Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J71a43n 27K41o37z24á24k

25. 1. 2023 23:57

Tak ať vláda zvedne minimální mzdu a bude tolik řevu od podnikatelů, že budete čumět. Na Primě byl frázovitý Pavel ubohej.

0 1
možnosti

Vláda už zvedla minimální mzdu a na Primě Pavel nad Babišem jasně vyhrál. :-)

0 0
možnosti
Foto

Když tam ti lidé pracují, tak jim to nejspíš vyhovuje ze všech možných řešení.

Na druhou stranu v kontextu s tím co Babiš tvrdí jako politik a ještě chce moralizovat, měl by jít ostatním příkladem.

0 0
možnosti

P40e13t89r 45N56e81d68v87ě92d

25. 1. 2023 18:23

Lidé si prý mají být rovni. Proč ne, ale rovni v šancích, nikoliv v uměle a násilně vytvořené majetkové rovnosti. To je nesmysl. Někteří lidé jsou vysocí, jiní zase malí, někteří jsou silní, jiní hubení, někteří jsou vlasatí, jiní mají méně vlasů. Tak to zkrátka je a chtít nastolit rovnost v těchto aspektech, je nesmyslem. Stejně tak je ovšem nesmyslem chtít po lidech majetkovou rovnost. Někteří jsou holt bohatí, jiní chudí. Tak je to dané Bohem nebo pro ateisty přírodou. Je možné si vybrat.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785474

Kdopak to psal?

Zdá se, že největší chucpe je Váš dnešní blog.

5 2
možnosti

Na rozdíl od Babiše netvrdím, že jsem sociálně cítící. ;-D

0 0
možnosti

Líbí se mi slet koblihářské úderky. :-)

0 0
možnosti

Mimochodem dneska v diskusi na Novinkách se Babiš prakticky odrovnal sám a prohrál si volby. Kdo to nechápe, nechápe nic.:-)

0 0
možnosti

Do Vodňan si zajedu zítra. :-)

0 0
možnosti

P33e68t18r 90D65r27a74p92a38l

25. 1. 2023 15:56

Každá diskuze o minimální mzdě skončí na brekotu hospodářské komory a podnikatelů, že těch pár stovek navíc by způsobilo kolaps ekonomiky. Chcete zatnout Babišovi tipec, neni nic snadnějšího než uzákonit minimální mzdu na 30 tisíc a Babiš půjde žebrotou. Koalice na to v parlamentu má pohodlnou vetsinu

4 0
možnosti
Foto

;-DMožná by si tím politici i pomohli, těžko by tím však snížili inflaci. Spíše naopak;-)

0 0
možnosti

Chjo, mně to tak baví ;-D

Ještě před zhruba pěti měsíci si pan Ziegler stěžoval, že EU chce nařizovat výši minimální mzdy (s poznámkou v blogu, že "Minimální mzda je podle jeho názoru zbytečným nástrojem k omezování podnikatelů.") a teď se diví, že někde tu minimální mzdu nabízejí. Dokonce ani názor, že podnikatel by měl své zaměstnance platit tak, aby jim mzda zajistila důstojný život se mu nezdál tak jednoduchý.

Nehledě vlastně moc nerozumím, co se mu na těch penězích nezdá, protože za prvé, každý má přece možnost se snažit a vydělat si více (a přece nechce být jak EU a určovat, kolik má zaměstnavatel nabízet) a za druhé, i tak to přece budou pěkné peníze, protože tady žádná bída není a třeba v takových Českých Budějovicích "lidé brázdí obchodní centra s přeplněnými nákupními vozíky a fakt nevypadají na to, že by třeli bídu s nouzí."

Ano, mezi námi je to málo (zvláště na Prahu), ale že zrovna panu Zieglerovi to najednou vadí, to žasnu. Za druhé, vzhledem k tomu, že jde o třísměnný provoz (a počítám, že vzhledem k tomu, že jde o pekárnu, tak se bude jednat i o práci v sobotu a neděli), tak ta mzda je nesmysl. Protože v tu chvíli za prvé nastupují zákonné příplatky a ne, nehrozí, aby v případě třísměnného provozu dotyčný bral to, co je v inzerátu zmíněno. Ovšem to by pan Ziegler (kdyby se aspoň trochu zajímal o to, jak se inzeráty píší) mohl vědět. Stejně jako by si mohl všimnou poznámky v inzerátu, že práce je vhodná pro cizince.

Ano, z mé strany je to chucpe jednání firmy, ale opravdu se divím, že zrovna pan Ziegler najednou bojuje za vyšší plat zaměstnanců....jestli ono to nebude spíše jen tím, jaká firma to nabízí že?

Jen tak mimochodem:

https://www.pracomat.cz/prace/26761540782-pomocni-delnici-ve-vyrobe

https://www.pracomat.cz/prace/26724640721-ostatni-pomocni-pracovnici-ve-vyrobe

Jo, já vím, že ČB nejsou Praha, ale i tak jsou to žebrácké peníze.

9 1
možnosti

Ano, já své názory neměním. nicméně Andrej Babiš se chvástá, jaký je sociálně cítící kapitalista, tak jsem mu to jenom připomněl.

0 4
možnosti
Foto

R87o10m83a92n 89K67o92z61e62l

25. 1. 2023 15:22

Pak je zvláštní, že nikdy nebránil zvyšování minimální mzdy. Jeho vláda pravidelně minimální mzdu zvyšovala, vždy bylo moc křiku od pravičáků, jak to povede k propouštění a k nezaměstnanosti, Babiš to neříkal nikdy.

6 0
možnosti
Foto

To je od něj jen pragmatismus, nic víc.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3311
  • Celková karma 26,78
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz