Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

pane kolego, tentokrát karma.

2 1
možnosti

Článek samozřejmě napsal člověk, který si sice rád bere Miladu Horákovou do úst, avšak kdyby podobné názory, které zastávala, říkal někdo dnes, byl by podle něj levicovým škůdcem. Ona totiž, Milada Horáková, byla členkou České strany národně SOCIALISTICKÉ. Spolu s ní byl popraven ještě jeden nár. soc., dva lidé z ČSSD, dva lidovci a dva (ještě před zatčením vyloučení) členové KSČ.

Člověk může stát buď na straně Milady Horákové, nebo na straně Ayn Rand či Ludwiga von Misese. Navzájem jsou jejich názory neslučitelné, společný mají jen odpor k totalitní podobě minulého režimu, ne však k socialismu či levici, jako celku.

0 5
možnosti

Nesouhlasím s popravou M. Horákové,ale on to nebyl justiční omyl.Ona opravdu bojovala proti komunistům a nijak se s tím netajila.

0 2
možnosti

O tom nevím. Snad jen že se stavěla proti komunismu, což je ale rozdíl.

3 0
možnosti

Koukám, že jste v těch Budějovicích dost aktivní. Škoda, že to tak není i jinde...:-(

7 1
možnosti

:-) Nejen v Budějovicích, začali to vlastně Třeboňáci. Taky si říkám, že by lidi i jinde měli být aktivnější, ale... Je to na každém.

4 1
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz