Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já to vidím podle sebe. Zdravý člověk si musí umět vydělat peníze. Hlavně chlap je povinen zabezpečit svoji rodinu.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=780519

Sorry, ale to jsou podle mě kecy. Nejde to takto obecně říct.

Ano, zdravý člověk si umí vydělat peníze. Jenže už jen fakt, že platy mimo státní sektor nerostou stejným tempem jako se zdražuje dosti ztěžuje postavení MNOHÝCH lidí v této zemi. Taky nevím proč bych měl hlavně chlap povinně zabezpečovat rodinu. Co chlapi co se starají o domácnost více než jejich ženy a jsou tak spokojení? Jsou to podle vás nějací "unter" chlapi? Asi jo, že.

0 0
možnosti
ZZ

Nenarušujte Zieglerovy zažité stereotypy, nebo vás potrestá !

;-)

0 0
možnosti
LM

platit bezny provoz cimdal vetsimu poctu domacnosti ve forme dotaci je zhouba pro stat

1 0
možnosti
Foto

Alespoň dřív zkrachuje.

0 0
možnosti
PB

P25e74t68r 12B38u28r71i43a62n

18. 12. 2021 14:56

Jenom více takovýchto pisálků z Jižních Čech, kteří přesně vědí, co kdo z nás potřebuje a jak to má tady vypadat.

3 0
možnosti
ZZ

;-DR^

To víte - v rychlokurzu vystudovaný etnograf zná vše - a nejlíp !

;-D

0 0
možnosti
MM

Jasně, nechme cenu energií v rukou burzovních spekulantů a bruselských eurošílenců. Potřebné si pak vytvoříme sami z důchodců a střední třídy. Dokud vlastní malé finanční rezervy, mají byt či dokonce domek, tak dokud je nedostaneme pod most, mají smůlu.

4 0
možnosti
Foto

Vaše myšlenka je dobrá, ale proveditelnost nemožná, protože do těch potřebných se nejprve zahrnou všichni, kteří berou dávky a na důchodce již nezbude. Jak píšete, paní si přivydělává úklidem a sem tam dostane nějaké to dýško, ale ti co mají přes sedmdesát a k tomu různá omezení, nemají šanci na vedlejšák, to již nedají. Ve vašem věku také zvládli energie, které se zvyšují stále, uhradit bez problémů, ale bohužel, přišla doba, kdy s důchodem, který většinou nedosahuje průměr je to makačka na bednu, seškrtat výdaje tak, aby mohli slušně žít.

2 0
možnosti
JD

J74a64n 51D95o75u89š48a

18. 12. 2021 10:43

To jsou ale věci. Měl bych se smířit s tím, že platí - vyděláš, tak plať? Proč? Jestli je paní která Vám uklízí v nouzi, patrně jí buď málo platíte, nebo není schopná si vyřídit sociální dávky.

0 0
možnosti
KV

jste trouba, zřejmě si myslíte, že je pro tu pani malickost poridit novy vozik za 100 tis. ostatne kolika duchodkynim - absolventkam univerzit, jsem radil, aby si pozadaly o prispevek na davky. Jedna z nich mela syna mezinarodniho pravnika, radit jsem musel ale ja. Nekteri spoluobcane sleduji tak akorat divokeho andela a ne publicisticke a zpravodajske porady

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
17 1
možnosti
LB

Vidím, že vás musel vytočit ještě mnohem víc, než mě. Já byl mnohem stručnější, ovšem naprosto s vámi souhlasím..

6 0
možnosti
JD

J92i68r18i 95D77o13b12r32ý

18. 12. 2021 9:24

Jasny, ti kteri to zvladaji to zaplati tem, kteri to nedokazi vcetne nakladu uredniku rozdelovacu. To je levicacke jeste vic a jeste k tomu neefektivni.

Spravne reseni je systemove zajistit takove podminky, aby to az na vyjimky zvladl kazdy. Jenze priority jsou v nesmyslech a na nesmysl to vede.

Draha elekrina je totiz za soucasne energeticke politiky nevyhnutelna a az nemci za par mesicu odstavi tech planovanych 13 uhelek a vsechen atom bude hur.

Protoze solar v zime prakticky nevyrabi bez ohledu na pohadky o instalovanem vykonu, verniky za inverze take ne. A plynova zaloha musi behem par mesicu vyroby umorit celorocni naklady vcetne investicnich. Tohle by byl prusvih, i kdyby tu nebyla ta zalezitost s neochotou nam prodat lacino plyn nad ramec smlouvy. V tomto nam jen Putin s radosti pridrzel vidle, na ktere jsme ale nabehli sami.

3 0
možnosti
Foto

J35a47n 13C24i84b74u74l49k37a

18. 12. 2021 7:13

...TAKOVÁ mamlasovina.

3 1
možnosti
Foto

J20a59n 78C91i74b71u52l23k35a

18. 12. 2021 7:24

(:i) Já bych pro vyšší stupeň sociálního smíru stanovil procento příjmu, které bude KAŽDÝ (=spravedlnost!) odvádět za energie.

A ne že někdo ubožačce přihodí stokorunu a ještě se tím pochlubí na blogu...

(poznali jste ironického smajlíka?)

2 1
možnosti
LB

Citace:Já to vidím podle sebe. Zdravý člověk si musí umět vydělat peníze. Hlavně chlap je povinen zabezpečit svoji rodinu.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=780519

Asi nejsem s to držet krok s hloubkou vašich úvah. Na jednu stranu tvrdíte výše uvedené a na druhou stranu si nejste schopen sám uklidit ten váš útulný byteček? A nezačnete, doufám, rozvádět teorii o tom, že si necháváte uklízet záměrně, abyste mohl velkoryse odměnit paní na úklid??

4 2
možnosti
JK

No, právě že si umí vydělat peníze, může nechat vydělat i té uklizečce, nemyslíte ? Kdyby to neuměl, doplatí na to oba.

2 0
možnosti
  • Počet článků 3312
  • Celková karma 26,79
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz