Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Rusové, zastavte šílence Putina!

Vyzývá ruský podnikatel žijící v České republice Vitalij Ginzburg. Souhlasím s ním a zveřejňuji jeho celou stať, ze které jsem již dříve citoval. Je dobré vědět, že ne všichni Rusové stojí za šílencem a psychopatem  z Kremlu.  

Ve středu 24. února 2022, den po oslavě velkého ruského svátku Dne obránců vlasti, který se stal pro Rusy posvátným, přivodil Vladimír Putin své zemi nenapravitelné škody. Brzy ráno, bez vyhlášení války, zrádně a zákeřně přepadl Ukrajinu. To samo o sobě lze srovnat pouze s útokem nacistického Německa 22. června 1941 na tehdejší Sovětský svaz.

Pod palbou ruské armády se ocitly ukrajinská města Kyjev, Charkov, Černihiv, Sumy a mnohá další. Nepředstavitelné se stalo faktem. Ukrajinští civilisté umírají a trpí. Mezi oběťmi je mnoho žen, dětí, starých lidí. To nelze ospravedlnit žádným důvodem ani právní normou. Rusko, které se na mezinárodní scéně už dlouho netěší příliš velké prestiži, nakonec zničilo vztahy nejen s Ukrajinou, ale i s ukrajinským lidem, a zařadilo se mezi darebáckým státem, ke kterým patří také Írán nebo Severní Korea.

Rusko, které si Rusové vždy spojovali s osvobozením a hrdinstvím, je nyní spojováno s agresí, válečnými zločiny a podlostí. Celý svět tuto válku odsuzuje a nespojuje ji s ruským lidem, ale výhradně s Putinem a jeho nejbližším okolím. Putin zničil vztahy s Ukrajinou, jakmile se ukrajinský lid po dvaceti letech pokusů a omylů rozhodl pro svobodu a demokracii. A na své cestě toho dosáhl hodně. Putin a jeho komplicové se však velmi báli toho, že by si Rusové mohli vzít příklad s historicky a kulturně blízkého souseda, který je s nimi úzce spjat, včetně rodinných vazeb.

A Rusové také chtějí být pány své země. Chtějí skoncovat s Putinovými zlodějnami a korupcí. Vládce Kremlu nejprve rozpoutal válku proti ruskému lidu. A už tehdy byla jeho hlavní zbraní totální lež. Nyní Putin spustil lži o hrozbě pro Rusko ze strany Ukrajiny, navzdory tomu, že Rusko má jeden z největších arzenálů jaderných zbraní na světě. Putin lhal o vojenských cvičeních a o tom, že Rusko neplánuje válku. Důsledky jeho nehorázných lží vidí celý svět. Putin také spustil nehoráznou lež o pronásledování Rusů na Ukrajině. Přitom se tam nic takového neděje.

Ruská armáda zasadila svoje první údery právě rusky mluvícím městům Ukrajiny. Avšak ta se hrdinně postavila na odpor svým „osvoboditelům“. Putin lže o tom, že ruská armáda nebojuje s civilisty. Ale zároveň jsou raketové útoky zaměřeny na centra měst, bytové domy, školy a školky. Ruští důstojníci a vojáci, kteří ztratili veškerý smysl pro čest, je zřejmě považují za vojenské cíle. Putin všem lhal o mocné ruské armádě a o tom, že na Ukrajině bojují pouze vojáci pravidelných ozbrojených sil. Ve skutečnosti vidíme ustrašené mladé kluky, špatně vybavené, s prošlými dávkami a bojující na staré sovětské vojenské technice, která je už dávno vyřazena z provozu. A to i přesto, že vojenský rozpočet Ruska již přesáhl třetinu státního rozpočtu a nadále roste.

Zároveň však víme o bytech šéfa Rostecu tedy Státní korporace pro pomoc vývoji, výrobě a exportu průmyslových produktů pokročilých technologií Sergeje Chemezova v centru Moskvy za gigantickou cenu srovnatelnou s půlkou velké luxusní fregaty. Putin ústy svých propagandistů lže veřejnosti o absenci ztrát. Počet mrtvých ruských vojáků přitom přesáhl už šest tisíc a Ukrajina byla nucena obrátit se kvůli pomoci s převozem těl zabitých Rusů do vlasti na Mezinárodní červený kříž. To znamená, že klame nejen živé, ale i mrtvé, kteří mají právo na důstojný pohřeb. Putin jménem Rusů se svou organizovanou zločineckou skupinou vydírá NATO. Ovšem vyděrač se přepočítal, a v důsledku svého jednání dosáhl opačného výsledku, když se proti němu sjednotil celý Západ.

Rusko je zcela izolováno od okolního světa. Jeho ekonomika je paralyzovaná stejně tak finance a doprava. A trpí i ruští sportovci, kteří nemohou na mezinárodní závody a zápasy. Za to všechno může Putin.

Rusové budou muset za Putinovo násilnické chování zaplatit tím, že se vzdají svého obvyklého způsobu života. Navíc Rusko budete muset zaplatit i za obnovu zničené Ukrajiny. Putin často lže o ruských zájmech, ale v nikdo praxi je nezdiskreditoval tolik, jako on. Nyní pokračuje bere životy svým krajanům, když je posílá do dobyvačné války. Ukrajinci nemají na výběr, statečně brání svoji zemi, jak by to udělali i lidé ostatních národností v případě napadení své vlasti.

Rusové však na výběr mají, mohou si zvolit mezi ctí a podlostí. Mezi touhou vydělat peníze na válce nebo záchranou svých životů, také mezi strachem a odvahou a mezi zdravým rozumem a šílenstvím, mezi zákonem a zločinem.

Putin není v současnosti jen zločinec vydávající trestní příkazy. Všechny jeho nedávné činy svědčí o to, že je to blázen, psychicky narušený člověk. A tím, že Rusově budou plnit jeho rozkazy, podporovat jeho činy, se stanou nejen spoluviníky jeho zločinů, ale rovněž předvedou své šílenství celému světu.
Rusové, osud vlasti je ve vašich rukou. Vše nyní závisí na Vás. A to zejména na Rusech, kteří jsou blízkými spolupracovníky šíleného Putina. Vzpomeňte si na historii, před jakými problémy stáli lidé, kteří byli po Stalinově boku v posledních dnech jeho života, jak chránili zemi i sebe. Vyberte si. dokud není pozdě. Zastavte válku!

Sláva Ukrajině! Hanba Putinovu Rusku!

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | pátek 4.3.2022 13:11 | karma článku: 24,36 | přečteno: 447x
  • Další články autora

Jan Ziegler

Rusín Mondič: Češi se bojí ruských čekistů více než německých gestapáků

„Nepřinášeli jsme svobodu, ale smrt,“ uvedl výstižně Rusín Michal Mondič k chování Sovětů v Československu období po květnu 1945. Ruští směršovci perzekuovali čs. občany a řádili stejně jako předtím nacisté.

10.5.2024 v 10:36 | Karma: 19,03 | Přečteno: 415x | Diskuse| Společnost

Jan Ziegler

Příchod Američanů zabránil v Plzni masakru civilistů

Není pravdou, že americká armáda vstoupila do již osvobozené Plzně, naopak jí zachránila před hrozícím nacistickým terorem. Tamní německý velitel generál Georg von Majewski totiž odmítl kapitulovat před českými povstalci.

8.5.2024 v 11:55 | Karma: 19,04 | Přečteno: 563x | Diskuse| Společnost

Jan Ziegler

Prahu neosvobodila Rudá armáda, ale povstalci s pomocí vlasovců

Je potřeba neustále naplno zdůrazňovat pro někoho krutou pravdu, že rudoarmějci si v našem hlavním městě téměř nezabojovali. Navíc kvůli netvoru Stalinovi a Sovětům zbytečně umírali čeští lidé.

7.5.2024 v 10:27 | Karma: 38,05 | Přečteno: 4383x | Diskuse| Společnost

Jan Ziegler

Jako první zavedl pětidenní pracovní týden Tomáš Baťa, nikoliv komunisté

Ano, geniální zlínský podnikatel se v roce 1930 rozhodl, že jeden den volna týdně je málo a ve své světově proslulé výrobě obuvi zavedl ve výrobních provozech volné soboty. Dokonce údajně jako první v celé v Evropě.

3.5.2024 v 16:37 | Karma: 21,14 | Přečteno: 452x | Diskuse| Společnost

Jan Ziegler

Agresivní ruské akce proti ČR ohrožují lidské životy

Nejedná se pouze o Vrbětice. Ty jsou jen špičkou ledovce. Kreml se chová vůči Evropě dlouhodobě silně nepřátelsky. Rusové se nezastaví před ničím, hackersky útočí na nemocnice, železnice a letadla. Na lidech jim nezáleží.

2.5.2024 v 14:21 | Karma: 20,85 | Přečteno: 387x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Černochová: Česko vydalo na obranu v loňském roce méně, než se čekalo

12. května 2024  22:05,  aktualizováno  22:07

Česko loni vydalo na obranu 1,37 procenta hrubého domácího produktu (HDP). České televizi to v...

Průzkum: Největší potenciál oslovit voliče v eurovolbách mají shodně ANO a STAN

12. května 2024  21:10

Největší potenciál oslovit voliče při červnových volbách do Evropského parlamentu mají hnutí ANO a...

Za lov velryb se nestydí. Japonsko povolí odlov dalšího druhu plejtváka

12. května 2024  21:06

Japonsko zařadí plejtváky myšoky na seznam komerčně lovených velryb. Informoval o tom ve čtvrtek...

Putin chce vyměnit ministra obrany. Místo Šojgua navrhl Andreje Bělousova

12. května 2024  20:34,  aktualizováno  20:46

Ruský prezident Vladimir Putin navrhl jmenovat dosavadního prvního místopředsedu vlády Andreje...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 3323
  • Celková karma 25,51
  • Průměrná čtenost 1807x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz