Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J89a53n 18Z60i94e36g66l90e82r

25. 12. 2021 15:25

Naše nejsilnější zaměstnavatelské sdružení Svaz průmyslu a dopravy se jasně vyjádřilo ve prospěch našeho členství v EU a to je pro mě rozhodující než kvikot slaboduchých nul.

0 0
možnosti

J65a97n 82Z95i25e68g30l31e67r

24. 12. 2021 12:36

ANO? ODS, Piráti STAN, KDU-ČSL, TOP09, ČSSD a Přísaha mají v programu zachovaní členství České republiky v EU. Tyto strany volilo dohromady na 80% voličů. Tedy výrazná většina. Čili velká většina obyvatel ČR odmítá vystoupení ČR z EU. :-)

0 4
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

EU bez podobných nápadů je něco jako SSSR bez komunismu. A je zvláštní, že když někdo kritizuje tyto euronesmysly podobně jako autor, tak je podobnými okamžitě označen za rusofila.

1 1
možnosti

J97a29n 35Z14i62e95g53l86e38r

24. 12. 2021 12:44

Když někdo ovšem staví proti EU údajně normální Rusko, tak neví, co činí. Už vzhledem k masivní korupci je Rusko daleko horší.

0 1
možnosti

V EU zůstaneme, protože to chce většina normálních občanů ČR. Tečka. Jeden můj kamarád k tomu řekl, ž kvikot lůzy není v tomhle případě důležitý. Jistě, je to poněkud ostřejší názor, ale já mu rozumím. :-)

1 2
možnosti

Měl hovořit spíše o kvikotu ztroskotanců a samozvanců, popřípadě měl ty, kteří vidí ty bruselské nesmysly, označit za protistátní spiklenecké centrum.

0 0
možnosti

Nevím jestli v EU opravdu potřebujeme být členy.

Švýcarsko to nepotřebuje a nezdá se, že by mu to v něčem vadilo.

3 0
možnosti

My nejsme Švýcarsko. Už kvůli volnému pohybu zboží, lidí a kapitálu EU potřebujeme.

1 1
možnosti
Foto

Poslední chytrý nápad EU byla volná zóna pohybu zboží a pracovních sil bez cel a další byrokratické zátěže. Pokud se EU nechce vrátit ke svým kořenům, stává se z ní přežitý a zatěžující moloch, požírající sám sebe. Dnes naprosto zbytečná instituce a ještě zbytečnější naše členství v ní.

7 3
možnosti

Do EU směřuje většina našeho exportu, protože to je nejblíž. Kdybychom nebyli v EU a nemuseli se řídit jejími debilitami, tak bychom exportovali ještě lépe, protože výroba by nebyla zatížena zbytečnými náklady.

4 2
možnosti

Neexportovali bychom lépe. Změnit země exportu jen tak nejde. To jsou hloupé kecy. Jestliže bychom i jako nečlenové vyváželi do zemí EU museli byhcom respektova jejich normy.

1 1
možnosti

Jestliže je v EU celkem 27 komisařů (s cca 30 tisíci úředníky) je logické, že pro většinu z těchto komisařů i úředníků je velký problém najít smysluplnou náplň.

Aby si tito naprosto přebyteční komisaři nepřipadali úplně "jako kůl v plotě" musí vykazovat nějakou činnost (nikoliv užitečnou práci), protože si sami uvědomují, že berou královské platy.

Z těchto důvodů potom vznikají podobné "výpotky" z hlav polovzdělaných politiků.

Kdysi funkční společenství EHS, postavené na ekonomické spolupráci, se postupně změnilo na přebyrokratizovaný politický moloch, jehož činnost spočívá v rozdělování přebujelých dotací a buzeraci států, které neskáčí jak Brusel píská.

Pokud v EU nedojde k rychlé sebereflexi je EU odsouzena k ekonomickému zaostávání za zpěvu budovatelských písní.

Ovšem sebereflexe současných bruselských kaprů je bohužel téměř nepředstavitelná.

5 0
možnosti

Řekněte to rovnou, v EU je celkem 27 zbytečných a královsky placených darmožroutů jménem komisaři s dalšími tisíci zbytečnými darmožrouty jménem úředníci.

1 0
možnosti

Píšete, že EU potřebujeme, ale bez nepříliš chytrých nápadů.

Problém je však v tom, že vše, co existuje, musíme brát tak, jak je, pokud to nemůžeme nějak ovlivnit (a EU sice můžeme ovlivnit, ale pouze nepatrné míře). A v takové podobě to musíme buď mpřijmout, nebo odmítnout.

1 2
možnosti
Foto

Organizace, která produkuje něco takového, a ještě k tomu za nemalé peníze daňových poplatníků, je zcela nepotřebná a zdegenerovaná. Další fungování této mašinérie jen polyká peníze a nikam nevede. Perspektivně není možné uvažovat o reformě něčeho takového jako je EU, nýbrž je nutno dát jí vale o po demokratickém referendu občanů jí promptně opustit !

1 4
možnosti
  • Počet článků 3311
  • Celková karma 27,02
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz