Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Jsem na to zvedavy. Rad bych videl, ze nova vlada nebude horsi nez predchozi, ale jsou tam dost neprijemna znameni, ze to mozna bude jinak. I kdyz tedy ministri zdravotnictvi za Babise byli totalni nenazrani martane a nasadili latku hodne nizko.

Takze tech ministru (kandidatu) par vyberu. Zacala to STAN, kdy jsem pocit, ze jim muselo preskocit, kdyz navrhli na ministra prumyslu solarniho barona s pochybnym financnim pozadi. Jo, je to nespis sponzor STANu, ale tam by meli byt pri smyslech. Moc nejsou. Pirat bez jakychkoliv zkusenosti je ministr zahranicnich veci. To, jestli miluje Izrael nebo je k nemu spis neutralni je mi jedno. A stredoskolacka sefkou ceske vedy, to mne tedy dostalo nejvic.

Ani proti jednomu z nich nic osobniho nemam, jen ze Michalik opravdu neni vzor boje proti stretu zajimu, a ti dalsi dva jsou totalni mimoni. Takze uvidime jak to pujde, budu se velmi rad mylit. Ale zatim to na to ale moc nevypada.

Hezky den a vse nejlepsi do noveho roku.

2 1
možnosti
DR

Ten ministr průmyslu s pochybným finančním pozadím, vzhledem k těm podivným finančním machinacím na účtu STAN přesně sedí.

3 1
možnosti
JZ

Někteří jedinci mi mohli zkráceně napsat, nenávidím podnikatele a stačilo by to.

5 3
možnosti
OU
JK

Potřebujeme hlavně podnikatele, platí důstojně a kteří dodržují zákoník práce.

3 0
možnosti
ZZ

To by ale někteří nemuseli obstát ve srovnání s konkurencí.

;-(

0 0
možnosti
Foto

Když přijdeš domů, zbij svoji ženu. I když nevíš za co, ona to ví vždycky. Něco podobného lze přeneseně aplikovat i pro většinu podnikatelů. Dělají doslova "psí kousky" na mantinelech legislativy, aby státu dali na daních co nejméně. Někdy to nevyjde a je to až za hranou. Tudíž to zaklekávání se dá přirovnat k tomu v USA. Tehdy šlo o recidivistu, notabene zdrogovaného, ale soudy počínání policajtů odsoudily. I ti naši podnikatelé, na které zaklekli finančáci nebyli určitě žádní podnikatelští andílci a že je soud osvobodil? Stačí, když vyšetřovatelé udělali formální chybu. Už Švejk říkal, že na chudý lid musí být přísnost. Co nastane, pokud zavládne všeobecné mínění, že rozkrádání je beztrestné, máme ještě v paměti.

1 5
možnosti
PB

Co všechno si jen navymýšlet za fiktivnosti, aby to ve výsledku zapadalo.

Přesně tohle jste právě předvedl.

2 2
možnosti
JR

J50a92n 70R35á61ž

2. 1. 2022 13:58

Základem pro uzdravení vztahů stát versus střední a malé podnikání, je odstranit agrofertní myšlení u státních úředníků. Čili systém, kdy velcí jsou chráněni a malí i střední cíleně likvidováni aby těm velkým nepřekáželi. Bude to dřina, bude to chtít hodně odvahy zejména od ministrů financí, zemědělství a průmyslu.

Ale právě u Staňury si nejsem jistý, zda je ten pravý "čistič" státu od přebujelé byrokracie. Rád bych se mýlil.

1 0
možnosti
ČP

Nemějte obavy, madam. Jo, a co ta Pandora, najednou klid po pěšině, že jo.

To vám nevadí, že jsme si nic dalšího nedozvěděli?

9 0
možnosti
Foto

Chápu, že Vám chybí další podrobnosti. Mně ale úplně stačí, že nejvýše postaveným politikem z naší země, který jel v tomto zvláštním podnikání v daňových rájích, byl přímo expremiér A.B . Můžete sice argumentovat, že to není trestné (stejně jako obejít zákony a zaparkovat majetek ve svěřeneckých fondech), ale něco nekalého na tom určitě bude, když sám muftí hřímal ve sněmovně proti takovému podnikání a lhal, že on žádné offshory nemá......

A zmínit lze také další zvláštnost - stejně "podnikatelsky šikovný" nebyl žádný podobně vysoce postavený politik z EU, možná i proto, že kvůli podobnému prohřešku v případě předchozích Panama Papers v r.2016 musel rezignovat islandský premiér. To ale samozřejmě nelze srovnávat, tam je totiž politická kultura mnohem výše....

2 0
možnosti
ČP

Jojo. A víte prosím, co jsou to karuselové podvody? Tak jsem zvědav, co převratného tato nová vláda vymyslí. To, co prozatím předvedla vypadá na slušný výkon.

2 1
možnosti
JZ

Jasně, a proto soudy mnohé zajišťovací přikazy zrušily.

1 1
možnosti
SB

Vy věříte, že nová vláda přestane likvidovat podnikatele.

Mně to nehraje do noty s tím, jak nová vláda rozšířila počet ministerstev a počet ministerských úředníků.

To bude muset někdo zaplatit. A kdo jiný to asi zaplatí, než podnikatelé, kteří púlatí daně, a jejich zaměstnanci, kteří též platí daně, ale z peněz, které mají formou mzdy právě od podnikatelů.

5 2
možnosti
JZ

Uvidíme,.na hodnocení nové vlády je brzo. Ale pokud na rozdíl od té předešlé nebude házet podnikatelům klacky pod nohy, tak bude líp.

0 0
možnosti
MP

třeba takové firmě Fau (dle nahrávek - to jsou ti z***i co mají vlečku v mojí precheze), ten konec zaklekávání nepomůže. Pokud nebudou zaklekávající úředníci sedět v base se zabavenými majertky, nic se nezmění.

3 0
možnosti
ZZ

FAU si najala dobré právníky, kteří ty podvody s DPH shodili na bílé koně !

;-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz