Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zbytečná hysterie kolem Merkelové, nacismus hájí AfD

Německá kancléřka řekla o násilném vysídlení sudetských Němců, že pro něj neexistovalo morální a politické ospravedlnění. To je samozřejmě hodně kontroverzní, ale z německé strany tradiční folklór.

Někteří jedinci se vrhli na kancléřku jako supi. Já rovněž mám výhrady vůči její imigrantské politice, ale v tomhle ohledu je ještě velmi umírněná. Mně vadí daleko více pokrytectví rádobyvlastenců, kteří šílí ze slov Angely Merkelové, ale mnohokrát horší prohlášení představitelů AfD, jeden z nich dokonce řekl, že „Heydrich správně nastavil výhybky,“ jak upozornil ve svém výborném komentáři Test Angelou v pátečních Lidových novinách Zbyněk Petráček a také správně konstatoval, že se jednalo o lakmusový papírek selského rozumu a podle zběsilých českých reakcí to s ním u nás není nijak slavné, je nechávají naprosto v klidu. Jistě, Alternativa pro Německo je správně protiimigrantská, tak její členové mohou velebit nácky, jak je libo.

Na sociálních sítích kolem toho byla docela mela. Kamarád Broňa z Brna napsal ironicky na Facebooku mimo jiné, že někteří Češi pomalu dělají jako by bez nich nacismus nebyl poražen a oni byli jeho největšími oběťmi. To je samozřejmě nesmysl, i když on to myslel ironicky. Je jasné, že Poláci, Bělorusové nebo Rusové zažili daleko větší nacistický teror než Češi a zpochybnit to může jenom idiot. 

Dále Broňa přitvrdil, a napsal, že Češi, kteří se jako zbabělci báli Wehrmachtu a SS, se pak po skončení války pochlapili, vstoupili do tzv. Revolučních gard a mstili se zabíjením německých žen a dětí. Tak to je zase zjednodušení, jistě RG si někdy označení rabovací gardy zasloužily právem, a jejich členy se stali lidé, kteří potřebovali zakrýt svoji kolaborantskou minulost, to všechno je pravda. Jenomže nesmíme zapomínat na brutalitu SS, kteří na konci války vraždili nevinné civilisty v českých městech, transporty smrti plné zubožených vězňů z koncentračních táborů atd. To všechno vyvolávalo hněv proti Němcům.

Přesto si myslím, že bojovné protiněmecké řeči v současné době jsou zbytečné. Ony mají stejný účinek, jako když malí ratlíci štěkají na mého Kortéze. Ten je buď zažene, nebo v klidu oběhne a nevšímá si jich. Ti malí psíci se ve skutečnosti bojí, jsou zakomplexovaní a štěkotem si jenom dodávají sebevědomí. A blouznivé výkřiky Tomia Okamury jsou vůbec o ničem. On se hlásí k japonskému původu, přitom Japonsko bylo spojencem hitlerovského Německa a a jeho vojáci se dopouštěli srovnatelných zrůdných brutálních zločinů včetně masových vražd civilního obyvatelstva v okupovaných asijských zemích. Takový nankingský masakr je toho jasným důkazem. Sám  Okamura de facto nepřímo bránil nacistické zlo, když odsoudil USA za nasazení atomových zbraní v Hirošimě a Nagasaki. Ty ovšem urychlily konec II. světové války a byl to rovněž přiměřený trest za japonské válečné zločiny.

Již Karel Havlíček Borovský blahé paměti vyřkl slavný a moudrý výrok. „Kéž by nám to vlastenčení z huby do ručiček ráčiti vlezlo.“ Čili opravdové vlastenectví není o planém žvanění a mlácení prázdné slámy, ale o skutcích. Pouhá slova jsou k ničemu. Já například zásadně dávám při cestování přednost žlutým autobusům před zelenými.

Tento víkend jsem pobyl v mém milovaném Českém Krumlov na Slavnostech pětilisté růže. Kromě jiného také poseděl v jedné ze svých oblíbených hospůdek a povídal si s jejím majitelem Petrem. A ten mně řekl, že z cizicnů patří k jeho nejoblíbenějším hostům, němečtí důchodci, kteří jsou slušní, milí a dávají dobrá dýška. Naopak asi nejhorší zkušenost má s Rusy, kteří neumi pozdravit, chovají se arogantně, a myslí si, že číšníci jsou jejich otroci. „Ovšem neplatí to pro všechny. Onehdy jsem tu měl jednu ruskou rodinu, která byla velmi milá a příjemná,“ řekl Petr.                

 

Autor: Jan Ziegler | pondělí 25.6.2018 17:24 | karma článku: 20,28 | přečteno: 910x
  • Další články autora

Jan Ziegler

Československo se mělo v roce 1938 bránit německé agresi

Měli jsme tenkrát válčit či bylo správné ustoupit? Zastánci odporu argumentují zachováním si páteře, odpůrci nemožnosti účinné obrany. Je ovšem možné, že naše kapitulace zabránila ve svržení Hitlera.

23.4.2024 v 12:42 | Karma: 17,95 | Přečteno: 525x | Diskuse| Společnost

Jan Ziegler

Je povinností Čechů přijít v případě ruské agrese Pobaltí na pomoc

Už jen z toho důvodu, že nás k tomu zavazují spojenecké smlouvy v rámci NATO. Putin si počíná v Pobaltí stejně jako kdysi Hitler v Československu. Rovnítkem je zneužívání národnostních menšin.

22.4.2024 v 12:20 | Karma: 24,22 | Přečteno: 892x | Diskuse| Společnost

Jan Ziegler

Beneš zradil a podpořil „chcimíry“, když navrhl odstoupení čs. území Německu

Technicky vzato, velezrada jako vyšitá. Prezident republiky vyslal už v polovině září 1938 svého emisara do Paříže s nabídkou předání asi 6000 km2 čs. pohraničí. Stalo se tak bez souhlasu vlády a parlamentu.

19.4.2024 v 12:30 | Karma: 16,80 | Přečteno: 745x | Diskuse| Společnost

Jan Ziegler

Ruský sport je jedna velká špína, kriminálníci, doping a podvody

V ruských sportovních soutěžích nyní startují delikventi, kteří utekli ze svých zemí před zákonem a vězením. A ani nepřekvapuje, že Rusové měli uplácet bývalého šéfa biatlonu, který jim za to kryl doping.

18.4.2024 v 11:14 | Karma: 21,38 | Přečteno: 646x | Diskuse| Sport

Jan Ziegler

Soudružko Konečná, za komunistů bylo cestování šíleně drahé a obtížné

Šéfka KSČM v zoufalství hází opravdové „perly“, které jsou k smíchu a pláči zároveň. Tak nedávno politovala na sociální síti X mladé, že sice mohou cestovat, ale jen když na to mají.

17.4.2024 v 12:15 | Karma: 30,46 | Přečteno: 1189x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb zápolí v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  9:13

Přímý přenos Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která je...

Byl na vozíku, po výměně kyčlí běhá, trénuje na maraton. Pomáhá mu konopí

26. dubna 2024  8:58

Jakub Kryšpín pracoval, dálkově studoval vysokou školu, měl plány do budoucna. Ty ale v roce 2006...

Z mrazu konečně do tepla. Už dnes bude 17 stupňů, o víkendu i přes 20

26. dubna 2024  8:21

Chlad a mráz zřejmě končí. Meteorologové avizují už na pátek teploty přes patnáct stupňů, o víkendu...

Ukrajinci dočasně stahují tanky Abrams. Jsou zranitelné při nasazení dronů

26. dubna 2024  8:01

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz