Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Něco ke koronaviru, Číně neděkujme, Středočeský kraj selhal

Europoslanec Ivan David z SPD lže, žádný kamion s rouškami pro Česko v Německu na hranicích zadržen nebyl. Hlavní město Praha se o své záchranáře postaralo lépe než Středočeský kraj.

Čína by nám měla poslat roušky a respirátory zdarma a ještě k tomu jako odškodné miliardy korun, za škodu, kterou nám i ostatním zemím způsobila. Ona hrubou nedbalostí umožnila na svém území rozšíření koronaviru, což je vědecky doloženo, a ještě šikanovala lékaře, kteří na možné nebezpečí upozorňovali. Chování Číňanů mně tak nějak evokuje slavný film Charlieho Chaplina Kid. Chaplin v něm s Kidem rozbíjejí lidem okna, aby jim je následně zasklívali. Krásný vtip na to koluje také po facebooku: „Děkuji Vám sousede, že jste pomáhal hasit můj dům, který jste mně předtím zapálil.“

Hodně špatně je mně také z lidí, kteří se snaží zneužít Covid 19. Třeba ti, kteří vytýkají některým českým politikům, že byli na Čínu zlí a ona kvůli nim nám málem neposlala ochranné pomůcky. Proboha, co je to za uvažování? Komunistickou Čínu nemusím, ale byl jsem rád, že jsme jí nejdříve roušky a další věci poslali my. Avšak podmiňovat zaslání pomoci projevy loajality je zrůdnost.

Já jsem v Českých Budějovicích několikrát přinesl jídlo jedné staré paní, která je voličkou Strany přímé demokracie Tomia Okamury a prezidenta Miloše Zemana. V životě by mně nenapadlo dát jí najevo, že jí budu pomáhat pouze tehdy, jestliže už nebude volit, jak volila. Já pomáhám potřebným lidem bez ohledu na jejich náboženství, politické přesvědčení atd. Ale okamurovci a zemanovci to mají podle všeho nastavené jinak.

Záměrně lživou zprávu šířil i europoslanec Ivan David z SPD, suverénně nejhorší ministr zdravotnictví po roce 1989, který tvrdil, že Němci údajně na svých hranicích zastavili kamion s rouškami pro Českou republiku. Není to pravda! „Bylo ověřeno na německém Ministerstvu zahraničí, že žádná zásilka z Německa, která byla zaplacená, nikde na hranicích zadržena nebyla. Naopak státy EU jako Rakousko nebo Německo tento týden poslaly kamiony s pomocí do ČR. Například náklad 1,4 milionů respirátorů, o kterých informoval ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, míří do Česka z Rakouska,“ uvedl na svém facebookovém profilu europoslanec Tomáš Zdechovský. Dodávku respirátorů a dvou milionů roušek z Rakouska skutečně potvrdil i ministr zdravotnictví Vojtěch.

Vůči Evropské unii mám řadu kritických výhrad., ale tvrdit, že pro Českou republiku nic v koronavirové krizi nic neudělala, je další lží. „Česko dostane z rozpočtu Evropské unie více než miliardu eur na pomoc v boji s následky koronaviru. Počítá s tím návrh Evropské komise, která chce v rámci nouzového investičního fondu poskytnout unijním zemím až 37 miliard eur,“ upřesnil Zdechovský.

Na sociálních sítích a v některých médiích kolují zprávy, že nám údajně mělo pomoci Rusko. To je ovšem další fake news. Rusko nám proti koronaviru nijak nepomohlo a podle informací z některých tamních médií bude mít brzy velké problémy samo se sebou.

Piráti rozhodně nejsou moji krevní skupinou, a pražský primátor Zdeněk Hřib si také někdy zaslouží kritiku. Ovšem čtvrteční pražské zastupitelstvo schválilo dovoz půl milionu respirátorů a tří milionů roušek z Turecka a Indie. Nelze tedy říci, že vedení hlavního města proti koronaviru nic nedělá. Uvedu ještě jeden příklad. Zatímco personál pražské Zdravotní záchranné služby má k dipozici respirátory a ochranné oděvy, jeho středočeští kolegové mají často pouze jeden respirátor na sanitku. Sami středočeští záchranáři viní vedení kraje v čele s hejtmankou Jaroslavou Pokornou Jermanovou z hnutí ANO, že situaci totálně nezvládlo. Dokonce se středočeským záchranářům dostalo od jednoho nadřízeného úžasné rady, že jestli umí šít, tak si mají roušky ušít sami. Musím tedy konstatovat, že vedení Prahy zvládá současnou svízelnou situaci lépe než to středočeské.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/koronavirus-respiratory-praha-zdenek-hrib-anglie_2003182217_jgr

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/do-ceska-miri-16-kamionu-s-rouskami-a-respiratory-slibuje-vojtech-40317018

https://nasregion.cz/stredocesky-kraj/kraj-vedeny-hejtmankou-z-ano-jermanovou-selhal-rikaji-stredocesti-zachranari-s-jednim-respiratorem-na-stanovisti?fbclid=IwAR3Iegz9SOF1CTCC17EKvomkZmQ_IcFM0iPr8_mYEz1ugwkOpaKUULi3hrg

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/koronavirus-sars-cov-2-nevznikl-v-laboratori-a-ma-prirozeny-puvod-prokazali-vedci-40317309?seq_no=3&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null&fbclid=IwAR30_tOb6Q4lzA13P_ZtEbtuyoAYNg7tCzOXauVbR2eQ04caH6nYMahJQtk

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/umite-sit-vyrobte-si-vlastni-rousky-dozvedeli-se-zachranari-93779?seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null&fbclid=IwAR2w7juKesCFpYUh0KhqVK5Q6rPQGruB9aV5T42FFCWjIUZqk4-s5n45pSo

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-koronavirus/638038/rousky-a-respiratory-konecne-na-ceste-praha-je-ve-velkem-nakupuje-v-turecku-a-indii.html

https://euractiv.cz/section/evropske-finance/news/cesko-ziska-z-unijniho-rozpoctu-miliardu-eur-na-reseni-dusledku-koronaviru/?fbclid=IwAR1JS47hfInSGgIPoq0kMFI_QK6aTj09RqOKxGXQNQGVbUovc9K5SgwKamM

 

 

 

 

 

 

Autor: Jan Ziegler | pátek 20.3.2020 13:07 | karma článku: 31,79 | přečteno: 2268x
  • Další články autora

Jan Ziegler

Slováci by v roce 1918 nejspíš dali Maďarům přednost před Čechy

Tuto možnost připustil historik profesor Jan Rychlík v knize Historie, Mýty, Jízdní řády. kterou napsal s publicistou Vladimírem Kučerou. A to z toho důvodu, že většina Slováků tenkrát po radikální změně moc netoužila.

26.4.2024 v 12:19 | Karma: 5,28 | Přečteno: 88x | Diskuse| Společnost

Jan Ziegler

Československo se mělo v roce 1938 bránit německé agresi

Měli jsme tenkrát válčit či bylo správné ustoupit? Zastánci odporu argumentují zachováním si páteře, odpůrci nemožnosti účinné obrany. Je ovšem možné, že naše kapitulace zabránila ve svržení Hitlera.

23.4.2024 v 12:42 | Karma: 17,96 | Přečteno: 530x | Diskuse| Společnost

Jan Ziegler

Je povinností Čechů přijít v případě ruské agrese Pobaltí na pomoc

Už jen z toho důvodu, že nás k tomu zavazují spojenecké smlouvy v rámci NATO. Putin si počíná v Pobaltí stejně jako kdysi Hitler v Československu. Rovnítkem je zneužívání národnostních menšin.

22.4.2024 v 12:20 | Karma: 24,22 | Přečteno: 893x | Diskuse| Společnost

Jan Ziegler

Beneš zradil a podpořil „chcimíry“, když navrhl odstoupení čs. území Německu

Technicky vzato, velezrada jako vyšitá. Prezident republiky vyslal už v polovině září 1938 svého emisara do Paříže s nabídkou předání asi 6000 km2 čs. pohraničí. Stalo se tak bez souhlasu vlády a parlamentu.

19.4.2024 v 12:30 | Karma: 16,80 | Přečteno: 747x | Diskuse| Společnost

Jan Ziegler

Ruský sport je jedna velká špína, kriminálníci, doping a podvody

V ruských sportovních soutěžích nyní startují delikventi, kteří utekli ze svých zemí před zákonem a vězením. A ani nepřekvapuje, že Rusové měli uplácet bývalého šéfa biatlonu, který jim za to kryl doping.

18.4.2024 v 11:14 | Karma: 21,38 | Přečteno: 646x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

USA a Čína musí být partnery, řekl Si. Blinken mu vyčetl podporu Ruska

26. dubna 2024  13:10,  aktualizováno  13:45

Ve vztazích mezi Čínou a Spojenými státy zůstává mnoho problémů. Musí ale být spíše partnery než...

KOMENTÁŘ: Byrokracie s vízy? Přitvrdíme. Jak Česko zařízlo studenty z ciziny

26. dubna 2024

Premium Nenápadná úřední klička zásadně zkomplikovala život zahraničních studentů v Česku. Stát ještě...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

V kontejneru vzplála stará elektrobaterie, patrně kvůli technické závadě

26. dubna 2024  12:45

Zřejmě závada na staré elektrobaterii způsobila páteční požár kontejneru na skladování...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,08
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz