Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

No a tento blog může být vlastně odpovědí na naštvanou otázku jedné m(M)oudré paní, která se tu před časem rozčileně ptala, co vlastně ten Zelenskyj dělá, že ho všichni obdivují. Možná ale tenkrát měla jen slabou chvilku... :-)

10 0
možnosti
Foto

Ano, tak se má chovat vůdce napadené země. Přesný opak toho skřeta z KremluR^

16 0
možnosti
Foto

Skoro bych se i vsadil, že V. Z. dopadne po Velké vlastenecké jako Churchill po 2. světové.

1 0
možnosti
PL

P16e15t29r 33L32o20r14e35n43c

15. 2. 2023 19:05

Už aby to bylo. ;-)

Churchillovi se to stalo po VYHRANÉ válce.R^ [UA]

Tak pane Bicero, ať se Vám to splní!

A běžte na golf...

4 0
možnosti
LT

Takový příměr z české komunální úrovně. Jeden starosta neustále objíždí ministerstva, kraj, a shání peníze. V obci jsou pak opravená škola, moderní domov seniorů, nová hřiště atd. Druhý starosta jenom sedí na úřadě, drží se za hlavu, naříká nad tím, jak je svět nespravedlivý, a výsledkem je upadající obec na odpis.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=798156

Hm, nezažil jsem starostu, který by JEN seděl na úřadě. A finance nejsou nekonečné, takže pokud jedné obci dám, pak se stane, že na druhou nezbyde. Koneckonců takový příměr z české komunální úrovně. Jeden starosta má známé a tak dokáže pro svou obec sehnat co se dá. Druhý pak jen poslouchá to, že peníze tento rok nejsou, možná příští a to lítá ještě víc, než ten první. A ačkoliv to zní jako parafráze na vás pane Zieglere, tak i tohoto jsem byl svědkem.

Ukrajina má to "štěstí", že je napadena Ruskem. Troufnu si říci, že kdyby to udělal jiný stát, tak po Ukrajině neštěkne ani pes. Je to hodně nadnesené, ale je to tak. A věřte mi, že kdyby nešlo o Rusy, tak by jste viděl kolik současných internetových "bojovníků" za Ukrajinu by v té chvíli tvrdilo, že stejně jsou "úkáčka" stejná verbež jak "rusáci...pardon, ruSSáci".

A kdyby se rozhodlo na Ukrajinu zaútočit Turecko, tak už vůbec by vůbec nikdo nehnul ani prstem. Pravda, Turecko "naštěstí" nešilhá po Ukrajině, v rámci svých nových hranic si chce ukousnout "jen" část Řecka, Bulharska, Sýrie a Íráku. A věřím, že začne těmi dvěma posledními, protože to si může být u Evropy jistý, že tam námitky ze strany obyvatel států ve většině případů nebudou.

3 7
možnosti
JZ

Tak já znám starosty schopné a méně schopné, tak, jak ej tomu i v jiných povoláních. A na kdyby se nehraje. Jak říkal můj spolužák na střední ze Slovácka, "tož, kdyby naše stařenka měly gule, tož by byla stařeček.

7 0
možnosti
Foto

Je to tak. Za mě je to hrdina.

11 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,67
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz