Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V žádném případě nemůžeme následovat zemi, jako je Rusko. kde vládnou mafiánské gangy a kde není dobré se pohybovat v blízkosti oken. Kdo by po tom toužil, není normální.

0 0
možnosti

Typická mantra zastánců Ruska, muslimové jsou prý v Rusku umírnění. Houby s octem. I v Rusku se dějí teroristické útoky a celkově zločinnost v Rusku je vyšší než v západních zemích, což dokazují statistiky.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Oblíbená mantra zastánců "svobody slova". Proruské a kolaborantské výroky nazývat "jiným názorem".:-/

2 0
možnosti

Muslimů je v EU málo, protože v Rusku je jich víc, to je teda konstrukce.

1 0
možnosti

Rusko pro nás určitě není civilizační alternativou.

Je ale otázka, zda má být pro nás civilizační alternativou nastupující liberálně bolševická totalita, která si nepokrytě činí nárok určovat co je a co není pravda, co je a co není ta správná demokracie, kdo je a kdo není ten správný demokrat. Moderní liberálové (se skutečným liberalismem však nemajících nic společného) zcela nepokrytě hodlají regulovat všechno a všechny, každý aspekt našich životů, zavádějí systémy tvrdé kontroly nad našim konáním i myšlením, znovu u nás zavádějí cenzuru, udavačství, donašečství, pronásledování a ostrakizování všech ideových protivníků. Vedou nás zkrátka ke stejnému odpornému systému, kterého jsme se v listopadu 1989 zbavili.

Jedinou civilizační alternativou je pro nás svobodná pluralitní společnost, respektující pluralitu názorů a skutečnou demokracii, která není křivena či przněna různými ideologickými doktrínami (podle nichž se pak tato mutace či parodie na demokracii nazývá demokracie moderní, lidová či liberální).

0 0
možnosti

J13a48n 68M69a35r17e98k

6. 1. 2023 1:15

Nic nového pod sluncem Skutečná demokracie na světě za nějakých 7000 let historie trvala něco přes dvě stě let. (Doložit to dokumenty nemohu)

1 0
možnosti
Foto

V roce 2015 Ruský prezident Vladimir Putin se ve středu Moskvy se zúčastnil slavnostního otevření chrámové mešity, za více než čtyři miliardy korun. Jedná se o největší islámský chrám na starém kontinentu.Kromě Putina na ceremonii tehdy promluvil i turecký prezident Erdogan a palestinský vůdce Mahmúd Abbás. Chrám má rozlohu 19 000 čtverečních metrů, takže pojme až 10 000 věřících. Kupoli chrámu pokrývá tenká vrstva zlata.

1 0
možnosti

Zvenku by to mohlo vypadat, že v Rusku jsou lidé schopní tolerantního soužití a různost víry nevede k radikalizaci (respektive Ruský stát si s radikalizací dokázal poradit) - to jste ale asi zmínit nechtěl ;-D

0 1
možnosti
Foto

Za 15 let bude téměř třetina ruské populace vyznávat islám, předpověděl velký muftí Ruska s odvoláním na demografické trendy. Nyní v Rusku žije mezi 14 až 20 miliony muslimů, což představuje zhruba až 14 procent ze 146,8 milionu obyvatel Ruska. Arcibiskup Dmitrij Smirnov z ruské pravoslavné církve řekl, že v roce 2050 tu nebude žádný Rus,“ „Rusové skončí do roku 2050. Tady budou žít úplně jiné národy: Čečenci, Ingušové, Arabové,“ rodí více dětí a to až 8.

2 0
možnosti

Klasická zieglerovina, kde autor splétá a plácá páté přes deváté. Např. ty muslimy na západě Evropy a v Rusku. Propočty dělá zcela mechanicky, bez jakýchkoli propočtů.

Předně, ti muslimové v Rusku nejsou migranti, ti tam žijí celá staletí a celá staletí jsou součástí Ruska. Jejich jazykem je ruština. Jsou to sice muslimové, ale zcela integrováni do ruské společnosti, navíc bydlící koncentrovaně v muslimských regionech Ruska.

Rusové to udělali optimálně: tam kde žijí muslimové, ať jim vládne muslim a ať se řídí i muslimskými zákony. Rusko má dlouhou tradici autonomních území a republik, a např. Čečensko má svého vlastního prezidenta.

Navíc, muslimové v Rusku přesně vědí, co mohou a co je již přes čáru. Ruská úřední moc si dokáže velice rychle udělat pořádek, když je třeba. Na rozdíl od no-go zón na Západě.

Dřív nebo později si budem muset vybrat, zda si necháme poroučet od muslimů v západní Evropě nebo od Rusů. V dlouhodobém horizontu žádná třetí cesta není. Otázka nestojí, zda být bohatý a zdravý nebo chudý a nemocný. Na to je snadná odpověď. Ale zda je lepší být bohatý a (kulturně) nemocný nebo chudý a zdráv.

5 4
možnosti

Váš příspěvek je opravdu oříšek.

Pan Ziegler provádí propočty bez jakýchkoliv propočtů, muslimové v Rusku jsou zcela integrováni, navíc bydlí koncentrovaně v muslimských regionech.

Šlo by to nějak přeložit?

2 0
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,49
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz