosti
Foto

Silné téma. Je vždycky zajímavé slyšet i druhou část příběhu.

0 0
možnosti
Foto

Trochu jiný blog, než jsem od Vás zvyklý číst. Hodně osobní a v některých momentech až dost drsný, jako kdyby život ex-partnera Vaší ženy neměl žádnou cenu. Měl jsem z blogu až pocit, že redukujete manželství jen na ekonomickou stránku, ačkoliv i v manželském slibu se hovoří o tom, že manželé "budou spolu v dobrém i zlém, v bohatství i chudobě, dokud je smrt nerozdělí". Navíc zřejmě i ten ex měl nějaké kvality, když si ho dotyčná vzala za manžela (pokud si ho tedy nevzala jen pro peníze).

Osobně prostě příliš nesouhlasím s Vaším tvrzením, že by manželka měla opustit chlapa, který nedokáže rodinu zabezpečit, když neznáme podrobnosti a všechny důvody.

Zkusím pár příkladů -

1) manžel slušně vydělává 20 let, ale náhle se mu zhorší zdravotní stav (nebo se po nehodě stane invalidním). Zaměstnavatel ho přeřadí na špatně placené místo, aby se ho zbavil. Lépe placenou práci nesežene. Poradil byste mu, aby raději spáchat sebevraždu ?

2) manžel nadprůměrně vydělává 20 let, pak ztratí práci pro nadbytečnost a nemůže sehnat práci (kvůli věku). Postavil rodině domek, koupil synovi byt a auto, všichni jezdili na zahraniční dovolenou, zaplatil synovi 3 roky studijního pobytu v USA. Měla by ho nyní žena opravdu opustit, vždyť za 1-2 roky (nebo ještě později) můře získat jiné dobře placené místo?

3) Manžel podnikatel kvůli trvalému stresu onemocní psychickými problémy a má jen minimální příjmy. Stejná otázka - má ho proto manželka opustit?

I kdybych znal velmi dobře aktéry tohoto příběhu, asi bych si netroufal komukoliv radit, co má v takovém případě dělat, protože tím zásadně zasahuji do jejich života. Spíše bych jim doporučil navštívit nějakého vztahového specialistu v manželské poradně.

2 0
možnosti
MP

Tohle je snad poprvé co s vaším blogem bytostně nesouhlasím.

Představte si, že člověk může "neuspět" nejen tehdy, když je líný lempl. Můlže dřít a makat do úmopru od nevidím do nevidím. A může prostě "jen" neuspět. Stačí třeba mylné předpoklady, nebo prostě smůla, podraz obchodního partnera, zaklekávač na finančáku, nebo .. nebo covid .

Tak nějak odmítám koukat na lidi, kteří dřeli a prostě jen neuspěli stejnou optikou jako na líné lemply, povaleče a hoštaplery.

A co se rozvodu po podnikatelském neúspěchu týká. skuste tenhlůe blog: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/milionarske-trable-se-zenami.A070813_221203_nazory_miz

5 0
možnosti
SL

"Může dřít a makat do úmopru od nevidím do nevidím. A může prostě "jen" neuspět."

A co mu brání ukončit živnost a nechat se zaměstnat ? Existuje něco jako "pud sebezáchovy" nebo obyčejná kalkulace. Minimalizovat ztráty a jít od toho :-).

Souhlasím, že někdy budou okolnosti nepříznivé a i vláda mu dá v dnešní době kartáč a pomoc Vám poskytne, až jste příliš moc zadluženi ... :-P

0 0
možnosti
RE

Správně! Jen pro doplnění - co volí ten novej, když je to tak důležitá informace?

5 0
možnosti
JK

Otázka je co si poředstavit pod tím dobře zabezpečit. Aby nehladověli, měli oblečení( neříkám, že často značkové) aby v noci nemrzli, aby měli auto? Je mnoho poctivě pracovitých lidí. Jen prostě práci za nízkou mzdu, nebo mají zdr. problémy, tak si vybírat nemohou. A skoro všechny práce jsou ve společnosti potřebné i ty hůře placené. Takže nelze všechny hodit do jednoho pytle.

1 0
možnosti
Foto

Pane Zieglere,

můžete nám napsat, čím se živíte, když píšete, jak jste schopný dobře se postarat o svoje partnerky i jejich děti?

2 0
možnosti
LU

Je to Chlap, žiarlite?

Na Slovensku takých Chlapov uznávame. Náš druhý najvyšší ústavný činiteľ splodil 11 detí s 9. matkami, a stará sa o nich mimoriadne, okrem luxusných darov a nadštandardnej finančnej podpory každý rok všetkých 20. berie do svojej vili v USA na spoločnú "rodinnú" dovolenku.

0 0
možnosti
JR

J24a17n 13R95á48ž

24. 11. 2021 17:48

Karma už jen za názor, že chlap, který neumí existenčně zajistit rodinu je nula!

Že ženy žijí ve vztahu s takovými nýmandy, je příčinou mnoha problémů, se kterými se naše společnost (neúspěšně) potýká!

1 0
možnosti
JS

Nechci být špatným prorokem, ale obávám se, že se brzy k těm opuštěným nýmandům zařadíte. Užívejte času, kdy o tom ještě nevíte.

3 0
možnosti

R^R^R^

Bůh je milosrdný, ale křesťané milosrdní nejsou! Církev je bohužel dnes zmatená a milosrdenství Boží teprve hledá!

:-)

0 0
možnosti
JR

J44a89n 98R11á16ž

24. 11. 2021 17:50

Věřím, že Bůh milosrdný je, ale faktem je, že reálný život milosrdný rozhodně není!

1 0
možnosti
Foto

Slíbil že si neco udělá a taky to udělal RvJe smutné že v tom figurujete, ale příčinou určitě nejste

2 0
možnosti
  • Počet článků 3311
  • Celková karma 27,05
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz