Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J10o30s37e80f 19N42i88k57l

7. 2. 2023 10:45

Třicet let tlučete lidem do hlavy, že Rusko je zlo, mužici co hlastají samohonku, dvacet let jsou permanentně před hospodářským krachem, nedokáží pořádně nic vyrobit, sankce je zničí, vše co je ruské je špatné, jsou zaostalou rozvojovou zemí s mizerným zdravotnictvím a školstvím, dělíte Rusy na špatné a slušné, každý sportovec zobe doping, jsou před krachem a o no pořád nic. Je potřeba pořádně přitvrdit. A pořád se jich NATO bojí? Jak je to možné?

1 3
možnosti
Foto

Pane Nikle, co k nám z této země kdy přišlo dobrého?

1 0
možnosti
LU

Mohlo by sa to skúsiť s ruskými občanmi v celej EU podľa vzoru USA počas druhej svetovej vojny.

"120 000 amerických občanov japonského pôvodu bolo v rokoch 1942 až 1946 zavretých v desiatich koncentračných táboroch rozmiestnených po USA. Dialo sa tak na základe strachu, že Japonci (veľmi známi svojou národnou hrdosťou) sú len figúrky nastrčené japonskou vládou, ktoré majú špehovať a poškodzovať USA zvnútra.

Zadržiavali ale v zlých podmienkach veľmi veľa ľudí, ktorí zo dňa na deň stratili všetko. Tábory boli kruté už len preto, že keď boli japonskí obyvatelia po vojne prepustení, ich majetok bol už dávno rozkradnutý, zdevastovaný. Museli teda začať úplne odznova."

Nenávisť je údel okupanta.

Nenávisť bola na Nemcov, Američania a juhovýchodná Ázia nenávidela Japoncov...

Ruská mentalita nepotrebuje aby ich ostatné národy milovali, ale aby sa ich báli.

0 0
možnosti
LC

Pane Zieglerem, mohl byste naznačit, jak budete/budeme rozlišovat ty slušné Rusy od těch neslušných?

5 0
možnosti
JZ

Tak první republika dokázal rozlišit slušné Rusy a Němce od těch neslušných.

1 0
možnosti
JKV

To máte těžký. Jejich národní sport je lež a lžou nejen nám, ale i sami sobě. Je to podobné jako když o azyl žádali naši spoluobčané v Kanadě nebo Velké Británii. Těch báchorek co vzniklo... A nakonec nám byli s díky vráceni a víza byla zavedena pro všechny Čechy.

2 1
možnosti
JZ

Ano rusáci lžou, Rusové nikoliv.

0 0
možnosti
Foto

Rusy nemusím,slušnejch jsem jich poznal málo a Putin je nebezpečnej člověk.

Ale přesvedčovat denně sebe a všechny okolo, to považuji za paranoiu.

4 3
možnosti
JZ

Paranoidní jsou šmíráci. Píšu pro lidi, kterým se to líbí. Komu se to nelíbí, nemusí moje blogy čìst.

0 0
možnosti
LT

Obávám se pane Zieglere, že pro mnohé to tak jednoduché a logické není.

Ano, já v tomto s vámi souhlasím, ovšem pro některé je problém rozlišit ukrajinštinu od ruštiny (a ano, byly incidenty z počátku války, kdy ukrajinsky mluvící byli považovány za Rusy a taky s nimi bylo špatně nakládáno) a pak jsou tu lidé, kteří hlásají, že Rusové (jakkoliv smýšlející) tu nemají co dělat, mají se sebrat a vypadnout.

A já mám obavu, že tady bude problém. Ty hlasy se měly krotit hned na začátku, což se nepodařilo. Nyní to dospělo mnohdy do chvíle, kdy mnohdy poukázat na to, že je zapotřebí Rusy rozlišovat si od mnohých vyslouží okamžitě nálepku proruského švába.

A věřte mi, že kdejaký "hrdina" který by zmlátil ruskou ženu prchající z Ruska před pronásledováním, by byl mnohými vyzdvihován jako bojovník se zlem a sepisovaly by se petice, aby nebyl trestán. A raději bych nerozebíral, co by přáli dotyčné.

Ano, můžete psát blogy jak bude chtít, ovšem já se bojím toho, že na obou stranách jsou fanatici, které nic (krom tvrdého potrestání zákonem) nezastaví.

Možná se pletu a lidé si to uvědomí. Vlastně ani nevíte, jak moc bych se chtěl plést.

4 0
možnosti
RJ

Jenže narativ "Rusko potažmo Rusové" jsou zlo byl už vypuštěn. Mnohdy z úst vrcholných politiků. Trestá se předsudečná nenávist vůči Ukrajincům, ta samá vůči Rusům je odkládána. Orgány činné v trestním řízení nekonají nebo bagatelizují.

0 2
možnosti
Foto

R^Slušní lidé musí slušným lidem pomáhat, jinak zvítězí neslušní. Nenávist zatemňuje mysl. Dovolte mi Putinem, Mevěděvem, Lavrovem a jim podobným alespoň opovrhovat.

6 0
možnosti
MP

Slovo nenávist a s ním spojená odpudivá emoce nepatří ani do slovníku, natož do mysli slušného člověka.

7 0
možnosti
JZ

Ano, chápu, tak by to mělo být, ovšem tolerance ke zlu není možná.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS