Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jen aby Putin v Kremlu u toho svého dlouhého stolu náhodou nedospěl k názoru, že ruská menšina v České republice je utlačovaná a diskriminovaná.

0 0
možnosti
Foto

Protest proti mobilizaci je hodně slabé. Protest proti Putinovi je na nic. Rusko potřebuje DEMOKRACII, ne protesty. Svobodné Rusko se musí rozhodnout a ustavit demokratickou vládu, z nutnosti zatím v exilu. Jako Masaryk s Benešem a Štefánikem. Opozice se musí osamostatnit. Neviset na Putinovi. Vystupovat samostatně mezinárodně i vnitrostátně. Ne se nechat zavírat a trpět, ale budovat nový stát. Být putinovcům jednoznačným soupeřem.

0 0
možnosti

Cože to?

Víte, nápad je to zajímavý, má ovšem několik velkých ALE.

Jednak, Svobodní Rusové je neformální organizace, která "pouze" sdružuje ruské občany žijící u nás a kteří nesouhlasí s režimem Vladímira Putina. Nic víc, žádné jiné pravomoci nemají.

Za druhé, byť samozřejmě prezidentské volby v Rusku tehdy provázelo tolik skandálu, že se dá s úspěchem pochybovat, že Putina volilo tolik lidí, kolik získal procent hlasů, tak bohužel všechny země berou Putina jako právoplatně zvoleného presidenta.

Na to, abyste mohl udělat exilovou vládu a ta měla vůbec nějakou váhu by vás musela uznat alespoň většina demokratických zemí, což mám obavu že se nestane.

Víte, to co navrhujete je utopistická myšlenka, která je v současné době neproveditelná.

P.S Nehledě na to, že tam máte tak trochu chybu. Masaryk s Benešem a Štefánikem nevytvořili exilovou vládu, vytvořili prozatímní česko-slovenskou vládu a byla to také naprosto jiná situace, kdy byla vytvořena vláda státu, který prozatím formálně vlastně neexistoval.

0 0
možnosti

Ruští špioni si demonstrující Rusy nafotí a příbuzné v Rusku mobilizují.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Jinak pane Zieglere, pokud se bavíme o moderních vojenských dodávkách, neřekl bych, že zrovna F-16 by byl výkřik poslední techniky.

Samozřejmě záleží na verzi, ale že by na Ukrajinu šel Block 70 o tom si dovolím lehce pochybovat, Block 52 je přece jen už starší.

Tam je spíše škoda, že zřejmě nehrozí, aby USA alespoň zapůjčili F-18 Superhornet, včetně verze pro elektronický boj EA-18G Growler. To si dovolím říci, že by byly rozhodně zajímavější dodávky.

ČR by mohla na Ukrajinu expedovat Bren 2, který má výhodu, že může střílet jak náboje 5.56 mm NATO, tak po výměně hlavně i staré sovětské 7,62 mm. Což by dle mého ukrajinské armádě zlehčilo logistiku.

0 0
možnosti
Foto

J49o23s85e22f 83B66á21r75t41a

23. 9. 2022 17:16

A Češi proti Fialovi.

2 5
možnosti

A také proti Babišovi a Okamurovi. :-)

5 2
možnosti
Foto

Kolik z těch rusáků, co budou protestovat, sem poslal Putler?

Já už rusákům úvěřím jenom tehdy, až toho zločince odstraní. Zatím mě vždy zklamali, a to do toho nepočítám hokej.;-)

3 1
možnosti

Souhlas, ale já do toho počítám i hokej - co vždy dělali, když neměli zlatou...

3 0
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz