Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Někteří odpůrci EU ji nemohou přijít na jméno kvůli zákazu používání názvu "rum" u naší lihoviny z bramborového lihu, nebo "máslo" u pomazánky, a přitom jde o banality, které nakonec mají i své opodstatnění. Daleko horší (a smysl EU podkopávající) jsou právě plošná nařízení, která zasahují do suverenity členských států, ať už jde o minimální mzdu, nebo pokusy o kvóty na přijímání uprchlíků. Jak jsou tyto kvóty nesmyslné, se ukázalo po vypuknutí války na Ukrajině, kdy se z nás mávnutím proutku stali jedni z největších příjemců válečných uprchlíků a západoevropské státy, které nás ještě nedávno za naše postoje kritizovaly, se do nějakých kvót najednou nehrnuly.

1 0
možnosti
Foto

Je to vyhánění čerta ďáblem.

K řešení by mohly pomoct mé dvě poučky:

Každá koruna, která není podložena ekvivalentním hmotným či ideovým produktem, je inflační.

Pro chod podniku není tak důležité, kdo jej vlastní, ale kdo jej řídí.

.

Ovšem systém je už nastaven tak, že je použít nelze. Protože by to znamenalo odstavit od přísunu peněz lidi, kteří fungují jen jako paraziti.

Pokud by to někoho zajímalo, mohu odkázat na jeden zajímavý článek, který nedávno vyšel v Praktické elektronice.

1 0
možnosti
Foto

Řešení je jednoduché. Pro začátek bude stačit, když si europoslanci včetně své velké šéfové "Ursuly von der Layen" sníží svoje přehnaně vysoké platy o polovinu. Ať si to zkusí, živořit s půlkou. ;-O

0 3
možnosti

Hodně laciný argument.Rv

1 0
možnosti

Další, z nekonečné řady tupých - umělohmotných opatření EU. Patníky, které lemují cestu dobra. Důkaz proti "nesmyslnému tvrzení rodičů". Že se potomstvo má vzdělávat a usilovat o nějakou dovednost . Proč ?

Protože člověk, je zvláštním druhem zboží. Pojem, absolutně nedehonestující, naopak. Dříve či později, se ocitne na Trhu práce. A jako to neživé zboží. Tam se bude nabízet a ucházet. Kupec se bude zajímat a hodnotit. Jeho dovednosti, užitnosti a nenahraditelnost. Ta přirozená poptávka bude následně oceněna - Jeho mzdou. Ideál je jednoduchý. Je dobíé ovládat to, co neovládá ten druhý ...

Josef Středula je dobrý člověk. Nařízení EU nepochybně uvítá. Může dále inovovat. Tím, že průměrná mzda - důchody, budou vždy vyšší, jako je ten průměr. Pokud přidá usnesení Domu odborů? Stačí nařídit, aby se planeta započala ochlazovat. Záměr dobrý, vše podpořit demonstrací. Tak se vyřeší spousta problémů a bude nám lépe. Jak jednoduché. Vzdělávat se, makat a usilovat o nějaké sebezdokonalování se? Nesmysl, není nutné. Vyřeší to usnesení:-)

1 0
možnosti
Foto

Konstrukt minimální mzdy je typický pro státy, kde je povinné sociální a zdravotní pojištění, takže typicky dochází k jejímu zvyšování výhradně z důvodu naplnění sociálního a zdravotního pojištění. Nejde o podmínky zaměstnanců, i když je to tak prezentováno, jde výhradně o to, že sociální správa a zdravotní pojišťovny tlačí na zvýšení.

5 0
možnosti

Přesně tak. Jde o další,skryté zdaňování. Takové mazané,když se tedy daně nezvyšují. Prostě lépe bude a zítra se tančit bude všude ... :-)

3 0
možnosti

Překvapujete. Doteď jste razil styl, že kdo jakkoli kritizuje EU je automaticky rusofil.

0 2
možnosti

Ale kdeže, už jsem tady opakovaně kritizoval EU, např. za její politiku k Izraeli.

1 0
možnosti

No hlavně jestli budou za tu minimální mzdu někteří lidé zaměstnatelní.

1 0
možnosti
Foto

Copak můžete dát manažeru minimální mzdu? ;-D

0 0
možnosti
Foto

Celá politika je neustálým bojem mezi klasickými levicovými a pravicovými idejemi. Bohužel stále populističtější a ještě se smrtelně rostoucími progresivistickými tendencemi na západě. Pochopitelně, do tohohle by se fakt EU plést neměla.

7 0
možnosti

Poslouchal jsem večer na ČT24 Hampla a ten mluví na rovinu: stát je zadlužený a už se z toho nemůže vyhrabat, protože politici nechtějí zvyšovat daně a ani nechtějí šetřit. Vzpomeňme milého Andere, jak rozfofroval během kovidu asi 3000 miliard, přičemž klidně zastavili na řadu měsíců ekonomiku - byl to šílený úkon, ale všichni to schválili, že je to OK. Teď se zas bude vyhazovat za energie a modernizaci armády---výsledek-dluh už nikdy nikdo nezaplatí.

0 2
možnosti

opravuji: Andreje - 300 miliard

0 0
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,69
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz