Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IM

I67v70a80n 85M20i43n44á30ř

28. 1. 2022 17:09

Pokud vím, SPD bylo zvoleno nezanedbatelnou částí voličů. V otázce penzí lze samozřejmě opoziční názor, či odhad zpochybnit - stejně jako úvahu autora.

Co však zpochybnit nelze - je nenávistný a urážlivý titulek článku pana Zieglera, který jej použil zcela neadekvátně a účelově.

10 4
možnosti
JZ

Na hrubý pytel hrubá záplata. Je to SPD, která šíří nenávist.

3 4
možnosti
Foto

To by bylo skvělé. Já jako OSVČ, celoživotně si dobrovolně platící o mnoho víc než musím, abych dosáhl aspoň na ten průměrný důchod (mám kolegy, co si pořád platili minimum a teď se diví, že mají důchody 7-9 tisíc) bych sice nezajásal, ale doporučil bych svým dětem podnikat a nic moc si neplatit na sociálním pojištění. Rozdíl v důchodu by pak jednou dělal asi 7% oproti průměrnému.

No, nebyl by to socialistický ráj?

Pak by se začali bouřit zaměstnanci, že se jim strhává strašně moc a budou mít při průměrné mzdě jen o tisícovku (v dnešních cenách) vyšší důchod než ti, co si neplatí skoro nic. A je tu rázem generální stávka třeba státních zaměstnanců.

Ten Reflex nazval Okamuru jistým názvem. Mýlil se. On je velmi chytrý. Ale on je jen obrovský podrazák, kterému nejde o nic jiného než o rozvrat (proč se tak kladně asi pořád staví k Rusku?). A tváří se při tom jako největší flastenec.

11 1
možnosti
JZ

Přesně tak Tome, takže někdo si bude vědomě platit minimální sociální pojištění a dostane 15 200 Kč minimálního důchodu. To nevymyslíš.

7 2
možnosti
Foto

Ale neškodí.

Chvíli na sebe před kamerama řvou a pak si spolu dají kafe v parlamentní kantýně.

Jedinej škodnej je občan ČR.

2 0
možnosti
Foto

Patřilo pod paní Pantlíkovou.

0 0
možnosti
Foto

Oni si tam všichni škodí navzájem... Rv

1 0
možnosti
ZZ

Vždy tomu tak bylo, že opozice se snažila školit koalici a ta zase pro změnu ráda předváděla převahu svých poslaneckých mandátů ve sněmovně.

;-)

0 0
možnosti
JK

Důchodová reforma je kardinální problém, který odstartoval Otto von Bismarck a postupně jsme se propracovali až k PAYG.

Logické je, že pokud státu odvádím peníze, platím důchod stávajícím důchodcům chci pak taky důchod od stávajících pracujících. Z toho je vidno, že nějaká zásluhovost je té generaci co to má platit úplně ukradená, nezajímá je jak moc hodní jste byli na důchodce ve své produktivní době. Momentálně na důchody je prostě málo peněz a basta.

Řešení je ďábelsky jednoduché, dávej si bokem peníze a tolik budeš mít na důchod. Jen ta mrška ďábel, v tom ukryl několik háčků.

První je ten, že zároveň s platbou na svůj důchod budeš platit průběžný systém, tedy důchod jiným. Platit dvakrát tolik na odvodech neprojde bez lidových bouří, celkem oprávněných, protože proč má být takto potrestána (místo Otta) dvojí platbou zrovna tato generace.

Druhý je skryt v inflaci, spoříte jak blázni a na konci máte méně než nic. Doslova, vám to sežere inflace a nevystačí to ani na poplatky a daně. Mimochodem spoříte si na důchod? A máte spočítáno o kolik jste reálně přišli minulý rok? Doufám, že si nemyslíte, že jste něco naspořili.

Třetí je ve způsobu vyplácení, najednou, na splátky, měsíčně. Fakticky nelze povolit vyzvednutí najednou, menší panika pak položí jakýkoliv fond. přitom by to bylo nejčistší řešení.

Jistě se najdou i další, ale existuje nějaké řešení? Sláva pánu existuje, ale není bezbolestné. No proto politici už drahně let dumají jak to národu sdělit a nakonec to udělají "po indicku". Jediná ODS se pokusila, chabě a neobratně a i tak to chytala. Použít výnosy z privatizace jsme jaksi prošvihli a ostatní rezervy rozpustila vláda v posledních letech. Pokud by však náhodou společnost globálně prošla hlubokou krizí a byl výhled tak na 20 let růstu a prosperity, pak by to peněženka pracujícího ani moc nepocítila.

Nevíte náhodou něco o tom kdy bude nejbližší hluboká krize?

2 0
možnosti
PB

P56e84t87r 98B26u88r91i12a83n

28. 1. 2022 13:35

„Zajímá mě, kolik budu mít důchod, protože jsem zaplatil obrovské daně a odvody, několik set milionů. Už jsem to začal řešit,..."

„Redukční hranice a maximální vyměřovací základ výrazně ovlivňují výši důchodu, kterého je možné výpočtem dosáhnout. V období do roku 2014 existovaly 3 redukční hranice a přihlíželo se i k částce nad třetí redukční hranicí. V období po roce 2014 se k částce nad druhou hranicí nepřihlíží,“ vysvětlila pro České důchody mluvčí ČSSZ Jitka Drmolová.

--------

Takže ten trumbera se v roli ministra financí sám podílel na ořezání důchodů vysoko příjmových a poté byl tím upřímně zaskočen.

To je ale hurvajz.

4 1
možnosti
Foto

U Babiše se dá předpokládat, že neustále platí maximum sociálního pojištění. Porovná-li však výši svého důchodu s někým, který soustavně a zásadně platil minimum, rozdíl ve výši jejich důchodů nebude tomu odpovídat, protože schopní musí být solidární vůči neschopným a mnohdy i vychytralým.

1 0
možnosti
Foto

A tímto návrhem flastence Okamury by se to vylepšilo?

1 1
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,50
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz