Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

To by mě vážně rozesmálo. My, kteří máme nejvyššího bosse v hokeji STBáka, budeme moralizovat, že měl Rusák na dresu CCCP. Alespoň nám to mohlo připomenout časy, kdy nás Sovětská mašina cupovala jak chtěla. Dnes je to ovšem povýšené na druhou. Ruská mašina cupuje náš tým důchodců, svou takřka juniorkou.

5 6
možnosti
Foto

Sám si raději pamatuji chvíle, kdy jsme sbornou porazili. Kdy jsem se kvůli nervozitě ani nedokázal na přenos dívat a televizi jen na chvíli zapínal, abych udržoval přehled o vývoji zápasu. To platilo zejména o vzájemných zápasech po vpádu v srpnu 68. To nebyly zápasy v hokeji. Spíš strhující podívaná na snahu o odplatu a satisfakci.

1 0
možnosti
Foto

R^Četl jsem. Karmoval jsem.

5 1
možnosti
OZ

Se stejným nápisem na hrudi, helmách či odznáčcích Sověti obsazovali Československo i Afghánistán, totalitní velmoc, která miliony svých občanů popravila, nechala vyhladovět nebo utýrala v gulazích. Ruská hokejová federace tvrdí, že dresy nechala ušít jako povzbuzující připomenutí olympiády v italské Cortině d’Ampezzo, na které v roce 1956 sovětští hokejisté poprvé vyjeli na olympijský led. A hned si odvezli domů zlatou medaili.

Zopakovat výsledek se nyní Rusům na Channel One Cupu nepodařilo ani v dresech vítězné velmoci.Rv

6 0
možnosti
Foto

Zasloužená.

Je to podobné, jako kdyby Němci vyjeli na led v dresech se symboly Třetí říše.

Jen Pepan Nožička, známý to rusofil, to nechápe.

10 0
možnosti
LU

Zločinecké symboly kosák a kladivo na dresoch nie sú, ČSSR, CCCP nepokladám za symboly, aj keď u mňa vyvolávajú nepríjemné spomienky.

2 1
možnosti
LU

Fínski pokrytci sa zobudili, prečo neprotestovali pred rokom 1990 proti nápisu CCCP? Vtedy im nápis nevadil, dnes už vadí.

0 12
možnosti
LU

V roku 2008 na MS v Kanade to takisto nevadilo, keď Rusy nastúpili na MS v retro dresoch z roku 1956 s nápisom CCCP.

https://sport.aktualne.cz/hokej/retro-dresy-na-ms-oslava-hrdinu-zazraku-i-tradice/r~i:gallery:6780/r~i:photo:196276/

1 1
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz