Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Je to především na obyvatelích Českých Budějovic, jak se rozhodnou, a nikdo jiný jim do toho nemá co mluvit.

0 0
možnosti
Foto

Ne tak docela. Jistě byste se vzpouzel, kdybychom si v naší obci kupříkladu odhlasovali, že budějičáci ji budou se svými auty objíždět.

0 0
možnosti
Foto

To má, Jene, jen dvě řešení: jedno je socialistické: zakázat, přikázat, omezit.

Druhé je pracnější, ale lepší: „lidi mějte rozum, vždyť tady také žijí lidé...“

Nejde totiž jen o problém Budějic, ale mnoha měst a států. Doprava tak nějak zbožštěla a lidé ji začali pokládat za své právo a nepochopili, že velmi často je úplně jedno, zda jsou tam, nebo onde. 

Osobní automobilová doprava je jen investice do osobního pohodlí, a nemá návratnost, tedy to není investice ekonomická. Navíc jde také o vytěžování cizích zdrojů (zde třeba zdraví jiných).

A ještě poznámka: to lidé musí pochopit sami. Ale celá naše ekonomika vlastně stojí na automobilovém průmyslu, bez plechového miláčka se nikdo nechce obejít. Že to bez něj nejde jsou kecy.

Nevyřeší to ani zákazy, ani MHD zdarma. Je to jen v lidech.

0 0
možnosti

Doteď jsem byla přesvědčená o tom, že jste ryze pravicově smyšlející člověk s orientací na maximální svobodu jedince. Jenže stačí jeden případ, který se vás nějak osobně dotýká - a svoboda i pravicovost jde stranou, což mě zrovna u vás docela zklamalo.

0 0
možnosti
Foto

Každý etatista by rád něco regulovala zakazoval, i vy paní Šporková. ;-)

0 0
možnosti
PH

P55a98v24e65l 91H27e43k

8. 10. 2014 15:10

Truhlíci, každej se nemůže odstěhovat mimo město 8-o

0 0
možnosti
Foto

Ale může. Je to jen věcí osobní volby.

0 0
možnosti
PH

P91a55v85e24l 98H71e58k

8. 10. 2014 15:09

Budějicím by se šiknul obchvat, kerej by odved tranzit mimo město. Během inverze by byl ale asi prd platnej.

0 0
možnosti

A já jsem se tak těšil, až uvidím, jak se vám tentokrát podařilo do článku naroubovat ty strašné komunisty, kteří mohou i po pětadvaceti letech za všechno zlo u nás a ono nic! Zklamal jste, pane Zieglere! ;-ORv

0 0
možnosti
Foto

Jen regulujte, regulujte....

0 0
možnosti
Foto

Popusťte uzdu fantazii. Co MHD zdarma? Nebo zákaz starých aut? Dotace na nové? Nebo ještě lépe na elektromobily? A co třeba povinné pěší výlety do hor. Nemusel bych pak jezdit smradit autem do města a mohl bych provozovat nějaké občerstvení pro turisty. ;-)

Já vyrůstal v Ostravě, která se co se týče čistoty ovzduší nedá s ČB vůbec srovnat. Mé zdraví šlo vyřešit i bez regulace ostatních. Odstěhoval jsem se do hor.

4 0
možnosti
JF

J93a43n 44F72r80o40l65í63k

8. 10. 2014 14:18

A co kdyby se budoucí Rosický odstěhoval třeba do Alp? Já jinak vidím recept přesně opačný. Zrušit úplně smrduté autobusy MHD i s jejich oblaky naftových sazí, zakázat jezdit všem náklaďákům s naftovými motory (písek na stavbu si dovezete na kolečku nebo  v batohu na byciklu) a úplně naposled řešit naftové osobáky bez fitru pevných částitc neb mají daleko nižší množství těch sazí než nákladní Tatry a autobusy MHD.;-D

1 0
možnosti
LR

A jejda.

Další regulace tisíců kvůli jedincům.

Co tak regulovat ty jedince a neobtěžovat tisíce?

5 1
možnosti
LR

Jo a odkdy jsou lékařky odbornice na měření koncentrace zplodin v závislost na počtu vozidel tu či onde?

1 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 25,95
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz