Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak Vy jste mi smazal příspěvek , takto se chovají demagogové kteří nechtějí ani slyšet protichůdný názor ,no tak si zůstaňte ve Vaší Rusofobii a zaduste se s ní.

0 1
možnosti

M12a61r88t11i84n 50Š53u47l75c

22. 12. 2021 12:10

Ano, tenhle unijní zákaz je sice nesmyslný ale naprosto neškodný. Populismus vůči zelenému hnutí. Podobně výrok pana Fialy.. populismus vůči euroskeptikům.

Vzhledem k technologickému pokroku a všemožným těm ostatním zákonům, pobídkám a omezením bude v roce 2035 elektromobil daleko ekonomičtější a použitelnější dopravní prostředek, že sériově vyrábět nafťáky nebo benzíňáky by mohl jenom ekonomický sebevrah. Tam tedy žádný zákaz není vůbec nutný.

Spíše reaguji na tu vaši tradiční argumentaci, že " do členských zemí míří na 80% našeho exportu a dovážíme z nich zhruba dvě třetiny importu" , čímž zdůvodňujete či omlouváte všechno.

To je podle vás dobře a výraz nějaké jistoty být takto jednostranně závislý na svých "přátelích"? Máte nějakou hranici nebo tím omluvíte úplně všechno? Co až budou v západní Evropě novo-komunistické tendence ještě silnější? Až se zavede nějaký kreditní systém jako v Číně? https://archiv.hn.cz/c1-67014100-banky-chteji-sledovat-uhlikovou-stopu-drobnych-klientu-zadne-bdquo-tresty-ldquo-ale-nechystame-ujistuji

Až zákony začnou více odrážet budoucí demografické složení západní Evropy? https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/449661-evropska-unie-chce-zakazat-vanoce-mohou-urazet-ty-kteri-je-neslavi

A co kdyby se z dlouhodobého hlediska ukázalo, že EU není schopna ekonomicky držet krok s vyspělým světem? Stále byste trval na tom, že EU je pro nás nejlepší a jedinou volbou, protože do ní míří 80% (no, potom už třeba i 90%) našeho exportu?

Ne, pane, já nechci být závislý na nikom..ani na EU, ani na Rusku, ani na USA, ani na Číně ..ale se všemi jsem ochoten spolupracovat, pakliže mi nebudou nějak nehorázně vnucovat své podmínky (což může činit jen ten, na kom jsme skutečně závislí)

1 2
možnosti

J30a37n 18Z35i58e16g60l30e66r

22. 12. 2021 12:53

Šulci, to je demagogie, kdyby. Za prvé, mě nezajímá nějaký Šulc, mě zajímají názory zkušených a úspěšných podnikatelů a Ti říkají, že členství v EU pro nás nyní nemá alternativu. Za druhé, co je to kdyby? Můj kamarád ze Slovácka říká, tož kdyby stařenka měly gule, tož by byla stařeček.

Navíc Vánoce se zakazovat nebudou.

Samozřejmě neomlouvám v EU vše a zákaz spalovacích motorů považuji za hloupý.

Naopak lidé Vašeho ražení omlouvají Rusku vše s tím, že s s nimi potřebujeme obchodovat. Ovšem Rusko se podílí pouze 2% na našem exportu a necelými třemi na našem importu.

3 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

To jste se předvedli - bloger i premiér a vlastně i diskutéři. Jen populismus a stádovost bez znalostí ... Jsem asi "mimoň", ale elektromobilita má svou logiku, auta se spalovacími motory jsou takové pojízdné teplárny - jen 30% energie jde na kinetickou - pohyb, zbytek na teplo. U elektromobilu odpadá spousta věcí, jeho výroba je jednoduchá, provoz podstatně levnější, zvýšená pořizovací cena se vrátí za 5 let. Aby lidé nepřišli o práci a mohli si kupovat levná auta,tak máme raději dýchat vzduch zamořený spalinami? Technologický pokrok zastavit nelze, tímto zákazem ho lze podpořit. Lze očekávat řešení dalších problémů i snížení ceny elektromobilů, spalovací motory budou možná vytlačeny ještě dříve i bez zákazu. Tento populismus premiéra považuji za zbytečný a hloupý. Aby se žilo "levněji", mohli bychom chtít třeba zrušit veřejnou kanalizaci, ta tu také dříve nebyla...

3 7
možnosti

Když jsou elektroauta tak výhodná, proč se neprosadí sama? Vzduch "zamořený spalinami" má na zdraví téměř nulový dopad. Momentálně máme problém s rostoucími cenami elektřiny, není vhodná doba tlačit na ještě větší spotřebu

10 1
možnosti

To řekl "v rozhovoru". Jindy zase sliboval že sníží počet úředníků o 13% a během 3 dnů existence jeho vlády už zvýšil počet vládních úředníků o 70

8 4
možnosti

Lufte, možná tvůj mozek pobere, že se to za 4 dny stihnout nedá.

3 5
možnosti

Je to pěkné, jsem rád, že se otevřeně vyjádřil, přestože má ve vládě několik lidiček, kteří si myslí něco jiného. Musím vám ale pane Zieglere prozradit, že pan Fiala EU neřídí (i když bude půl roku předsedovat radě) a pokud na tom nesmyslu bude trvat Německo (a podporuje to i pár dalších stejně zblblých), můžeme se stavět třeba na hlavu, ale je nám to platný jako mrtvému zimník. Zákaz bude!

5 1
možnosti

Nelze než jeho slovům zatleskat,

Uvidíme, jak dlouho budete mít důvod k potlesku. Myslím že vás ruce bolet nebudou. 來

1 1
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Konečně rozumný premiér a pravdomluvný! Přichází po té postkomunistické oligarchické době plné lží, normální éra liberální demokracie!

:-)

1 3
možnosti

Vaše naivita, pane doktore, je stále větší:-). Ale zase jsou tu diskuze pestřejší.

5 3
možnosti

V pořádku. Jenom aby mu to vydrželo.

3 1
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,69
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz