Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lidé si demokraticky zvolili prezidentem opět bývalého komunistu. Štrougal byl také bývalý komunista.

Tedy vyjadřovat se záporně o bývalých komunistech by mohlo být bráno jako popírání demokratických voleb prezidentů, jak vidíme, lidé demokraticky chtějí bývalé komunisty, dokonce opakovaně.

0 0
možnosti
Foto

Dnes se o něm píše v MF. Ve druhé polovině 80, let se pokoušel o reformnější kurz KSČ. Byl za to odstaven od funkcí ve straně a sesazen i z čela vlády. A to byly už uvolněné časy. Co by ho asi tak potkalo, kdyby v 60. letech zakázal střelbu na hranicích? Šel by buď do blázince nebo lochu a střílelo by se dál.

0 0
možnosti

Nikdo ho nenutil, aby se cpal do vrcholných stranických funkcí.

1 0
možnosti
Foto

J19a49n 47K31o69z13á15k

7. 2. 2023 22:17

Samozřejmě karma. Myslím, že v dnešní době(kdyby byl mladší) by po řádné omluvě o své neznalosti mohl kandidovat na prezidenta.

3 0
možnosti

Vazeny pane Jane Zieglere. Dekuji za clanek o vzpomince z poslednich "nohsledu" byvaleho rezimu. Krasny vek. Stejne jak ten pan Jakes minuly rok.

Zde se mi mihla otazka, zda vice podobnych cinitelu jeste zije. Jak se cesky narod o ne stara a staral i po skonceni toho ukrutneho rezimu, ktery nastavili celemu narodu.

Citim se trochu ochuzen o spravedlivost, kterou jsme pri skonceni roku 89 neudelali. Postaveni KSC dat "mimo zakon" a jednat se cleny jako z zlocinecke organizace. Od urcite pozice, postavit cleny pred soud a spravedlive podle postaveni odsoudit a nechat je pracovat na vylepseni potrebne republiky.

Ty z vedeni (ustredniho vyboru) odsoudit dozivoti. Myslite, ze by to bylo krute?

S prirovnanim me "zlocinecke minulosti" podle stejneho rezimu (18 mesicu nepodminecne za prekroceni doby byt v cizine dele jak 4 dny a duvodem odebranim moznosti statu mit z mich dvou synu vojenske ochrance socialismu), stejny rozsudek mohl se vztahovat i na tyto obcany. V dobe 68 roku, Jachymov jiz nebyl tim mistem ve vykonani rozsudku, tak doly v Ostrave urcite by byly tim novym domovem pro mnoha.

Neudelali jsme to. Snazili jsme byt spravedlivejsi. Osobne i s manzelkou, jsme to ochuceni o spravedlnost prijmuly jako nutnost uzavrit cely ten cas utlaku jako civilizovani lide. Jenze....??!!

Jeste dnes jsou zde NOVi debylove, kteri se nestiti stat na strane te zlocinecke organizace. Jmena si kazdy muze domyslet. Vypada to, ze i dnes neni pozde tu zlocineckou skupinu postavit mimo zakon a mit tuto cast zakona v Ustave. .

1 0
možnosti

Na tom jeho požehnaném věku má jistě velkou zásluhu i život bez jakéhokoliv stresu, kdy se z výšin svých funkcí díval na to, jak za něj makají jiní. K tomu, aby si udržel své koryto, nemusel absolvovat žádné vysilující volební kampaně. A všechno to jistila špičková lékařská péče v Sanopzu.:-/

6 0
možnosti

Štrougal byl zcela stejný zmetek jako ostatní soudruzi ve vedení státu.

8 0
možnosti

a to jako tam nahoru? nene! ani za 1000 let v očistci ne!

4 0
možnosti
Foto

Tak ona bude ve výkonu postpozemské spravedlnosti dost tláča, řekla bychR^

0 0
možnosti
Foto

Jako celá nomenklatura. Karma, Jene:-)R^

10 0
možnosti

Děkuji Jaroslave.

1 0
možnosti
Foto

Trefná karma. Je s podivem, že Štrougal kolem sebe vytvořil legendu o tom, že je vlastně takový „hodný strejda.“ Přitom nic nebylo dál od pravdy.

10 0
možnosti

Děkuji Martine.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS