Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A50l15e54x 48G11r18e73g19o63r

13. 1. 2022 19:40

Tak nějak by mně zajímalo, co nám EU přinesla tak úžasného.

Volný pohyb osob, zboží a služeb není zásluhou EU ale EHS.

Neskutečný dotační marasmus nepovažuji za dobrou věc ale naopak za věc škodlivou až likvidační.

Zelený úděl je také něco, co pro ČR nemá žádný pozitivní přínos ale negativ spoustu.

Tlak na elektromobilitu a faktickou likvidaci velké části průmyslu je pozitivum tak akorát pro Čínu a Indii.

2 0
možnosti

Samozřejmě EU není bez chyb. To nikdo nepopírá. Ale ČR jako vysoce proexportní ekonomika potřebuje mít podmínky pro volný obchod, volný pohyb lidí a volný pohyb kapitálu.

1 0
možnosti
Foto

Pokud to bude mít, jak píšete, pak EU není potřeba.

0 0
možnosti

Odpůrci EU nikdy v životě nic nedokázali, jsou to jen bezvýznamní voliči Okamury a ANO, jsou nevzdělaní a věčně opilí, v podstatě tedy bezcenné drzé hmoty. Nejlepší by asi bylo, kdyby volil jen Ziegler s Hilšerem a Olí Sommerovou. Panebože, do čehos ́ to duši dal.

2 0
možnosti

To tvrdíte vy, ne já. O voličích ANO vůbec nebyla řeč. A pokud vím ANO má v programu setrvání v EU. :-)

0 0
možnosti

Nejvýznamnější zaměstnavatelský svaz Svaz průmyslu a dopravy je pro setrvání v ČR v EU, protože výhody převažují nad nevýhodami. A to je pro mě rozhodující. R^

0 0
možnosti

Ziegler si konečně našel svaz, co se mu hodí, gratuluji. A třeba přemýšlet nad tím, co říkají a ne jen to tupě převzít a papouškovat? To už je problém.

0 1
možnosti

Takže i ten Váš kamarád defakto uznává, že přechod od EHS k EU byla chyba.

0 0
možnosti

Ano, a proto návrat k EHS, nikoliv zrušení EU bez náhrady.

0 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Díky! Těch hospodských tlučhubů volících Okamuru nebo Filipa, rozumbradů, kteří všemu rozumějí je u nás příliš mnoho! Jsou to nejnebezpečnější lidé pro naši svobodu, demokracii a právní stát, i pro naši bezpečnost!

:-)

2 2
možnosti

Bohuzel.

Bude potreba jeste par generaci nez tuto zemi obydli normalni lide.

2 0
možnosti

M46a53r81t49i78n 52Š94u32l14c

12. 1. 2022 17:30

Ten titulek.. to je defétismus. Nesnáším tohle uvažování:

"Co jiného nám zbývá?" "Oni nás nepotřebují, to my potřebujeme je";-(

"Jinak to nejde" "Nedá se nic dělat" "Jinak to bude horší";-(

"Co bysme si bez toho počali?" "Jsme moc malí a bezvýznamní" ;-(

"Smrádek ale teploučko" ;-€

Jistě, společný hospodářský prostor a harmonizované obchodní právo má svůj význam. I politická spolupráce. Toho netřeba se zříkat, naopak, rozumně rozvíjet. Ale celé to sociální inženýrství a směřování do všech oblastí života, včetně postupného zříkání se vlastní suverenity je zlo. Tolik opěvované dotace nejsou ničím jiným, než drogou, která vytváří "závisláky" a deformuje přirozené podnikatelské prostředí.

Prostě já vyznávám přístup, že všechno jde, když se chce.. že to bude tak, jak si to uděláme.

A že to jde, ukázali Britové. Budou nadále spolupracovat v rámci společného hospodářského prostoru (a ta spolupráce se bude nadále prohlubovat, jak se postupně budou ohlazovat hrany vzniklé v důsledku Brexitu), budou nadále sdílet stejné (či podobné) hodnoty jako Evropa ..ale bez té sociálně-inženýrské nadstavby. Bez ztráty suverenity a pocitu zodpovědnosti za své věci a osud.

Jistě budete argumentovat, že my jsme moc malí a bezvýznamní ..že nás by si EU namazala na chleba. Proboha proč? Copak to jsou nějací nepřátelé? Je to jen o vzájemné výhodnosti.. a ta může pokračovat bez ohledu na formu zapojení.

Nevolám po okamžitém vystoupení z EU. Ale je potřeba si to umět alespoň představit. Přece, kdyby to nabralo z nejrůznějších důvodů ještě prapodivnější směr, nebudeme následovat nutně až do pekla.

5 3
možnosti
Foto

Z Vašeho příspěvku mám pocit, že jsme četli odlišné blogy.

A ta poznámka o Britech je zcela mimo mísu - Britové byli mediálně masírováni, že jako velká ekonomika (a čistí přispěvatelé) je pro ně brexit výhodný. Všichni si pak pamatujeme na problémy se stále odkládanou pobrexitovou smlouvou s EU, kvůli které nakonec odstoupila premiérka Tereza Mayová. Ekonomicky dnes mají problém s pracovními povoleními pro řidiče z EU - https://www.idnes.cz/ekonomika/doprava/ridici-kamionu-spediteri-velka-britanie-preprava-logistika.A210903_124839_eko-doprava_rts., problém se zásobováním benzínek nebo obchodů před Vánoci. Aktuální průzkumy ukazují, že dnes by hlasování o Brexitu dopadlo opačně.

Takže Britové naopak všem dost jasně ukázali, jak problémy by přinesl Czexit a jak velké je to hospodářské riziko. Navíc Česko je čistý beneficient, které čerpá z EU více dotací, než do ní přispívá.

1 0
možnosti

"Žvásty nicek a nul, které v životě nic nedokázaly" aneb Ziegler projevuje svou "argumentaci a názorovou toleranci".

10 1
možnosti

Každý má právo na svůj názor. Jenom bolševici to nechápou Bezděku. Vy se svojí fanatickou nenávistí k EU máte co vykládat. :-)

4 8
možnosti

Jde o to jak jednou ten váš kamarád Pavel bude vyrábět ten nábytek bez elektřiny, až v důsledku těch hloupostí které ta slavná EU prosazuje ji nebude mít.

8 4
možnosti

;-D;-D Ten nabytek kterej se vyrabel bez elektriny ma moje sestra jeste dodnes. ;-D;-D

3 1
možnosti

Pane autore, RVHP nám přikazovalo jaké máme vyrábět osobní, nákladní automobily (proto byly veškeré návrhy ze škodovky bojkotovány) a lokomotivy, ale do domácností nám nelezlo.

EU nám leze do domácností (vytahuje nám peníze z peněženky) a určuje co a kolik čeho máme chovat a pěstovat.Proč při vstupu, jsme museli omezit chov krav (výroba mléka) a masa, chov prasat (výroba vepřového) a omezit osevní plochy dalších komodit?Za komunistů jsme byli bramborářská velmoc a nyní brambory dovážíme.

A nyní se bude jednat o tom, jestli na vesnici budeme moci chovat králíky, protože to je klecový chov.Dochází tomu vašemu podnikateli, že lidi na vesnicích se mají hůř než jeho dělníci, když tak preferuje tu svoji firmu?

Komunisti se snažili lidi na vesnicích podporovat v samozásobitelství EU nám to omezuje.Tento pán je asi trochu omezený, protože preferuje jen TO SVOJE.Kdyby EU nás neomezovala v hospodářských komoditách, tak tito propuštění lidé by se DÁVNO uplatili v potravinářském a navazujícím průmyslu.Výroba bot z kůží zabitých zvířat a já nevím co všechno lze ještě vyrábět z kůží.

A věřím tomu, že za pár let nás EU donutí na zahrádkách nic nepěstovat, protože 100 lidí si nevyrobí lokomotivu, ale 100 lidí si na zahrádce vypěstuje 50 kg brambor (nebo něčeho jiného) což je 5 tun a o ty my vlastně okrademe jejich zemědělce, oni budou mít o to menší zisky a budou stávkovat za vyšší dotace a nebo vyšší dovozy do "MÉNĚCENNÝCH ZEMÍ" což jsme my.

Pokud si myslíte že NEJSME méněcenná země, tak mně vysvětlete, proč zahraniční firmy u nás platí méně peněz na výplatách než jejich domovským dělníkům.

4 6
možnosti

Bydlím ve středně velkém městě, ve vilové čtvrti postavené v 30. letech minulého století, u každého domu je zahrada. Až do 90. let všichni sousedé pěstovali zeleninu, chovali králíky, mnozí i slepice, zahrady byly plné ovocných stromů.

Byla to nutnost, protože nabídka zeleniny a ovoce v obchodech byla k uzoufání. Dneska jsou všude okrasné zahrady, kohoutí kokrhání vystřídaly sekačky na trávu a pro čerstvou zeleninu chodíme po celý rok do supermarketu nebo na farmářské trhy.

8 0
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,62
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz