Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

S blogem souhlas R^, až na jedno vyjádření.

Souhlasím s vyplácením odměn zdravotníkům za covid, protože šlo o mimořádný výkon. Nesouhlasím ale s plošným navýšením jejich platů. Za prvé - po skončení covidu (doufejme, že během 1-2 roků) již jejich platy je politicky neprůchodné je snížit na původní úroveň a za druhé - navýšení platů by se týkalo například i zdravotního personálu, na jehož práci neměl covid prakticky žádný dopad (psychiatrie, rehabilitace, dietologové apod.).

U hasičů, policistů, vojáků totéž - mimořádné odměny těm, kteří se podíleli na zvládání covidu, ale jejich platy nenavyšovat...

0 0
možnosti

Dobrý den pane Zieglere, nerad to říkám, ale tahle vláda si větev značně nařízla svým loňským paktem s ANO o zrušení superhrubé mzdy, a nerad spekuluji o tom, že s tou hovadinou souhlasila v představě, že volby Babiš stejně zase vyhraje a oni se pak budou mít do čeho strefovat. Volil a kroužkoval jsem Starosty v naději, že přestane zadlužování dalších generací - a když dnes babišovci jásají nad přešlapy téhle vlády, měli by, příkladně, stáhnout ocasy při připomenutí, že Babišova vláda na podzim ořízla příspěvek rodinným pěstounům s oddůvodněním (ANO poslance Juchelky), že je přirozenou povinností ascendentů (předků) starat se o descendenty (potomky). Že přidala dobrovolným pěstounům je jistě chvályhodné, ale na ty prarodiče se tím vyéééfuj! Prarodiče v důchodu mají obvykle příjmy podstatně nižší než krkavčí rodiče v produktivním věku, a je to příkladné ničení budoucnosti nových generací. Doufám, že naše nová vláda tuhle hovadinu hodnou Drábkova ministerstva asociální péče neblahé paměti, v dnešní gesci lidovce pana Jurečky, bryskně napraví. A když šetřit už na platech, tak solidárně a proporcionárně u všech, ať se to soudcům, či jiným funkcionářům se zaslouženými platy cca ke 100.000 měsíčně, líbí či nelíbí. Téhle mojí vládě k tomu přeji odvahu a úspěch! ;-)

0 0
možnosti

Zaměstnacům utáhneme kohoutky a necelou miliardu už přibližně za měsíc česká vláda uvolní pro podnikatele na nákup elektromobilů. Jde zatím o vůbec největší dotační program, na který dosáhnou tentokrát nejen firmy, ale i živnostníci.

;-D

0 0
možnosti

Ale největší sranda je ta poslední věta: "Držíme jí pěsti, ať vytrvá a neustoupí nátlaku ulice."

Říká ten, který tu tleskal těm komediantům na čele s Minářem a Rollem. ;-D;-D;-D

4 0
možnosti

Fialova vláda robí presne to, čo každá iná vláda pred ňou, takže si žiadnu chválu nezaslúži. Personálne obsadenie je tak tragické, že už som zaznamenal prvé povzdychy "zlatý Babiš" aj od jeho zaritých odporcov a nevoličov.

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

P79e73t36r 70Č90e48j42k53a

11. 1. 2022 16:42

Průměrný plat vs. průměrná mzda dle kvalifikace a rozložení dané kvalifikace na celkovém počtu zaměstnanců:

VŠ ve platové sféře: 52 872 Kč (30,8 % zaměstnanců) / VŠ v mzdové sféře: 60 841 Kč (15,1 % zaměstnanců)

VOŠ + Bc. v platové sféře: 44 987 Kč (11,4 % zaměstnanců) / VOŠ + Bc. v mzdové sféře: 44 882 Kč (4,8 % zaměstnanců)

SŠ s maturitou v platové sféře: 39 854 Kč (37,9 % zaměstnanců) / SŠ s maturitou v mzdové sféře: 36 705 Kč (35 % zaměstnanců)

SŠ bez maturity v platové sféře: 29 021 Kč (14,2 % zaměstnanců) / SŠ bez maturity v mzdové sféře: 29 846 Kč (35,4 % zaměstnanců)

základní a nedokončené v platové sféře: 25 927 Kč (2,9 % zaměstnanců) / základní a nedokončené v mzdové sféře: 26 804 Kč (6,8 % zaměstnanců)

Prosím popřemýšlejte o této statistice! Pokud je průměrný zaměstnanec platového sektoru mnohem kvalifikovanější (VŠ kvalifikovaných je v platové sféře víc než 2násobek z hlediska podílu oproti mzdové sféře!) než průměrný zaměstnanec mzdové sféry, tak by bylo divné, kdyby platový průměr za celý sektor nebyl výš než mzdový!

0 0
možnosti

P48e11t14r 86Č23e41j89k54a

11. 1. 2022 16:30

Zaprvé si vůbec neuvědomujete, proč se ty platy veřejného sektoru utrhly od mzdového sektoru. Zaprvé je to "dvouletá fantazie", protože důvodem, proč k tomu došlo je v zásadě to, s čím všichni souhlasili - totiž, že zdravotníci si zaslouží odměny za covid..... Takže dostávali třeba 70 tisíc za jednu vlnu covidu a teď se vládní politici a ekonomové diví, že se to propsalo do statistik průměrných platů / mezd (ono totiž zdravotníků je velké množství a když jim přidáte třeba opakovaně plat na úrovni čtvrtletní mzdy úředníka, tak se to samozřejmě významně projeví ve statistice), nemluvě o tom, že do toho průměru se samozřejmě propisuje i přidávání pedagogům.... Jak jsem uváděl - loňské přidání učitelům vyšlo na 1/3 CELKOVÝCH nákladů na platy všech státních úředníků. V podstatě se dá říct, že vláda udělal ubohý a populistický krok, který se dá shrnout do triviální věty - kvůli tomu, že se loni vyplatily zdravotníkům odměny za covid, dneska nedostane kuchařka ve škole ani korunu přidáno. To je fakticky argumentace vlády - a já musím říct, že to vnímám jako těžký podraz a spravedlnost v tom nejde najít ani náhodou. Zdravotníci loni a předloni dostali za covid za každou vlnu mimořádné odměny - a nyní si podle vás ještě zaslouží navíc exkluzivní přidání k platům za TO SAMÉ, za co už odměněni byli?!

1 0
možnosti

L27u34b49o29š 81K72r82i91m13l

11. 1. 2022 19:33

Vážený pane Čejko, když vytahujete statistiky, tak přestaňte vytahovat zdravotníky. Platy vč. bonusů se proplácely ze zdravotních pojišťoven a jejich peníze nejsou součástí státního rozpočtu. Statistiky o podílu vysokoškolsky vzdělaných úředníků si očistěte o ty, kteří si dodělali školu za naše peníze při zaměstnání, což znamená, že dostávali peníze za to, že chodili do školy aby vyhověli změně zákona. Klasickým vzorem je ex policista Šlachta, který vystudoval speciální pedagogiku což je velmi přínosné pro výkon funkce policejního vyšetřovatele. Hlavně, že má VŠ kterou potřeboval pro funkci.

0 0
možnosti

Nebyly ani za Babiše, na rozdávání si půjčoval. A teď vidíme výsledky jeho vlády...

5 1
možnosti

Covid negativně zasáhl všechny státy světa.

Do Covidu, byly jeho výsledky naprosto skvělé.

;-)

0 0
možnosti

Uzasna debata, pane Zieglere. My se zde dohadujeme o pridani vladou kucharkam ve skolach v cele republice. Jenom ta uvaha na tezkou praci vladnich cinitelu o pridani kucharkam, me privadi k usmevu. Jiz pro ten ukaz premysleni o kucharsce v Asi ci v Jablunkove nebo Tvrdonicich. Ty kucharky v Praze a jinych vetsich mestech, by mely dostat vice, nez v zminenych lokalitach. Vetsi dopad inflace.

Nejen ty kucharky, ale vetsinou i ty druhe profese by mely byt domenou mistni samospravy a to i s financovanim. Plytvani penezmy v vladnich kuolarech je nezdrave.

Rozdeleni financi statu do mistni samospravy podle poctu obyvatel, umoznilo premysleni mistnich o mnozstvi techto profesi a jejich obsazenim pracovniky. Samozrejme, zde by hrala nutnost penez a mnozstvi pracovniku. Presne podle starsich organizacnich podminek.

0 0
možnosti

Opravdu, snížení reálných příjmů kuchařek ve škole o 6% není masivní rozdávání. Ale jsou lidé, kteří to kuchařkám přejí. Musíme se přeci uskrovnit, alespoň někteří. A pravdu má náš pan premiér Fiala - šetření v rozpočtu nesmí občany ČR bolet! Tak vás to šetření na kuchařkách ve školní jídelně zjevně nebolí, čili podle vás pan Fiala nekecá. Já to ale vidím jinak.

2 1
možnosti

Pane Vladimire Blazku. K vasemu prispevku jen dodam. Dejme moznost pripravovat obedy pro zaky soukromym cinitelum. Tak, jak jsem jako zak poznal sam. Potom platy techto kucharek bude urcovat trzni hospodarstvi a ne vlada.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,67
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz