Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mimochodem: nejspíš bude křičet i víc. Dnes Ukrajinci osvobodili poměrně velké území u Charkova. Místy postoupili o 50km.

4 0
možnosti

No tak. Ziegler, vy neznáte chartu OSN o Řadě bezpečnosti? Smutné.

0 6
možnosti

RuZZký Lavór,

bude zase vylitý, když se vyjádří na půdě OSN k zahraniční politice fašistického ruZZka a zajisté i přidá hlášku o zničení celého světa.

Zajisté ji zná p.Heřmane Hasíku, ale otázka je, zda ji zná fašistické ruZZko a tam to smutné opravdu bude.[UA]

1 0
možnosti

Jestli ono to není tím, že Rusko a Ukrajina spolu válčí bez vyhlášení války. Takže vlastně žádná válka není - tak proč jiné státy posílají zbraně Ukrajině, když není válka? Protiotázka: proč by neposílaly, když se Ukrajina kupodivu cítí ohrožena, nevím čím, když není válka. Mimochodem: Američani si taky odvykli vyhlašovat války, stačí, že bojují proti terorismu, když někde najdou teroristu, tak tam vlítnou, případně jen vystřelí nějakou raktu - a kupodivu není to válka!

2 5
možnosti

Jeden rozdil tam je a to velice podstatny! USA taky napadly (Irak) bez vyhlaseni valky, ale nikdy napadeny stat o kus jeho uzemi neokradly. Zato sovetske Rusko a i Rusko imperialni v kazdem pripade. vsechny sve sousedni evropske sousedy napadlo a nestydate okradlo! Nektere dokonce zlikvidovalo jako v r. 1940 a znovu r.1945 vsecky tri zeme pobalstke. Predtim si s Hitlerem rozdelilo Polsko, Nemci se se sveho dilu koristi museli po prohrane valce vzdat, Rusi drzi dodnes stejne jako okradlo Finsko o dva mesice pozdeji, I uloupenou finskou Karelii a finsky Arktik drzi dodnes, jsou tam rudne doly niklove. Rusko je nestydaty zlodej, to se o USA rict neda!

BTW, Rusko krade cizi uzemi i bez vyhlaseni valky, v r, 1939 Polsku valku nevyhlasilo a nyni pozaduje ukrajinske uzemi bez vyhlaseni valky. Zlodej zustane zlodejem tak ci onak!

4 0
možnosti

Typické pro lidské vnímání reality jsou paradoxy. Ano, dva bojující státy by mohly ukončit válku, ale neukončí, paradoxně, přestože oba chtějí mír - ale musejí vyhrát, takže nemohou. Je to smutné, ale bojovat se musí na Východě až dokonce, do posledního slovanského bratra. Pardon: Rusové mají v armádě i Neslovany, abych je neurazil.

0 6
možnosti
Foto

Copak, Rusko chce mír? ;-D

6 0
možnosti

Je to strašné, a ještě si násilník dovoluje napadat ty, kteří pomáhají bezdůvodně napadenému. Kam jsme to proboha dospěli? Tak drzí nebyli ani němečtí nacisté.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=791608

Ale no tak. Já vám říkám, že vám se ta adorace německých nacistů jednou vymstí.

Máte pravdu v jedné věci. Němečtí nacisté nebyli tak drzí, aby si někde stěžovali. Důvod? Neměli kde. OSN jaksi neexistovala a Společnost národů, která byla předchůdcem OSN už v roce 1942 ( kdy by mohl Áda vykřikovat, že pomoc Sovětskému svazu ze strany Západu ohrožuje světovou bezpečnost) neměla faktický význam.

Nehledě na tom, že o čem by mohl vykřikovat. Že si spojenci, se kterými je on ve válce (protože v roce 1942 byl už ve válce i s USA) navzájem pomáhají a posílají zbraně? No tak to je poněkud odlišná situace.

Problém je ten, že mícháte hrušky a jabka. Aby jste tuto situaci mohl porovnávat, pak by by nejen Ukrajina, ale i kupříkladu západoevropské státy, či USA musely být ve válce s Ruskem.

Asi chápu, co vás tak rozčílilo. To, že si agresor troufne vůbec někde stěžovat. Tomu rozumím, to chápu a pod to bych se vám i podepsal. Ale to srovnání je fakt mimo.

P.S. Když jsme u těch dodávek zbraní, já osobně spíše čekám, jak se v souvislosti s válkou na Ukrajině vyvrbí spor ohledně jihovýchodní části Kurilských ostrovů. Ono technicky je Japonsko s Ruskem (jakožto nástupcem SSSR) stále ještě ve válečném stavu a mám tušení, že Japonskou současnou Ruskou situaci (kdy mají vůbec problém si poradit s ukrajinskou armádou) využije k daleko ostřejšímu tlaku. A přece jen si troufnu říci, že japonské námořnictvo to ruské (pokud se budeme bavit o oblasti kolem Kuril, protože přes půlku světa tam nic Rusko nedovleče, tedy pokud si nebudou chtít zopakovat Tsushimu) kvalitou daleko překonává.

1 1
možnosti
Foto

Co jiného čekat od hordy zchlastaných ruSSáckých mužiků?

4 0
možnosti
Foto

Kdyby to nebylo tak strašný, tak by se z toho člověk uválel smíchy...

11 0
možnosti

Ano, toto je vrchol dlouholeté ruské demence přítomné ve všech myslitelných lidských činnostech, které se v Rusku za posledních minimálně sto let provozují. Vzděláním počínaje a celoživotním vymýváním mozků svých obyvatel konče. Mají nakročeno, naši "slovanští bratři".

8 0
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,70
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz