Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Od roku 2014 se průměrný plat ve veřejném sektoru zvedl o 59 procent. Průměrná mzda v soukromé sféře vzrostla o 37 procent. Státní zaměstnanci v roce 2021 měli plat o 5 000 vyšší než úředníci v soukromé sféře. Za Babiše počet státních zaměstanců vzrostl o 40 tisíc.Objem prostředků na platy za čtyři roky vlády Babiše vzrostl ze 166 miliard korun na 235 miliard. Babiš sypal peníze státním úředníkům v době, kdy byla ekonomika zavřená státní úředníci byli doma za plnými plat a s veškerými požitky. To si získal chlapec Babišův voličů a zadělal na inflaci.

5 0
možnosti
JL

Vazeny pane Kindle. Je treba take uvedomit ctenare, duvod AB, proc si mohl dovolit to zvyseni statnich zamestnancu. Prene vsak, kde vzal na to penize? Kdo mu je dal? To je ten duvod vzniku ANO, to je ten duvod AB cesta v politickem boji a nejvice, to je cesta a moznost zvyseni prijmu sveho holdinku v Cechach,

Totiz "Koalice s jeho vedenim, ma VSECHNY penize Ceske republiky po dobu sveho mandatu, v rukou"!!!! On rozhodoval cele ctyri roky co s nimi udela. Nejhorsi je, ze je to vse podle Ustavy. Zde je ta "dojna krava" vsech minulich predsedu a vlad od roku 1989.

0 0
možnosti
JZ

Oblíbeným hitem poražených bývá, že Senát je zbytečnou institucí. :-)

13 0
možnosti
Foto

Babiš z příjmů daňových polatníků se vytvářel renty a ty nabízel priviligovaným klientům ( státní úředníci, důchodci, nezaměstnaní a tak dál) Takoví klienti si renty udržují tím, že volí ty, kdo jim je přidělují.

5 0
možnosti
Foto

R63o37m87a90n 41K91o73z48e88l

3. 10. 2022 23:26

Tak současná vláda zacílila na rodiny s dětmi a zapůsobilo to, 5 tisíc Kč těsně před volbami. Důchodcům a státním zaměstnancům se přidává nadále a jak si mohl Babiš předcházet nezaměstnané? Výpočet podpory v nezaměstnanosti se přece nemění, pořád je to určité procento z předchozího příjmu a životní minimum se zvýšilo, ale to za každé vlády, i současná vláda chystá zvyýšení od ledna. Nezaměstnaných bylo za Babišovy vlády nejméně za 26 let a dlouhodobě nezaměstnaní volit spíše nechodí, shodují se na tom členové volebních komisí.

0 0
možnosti
Foto

Ale, jak víme, podělat někomu život umí i stát. Zvláště, když nectí zákony a předstírá fungující právní stát.

A teď trochu sarkasmu. Kdo se postaral o pana Redla, když se bál, že si možná podělal život? Stát. Dal mu papír s kulatým razítkem soudního znalce.

Politici asi nezneužívali štědrosti duševně nemocného Redla, když se nechali sponzorovat. Takže se o ně postaral Redl v součinnosti se státem? Skoro to tak vypadá. :-)

2 0
možnosti
JR

J32a96n 65R92á62ž

3. 10. 2022 12:07

S potěšením musím konstatovat, že jsou výroky pana "Z", se kterými stoprocentně souhlasím. A tím je i tento v článku:

V každém případě volby jsou jenom volby, ať dopadnou jakkoliv. Kdo z jejich výsledků dělá přehnané závěry, je slaboch, který se opírá o druhé a neumí si poradit se svým životem.

R^

5 0
možnosti
JZ

Aby bylo jasno, uznávám, že jsou lidé, kteří se ocitnou v problémech bez vlastní viny. A takovým by společnost měla pomoci vrátit se do normálního života.

4 0
možnosti
JR

J22a93n 21R82á28ž

3. 10. 2022 12:33

Stále dokola a dokola všude při debatách o sociální politice státu připomínám myšlenku Fridricha Erharda , kterou jsem v roce 1990 slyšel od tehdejšího šéfa německých odborů IG METALL a utkvěla mi v paměti jako mustr, podle kterého by se měly řídit i české vlády.

"Stát je povinen se postarat o každého, kdo se z objektivních důvodů o sebe nemůže postarat sám, aby neupadl do chudoby" Pochopil jsem to tak, že se má vláda postarat jen(!) o toho., kdo objektivně nemůže a není jeho povinností se starat o toho, kdo se programově odmítá postarat o sebe sám.

Erhardova myšlenka se stala nosnou ideou tak zvaného Německého hospodářského zázraku i důvodem proč bez ohledu na to, jestli byli u vlády Křesťanšti demokraté nebo socialisté, byl v Německu udržován sociální smír. Zlobím se, že tento postup státu u nás zaveden není a se svou sociální politikou naše vlády létají z jednoho extrému do druhého.

O ty, kdo padnou na dno vlastní vinou se mají starat charitativní spolky, ale není to úkolem státu.

9 0
možnosti
PN

P92e76t26r 53N40e24d38v19ě56d

3. 10. 2022 11:32

Vcelku normální blog, ale ten konec? Když Vás nikdo nepochválí, tak se pochválíte sám.....:-) To jste okoukal od K5, nebo ona od Vás?

0 0
možnosti
JZ

Já se nechválím. Popisuji, jak by to mělo být. Hodně lidí je zkaženo socialismem, chodí s nataženou rukou a myslí si, že stát je zaopatřovací ústav pro neschopné. Nikoliv.

10 0
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,67
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz