Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

To ovšem nic nemění na komunistických zločinech a desítkách milionů lidí zavražděných sovětským režimem.

1 0
možnosti
JF

Ěra doby Výboru pro neamerickou činnost senátora Mc Cartyho určitě nebyla nic pěkného, a řada známých lidí, vč. tuláka Chaplina, na ni doplatilo - nikoli však životy! Pan Vondruška by s erudicí jemu vlastní měl tedy nezasvěcenému čtenářstvu ještě zdokladovat, kolik koncentráků - ééé sorry jako - kolik Gulagů bylo za éru "zuřivého" antikomunisty v USA postaveno a kolik obětí jimi prošlo, resp. bylo v nich vyvražděno. Manžele Rosebergy ani připomínat nemusí, my tu měli po zásluze - jak drze pravila bezostyšná bolševická furie Semmelová - popravenou Horákovou! Trumanova/Eisenhovera USA nebyla Stalinovým SSSR, takže by to mohl zvládnout - obávám se však, že to, jako většina postbolševických historiků, nezvládne ... ;-)

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Co všechno už ta společnost pánů tvorstva nevymyslila a co všechno ještě nevymyslí, než vezme konečně za své. Při tom většina lidí jsou tvorové mírní, láskyplní, dobráčtí. Kde se berou ti jedinci, kteří spouští další a další hrůzy a jak to, že ta tisícinásobná přesila dobrých tomu nezabrání?

0 0
možnosti
VV

Vypada to, ze Moskva mimo statisicoveho vojska na hranicich s Ukrajinou vyhlasila i mobilizaci svych Trollu.

6 0
možnosti
JZ

Varování pro všechny, nehodlám tolerovat popírání holocaustu a nacistických zločinů ani popírání či zlehčování komunistických zločinů!

3 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

K11a84r40e97l 89C46a63c18h

5. 12. 2021 11:08

Nechci se přít o to, co bylo horší. Byl bych ale rád, kdyby si dnes dokázala většina demokratického světa vzít z minulosti poučení. Jestliže byl komunismus takovou rakovinou, že budeme omlouvat mccarthismus jako sice ne příliš citlivý, ale oprávněný prostředek proti šíření této nemoci společnosti, jaký prostředek dnes postavíme proti šíření islamismu? Islamisté mají totiž stejný politický cíl, jako komunisté. Šíření své ideologie až do konečného vítězství na celém světě. A prostředky minimálně stejně kruté.

3 0
možnosti
HV

Nu nevím, ale z toho rozhovoru (ani z té citace) jsem nevyčetl, že by někdo porovnával míru škodlivosti jakékoliv ideologie. Je tam uvedeno, že o bolševismu a jeho zrůdnosti se poměrně v daném okamžiku vědělo, v USA totalitní praktiky začali používat v rámci mccarthismu. Nikde jsem se tam nedočetl, že by pan Vondruška rudý teror nějak zlehčoval. Nicméně chytrou citací vytrženou z kontextu se dá přiřadit jakákoliv myšlenka komukoliv.

8 1
možnosti
Foto

K13a28r76e32l 30C12a68c49h

5. 12. 2021 11:22

Také si myslím co vy pane Vráno. Vondruška opravdu hodnotí minulost, aby mohl predikovat možnou budoucnost. Proto napsal románovou fikci jako určitou paralelu na Orwella s názvem Kronika zániku Evropy 1984-2054. Doporučil bych lidem, kteří Vondrušku pomlouvají, aby si tuto knihu přečetli.

4 1
možnosti
RP

Napadá mě takové přirovnání, mccarthismus, to byla jen taková lehká viróza. Stalinistický teror, to však byla ta nejzhoubnější rakovina.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=779945

A nacismus byl co?

0 0
možnosti
HV

Nacismus a bolševismus si nemají co vyčítat. Obojí je svinstvo nemající obdoby. Snad jen bolševici za sebou nechávali více mrtvých.

3 1
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,61
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz