Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P33a35v88e21l 12H60o46r88á18k

25. 3. 2014 15:45

Já nestačím zírat, jak je pan autor se vším rychle hotov. Ať píše o čemkoli, všechno to jsou jen podpůrné body pro jeho stále stejné stejné, neměnné, zřejmě ideologicky pevně dané mantry: Rusko je zlé, Amerika dobrá, Rosatom je zlé, Westinghouse dobrý, Východ je špatně, Západ dobře, kapitalismus je v pohodě i se všemi zápornými jevy, ale jak se tam ocitnou ruské firmy a ruský kapitál, jsou ty záporné jevy automaticky připsány Rusům. Něco nového, pane Zieglere!

0 0
možnosti
Foto

Já osobně nevidím dostavbu Temelína jako zcela nutnou: V čase, kdy různé země mají jaderné zbraně i jiné zbraně (byť máme radary a reaktory jsou nějak ochráněné). Přestože je samovolná havárie málo pravděpodobná, nechtěla bych rozhodovat o osudu většího počtu generací. I bez současného Temelína bychom byli energeticky soběstační a pokud bychom chtěli energii prodávat, ukazuje se, že jádro bude dražší, než jiné zdroje. Nejsem pro bezhlavé 100% obnovitelné zdroje (nechtěla bych mít všude větrníky) a tak přestože solární panely na střechách mají dlouhou životnost a možnost recyklace, uvítala bych postupný přechod na novou energetickou rovnováhu. Řeší se pružné zdroje, kde by mělo ubýt teplelných elektráren...pokud bychom opečovali bezbřehou migraci muslimů atd., je trend spíše ke snižování počtu obyvatel v budoucnu. Potom by byl i přebytek energie. V tom případě bych současný Temelin nerušila, modlila se, že nám ho nikdo nesestřelí, ani nezhavaruje (což nás ale činí závislé na Rusku a ČEZU) a postupně rozumně zaváděla obnovitelné zdroje. Místními zdroji by se i tolik proudu neztrácelo...Obecně jsem pro místní a co nejlevnější zdroje šetrné k přírodě. Zdroje, které neovlivňují světovou politiku a také jí nejsou ovlivňovány. Globalizaci chápu jako zdroj inspirace, možnost získávat zkušenosti, překupovat to, co nemáme a ne jako ztrátu hranic a manipulace. Ani zbytečné transporty (ať už jde o potraviny či elektřinu). Jak to vnímáte vy?

0 0
možnosti

Jaderná energetika je z těch levnějších a poměrně šetrných. Tak proč ne? 

A takový trvalý přebytek elektrické energie by se mohl hodit - ruská pracka na kohoutech s plynem by nás nemusela tolik strašit.

0 0
možnosti
Foto

Pánové, 

docela mě mrzí, že se zde odehrává hlavně emocionální válka, nikoliv věcná zajímavá diskuse. Budu ráda za lepší komentáře, ze kterých bychom si mohli udělat nějaký obrázek.

1 0
možnosti
Foto

Naši přátelé Němci jako nežádoucí konkurenci u nás též zlikvidovali nemálo firem.

Místo, aby nám po roce 1989 pomohli, když se zhroutilo RVHP, tak jen čekali, až jim náš trh postupně spadne do rukou a nastolí svoje pravidla.

4 1
možnosti

Zase ale musíte pana Zieglera chápat, westinghouse nebo kdo to tam bude dělat, na něj nezapomene, budou potřebovat tiskového mluvčího s autem a pěkným platem.

3 3
možnosti

Vy uz v tom lhani předčíte Kalouska,on je tezky alkac a vy jedete v cem

5 3
možnosti

Já jen doufám, že pan Ziegler nevyprovokuje kvůli dostavbě Temelína v Budějicích na náměstí Majdanský mejdan.

3 3
možnosti

Stačí, když začne s hladovkou.

1 1
možnosti

Pane Zieglere, Temelín by měla dostavět taková firma, co to udělá nejlépe po odborné stránce. Tahat do čistě technického problému ideologii nikdy k ničemu dobrému nevedlo. Raději ať mám boty od pořádného ševce, i když s jeho názory nemusím souhlasit, než si propichovat puchýře po procházce v botách od ševce s nímž si sice notuji, ale má obě pazoury levý.

3 2
možnosti

Pokud nevidíte zásadní rozdíl mezi botami a jadernou elektrárnou, je to pozoruhodné.

0 0
možnosti

Hezký večer.

Asi víte, že firma Westinghouse je japonská. Japonská firma Toshiba ji vlastní. 

A teď bez ideologických hloupostí páně Zieglera. Riskuji výmaz, ale co. Sprostě nenadávám  a tak snad pan Ziegler strpí názor "mladého komunisty" a " proputimovského fanatika".

Docela se zajímám o atomovou energii a v budoucnu chci pracovat v Konzorciu česko- ruském MIR.1200. Pracuji na tom tvrdě přes studium atomové problematiky, zahraničními návštěvami ústavů atomové energetiky ( víte vůbec, že v Liberci je světoznámý ústav přes jádro, které na sebe vydělá prodejem svých nápadů firmám stavějící produkci přes atom a to lodě, ponorky, elektrárny?Také pár dobrých nápadů prodali Rusům. Pane Zieglere podejte na ně žalogu za podporu komunistických zemí ;-D;-D). Pan Ziegler mne nazve jistě vlastizrádcem. Ale prdím na něj, jistě budu pro lidstvo užitečnější než on.Chtěl bych přiblížit situaci s výstavbou třetího a čtvrtého bloku Temelína.

Tak abych pokračoval. Temelín byl vystaven Sovětským svazem. Už v té době na vysoké úrovni a jak šly léta , na základě smluv zavádělo Rusko inovace. Každý výrobce atomových elektráren má své majstrštichy v softwerech řídících systémů, v technologii řídících systémů,v  jejich konstrukcích a ve způsobu výroby , které si hlídá a smluvně je nelze předat prodejem či změnou dodavatele technologií. Co to znamená. Když vyhraje Westinghouse Rusové přijedou a elektrárnu temelín vyrabují. tak by to udělal i Westinghouse. Zabraňovat tomu by znamenalo vysoké pokuty a vůbec přehršel prohraných soudních sporů.

6 1
možnosti

Moc nechápu, proč by byl Temelín yvrabován. Ty bloky jsou na sebe prakticky nezávislé a není důvod, aby kvůli tomu, že 3 a 4 budou mít jiného dodavatele byl druhý a první vyrabován a rozebrán.

Můžete nějak rozvést myšlenku?

4 0
možnosti

Dobrý dem děkuji za Vaše blogy, které vnášení světlo do všech akcí rusů.

Můj nejoblíbenější článek je o té svobodě slova! Takových bojovníků potřebuje naše republika co nejvíce!

Jen mi vysvětlete, co znamená Smazaný příspěvek? Porušova něčím svobodu slova?V

2 0
možnosti

Nikoliv. Jen se nelíbil Zieglerovi, protože dostatečně nechválil duševní kvality tohoto jihočeského génia cimrmanovského typu. Všechno ví, všechno zná, všude byl dvakrát a od všeho má klíče.

7 1
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,16
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz